Извор: Политика архива вести 16.03.2018

За две недеље мале богиње покосиле шесторо људи

Политика 16.03.2018
Март је некада представљао сезонски врх ове епидемије, али не значи да ће број оболелих следећег месеца почети да опада, јер то зависи искључиво од броја вакцинисаних, а не од природних закона, изјавио је за наш лист… »

Протести широм Словачке, грађани траже ванредне изборе

Политика 16.03.2018
Братислава - Десетине хиљада Словака поново су изашле на тргове Братиславе и више од 30 градова широм Словачке, као и пред словачке амбасаде у 25 земаља света са захтевом да се распишу ванредни парламентарни изборе, јер… »

Путница насрнула на двоје контролора, изгребала их и повредила

Политика 16.03.2018
Д. Б. и Л. М. нападнути су око 6.15 сати на стајалишту „27. март” на линији 33. – Контролори „Бус плуса” од почетка године нападнути 11 пута. Контролори компаније „Бус плус” Д. Б. и Л. М. нападнути су око 6.15 сати… »

Вукосављевић: Народни музеј биће отворен на Видовдан

Политика 16.03.2018
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је да ће Народни музеј бити свечано отворен на Видовдан, 28. јуна, чиме ће „бити исправљена невероватна неправда која је нанета културном животу”. „Ако не… »

У Шпанији заплењено скоро три тоне кокаина

Политика 16.03.2018
ЛИСАБОН – Португалска и шпанска полиција саопштиле су да су заплениле скоро три тоне кокаина у оквиру прекограничне операције. Заједничка операција полиције довела је до хапшења 10 особа, девет мушкараца и једне жене, из… »

Споменик Петру Првом по идеји Зорана Ивановића

Политика 16.03.2018
Нови Сад – Вајар Зоран Ивановић из Београда израдиће Споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу у Новом Саду, одлучено је после конкурса за идејно решење. „Политика” први пут објављује како ће изгледати тај… »

ОПЦВ Русија: САД и Велика Британија поседују нервни агенс којим је отрован шпијун

Политика 16.03.2018
ХАГ – Руски представник у Организацији за забрану хемијског оружја (ОПЦВ) у Хагу Александар Шуљгин рекао је да и Велика Британија и САД имају приступ нервном агенсу коришћеном у тровању некадашњег шпијуна Сергеја… »

Амбасада САД: Важно је да Собрање настави реформе

Политика 16.03.2018
Скопље - Важно је да македонски парламент настави са својом агендом и фокусира се на неопходне реформе са свим партијама које су рекле да их подржавају на путу ка европским и евроатлантским интеграцијама земље, саопштила је… »

Вучић: Весић, ипак, утишаван на РТС

Политика 16.03.2018
ПРОКУПЉЕ – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да саопштење РТС поводом утишавања градског менаџера Горана Весића у емисији „Упитник” није у потпуности нефер, али да се из њега види да је Весић био… »

Несташица јабука у ЕУ, шанса за Србију

Политика 16.03.2018
Најслабија берба у последњих десет година, велики трговински ланци у Европи овим воћем снабдевају се код нас и у Украјини. На тржишту Европске уније тренутно нема довољно јабука, а оно што је преостало најчешће је… »