Извор: Слободна Европа архива вести 24.05.2018

Норвешка забринута због руских активности у међународним водама

Слободна Европа 24.05.2018
Русија је појачала морнаричку активност у међународним водама близу Норвешке, а њени војни капацитети изазивају забринутост, рекао је командант норвешке флоте. Норвешка има арктичку границу с Русијом, а њена економија се… »

Сиријска војска спријечила ракетни напад на аеродром код Хомса

Слободна Европа 24.05.2018
Сиријска војска пресрела је пројектиле који су циљали аеродром поред града Хомса, јавили су у четвртак државни медији. Нема информација о томе са чијих положаја су пројектили лансирани, али Дамаск тврди да је напад спријечио… »

ИАЕА: Иран и даље примењује нуклеарни споразум

Слободна Европа 24.05.2018
Иран се држи главних ограничења нуклеарних активности, која су уведена потписивањем споразума о нуклеарном програму те земље, упркос томе што су се САД повукле из тог документа, саопштено је из Међународне агенције за… »

Венецијанска комисија: Рјешење у рукама бх. власти и законодаваца

Слободна Европа 24.05.2018
Званичници Венецијанске комисије нагласили су у Сарајеву да су рјешења измјена Изборног закона Босне и Херцеговине у рукама домаћих власти, посебно законодаваца у чијој је надлежности усвајање. Они су у разговору са… »

Да ли је Вучић био мета?

Слободна Европа 24.05.2018
У Србији за сада нема реаговања на изјаву главног специјалног црногорског тужиоца Миливоја Катнића у среду 23. маја, на суђењу за тероризам у случају "Државни удар" у Подгорици - да је и у Србији било планирано више напада… »

Харири изабран за новог премијера Либанона

Слободна Европа 24.05.2018
Предсједник Либанона Мицхел Аоун (Мишел Аун) именовао је Саада Харирија (Сад) за новог премијера и затражио од њега да оформи нову Владу, наводи се у приопћењу уреда либанонског предсједника. Именовање Харирија је подржало… »

Сессионс у Загребу: Партнерство доноси плодове

Слободна Европа 24.05.2018
У Хрватској борави главни државни одвјетник (државни тужитељ) Сједињених Држава Јефф Сессионс. Осим разговора са хрватским партнерима о јачању сурадње министарстава, тужитељстава и полиција двију земаља, он је… »

Путин сменио шефа руске свемирске агенције

Слободна Европа 24.05.2018
Руски председник Владимир Путин сменио је данас шефа стратешке руске свемирске агенције Роскосмос, која је последњих година имала низ неупеха и на ту дужност именовао бившег заменика премијера Дмитрија Рогозина, саопштио је… »

СДА још без кандидата: Предизборна тактика или унутрашња превирања?

Слободна Европа 24.05.2018
Себија Изетбеговић, супруга актуелног предсједавајућег предсједништва Босне и Херцеговине и предсједника Странке демократске акције (СДА), одустала је од утрке за страначког кандидата за члана предсједништва БиХ. Ово је већ… »

Кремљ не верује у истинитост сведочења Јулије Скрипаљ

Слободна Европа 24.05.2018
Кремљ је данас саопштио да "нема разлога" да верује у истинитост видео сведочења Јулије Скрипаљ (33) која је заједно са оцем, двоструким шпијуном, отрована почетком марта у Великој Британији, наводећи да је Скрипаљева то… »