Култура архива вести 28.04.2018

Тихомир Станић признао: Изгубио сам новац који тек треба да стекнем

Курир 28.04.2018
Из продуцентских дугова у које је запао Тихомир Станић се, како каже, и данас чупа. Глумчева фирма биће блокирана све док не отплати дугове. На питање да ли је много новца изгубио, одговорио је: "И то пуно новаца које тек… »

Неле Карајлић: Политика је постала роба, идеје су умрле

Н1 Инфо 28.04.2018
"Политика је постала роба и сад неће нека јавна личност да каже мишљење за или против, а да се не наплати. И ја могу да кажем нешто, али морам да наплатим. Идеје су умрле. Оне су остале крајем деведесетих, председници… »

Переа: Серанови су ми променили живот, али театар је моја крв

Србија данас 28.04.2018
Недавно је био гост Београда. Шпански глумац Фран Переа, који је популарност широм света стекао улогом Маркоса у серији “Серанови”, каже да му је та серија променила живот, али се ипак најживљим осећа у позоришту, које… »

Модрице и монолози

Вечерње новости 28.04.2018
Премијера “Режима љубави” вечерас У Атељеу 212. СВА лица љубави, вечите дилеме и преиспитивања - тема су новог комада Тање Шљивар “Режим љубави” (режија Бојан Ђорђев), чије је премијерно извођење вечерас… »

(Фото) Бил Козби направио скандал у судници: Када је чуо пресуду, напао тужиоца!

Курир 28.04.2018
Након што је Бил Козби проглашен кривим по три тачке оптужнице за сексуални напад, од којих свака носи до десет година казне затвора, амерички комичар посвађао се с окружним тужиоцем и назвао га кретеном. Глумцу је… »

Легенда међу народом: Кијану Ривс се појавио на улици и нико га није препознао! (фото)

Србија данас 28.04.2018
Тотална трансформација. Кијану Ривс један је од најпрепознатљивијих холивудских глумаца. Међутим, они који су у четвртак поподне и прошли поред њега у Бруклину, тешко да су одмах знали о коме је реч. Звезда филма ''Брзина''… »

Женско перо у врту тајни и наде

Вечерње новости 28.04.2018
Славица Гароња о две антологије приповедака наших књижевница, од 1850. до данас. ИДЕЈА да направим свеобухватну антологију оног што су наше жене писале од половине 19. века до данас настајала је са почетком 21. века - уз… »

Папарацо курир: Цеца сама на паузи за кафу, а ево шта је све време радила

Курир 28.04.2018
Папарацо Курира затекао је глумицу Светлану Цецу Бојковић у башти једног локала у центру града тип-топ скоцкану. Седела је сама и лагано пијуцкала кафу, а телефон јој је све време био у руци. Главна занимација био јој је… »

Секретаријат за културу и даље ћути

Данас 28.04.2018
Асоцијација НКСС предала петицију за смену секретарке за културу Ивоне Јевтић У Секретаријату за културу Града Београда данас су одбили да приме петицију за смену секретарке за културу Ивоне Јевтић и поништавање резултата… »

Крхки смо и склони оштећењима

Вечерње новости 27.04.2018
Даниела Фулгоси, ликовни уметник и професор ФПУ, о изложби “Мера опстанка”, убрзаном свету који нас преплављује информацијама. Опстанак нам је постао веома осетљив, јер су промене огромне, па стално каскамо и јуримо… »