Извор: Слободна Европа архива вести 24.05.2018

На Косову судија, у Србији осуђеник

Слободна Европа 24.05.2018
Сумњива прошлост новоизабраног судије Уставног суда Косова из српске заједнице Радомира Лабана натерала је председника Косова Хашима Тачија да затражи додатну проверу. Лабан, који је у Србији кажњен са шест година затвора… »

Црногорски таксисти зову премијера у помоћ

Слободна Европа 24.05.2018
У Подгорици је одржана протестна вожња такси превозника и удружења који су незадовољни због нерјешавања вишегодишњег проблема дивљег такси превоза у црногорским градовима. За то криве локалне самоуправе и траже од… »

Спор око хотела Плажа у Зеленици није завршен?

Слободна Европа 24.05.2018
Спор око бившег хотела Плажа у Зеленици код Херцег Новог ипак, чини се, није окончан, мада је овај први хотел Црногорског приморја одлуком Врховног суда Црне Горе припао општини Центар Сарајево. Насљедници породице Мађар… »

Казне владајућој партији Шпаније због корупције

Слободна Европа 24.05.2018
Бивши шеф финансија владајуће Народне странке у Шпанији Луси Барсенас осуђен је на 33 године затвора и новчану казну од 44 милиона евра због умешаности у корупцију. Затворске казне добило је још неколико десетина… »

Немачка комора: САД верују само у закон џунгле

Слободна Европа 24.05.2018
Намера Сједињених Америчких Држава да повећају тарифе на увоз аутомобила представља "још један гадан ударац на економске односе" те земље с Немачком, изјавио је данас председник Уније немачких привредних комора Ерик… »

Меркел: Немачка и Кина подржавају слободну трговину

Слободна Европа 24.05.2018
Немачка канцеларка Анегла Меркел бранила је данас првог дана посете Кини слободну трговину, док су Немачка и Кина на мети критика америчког председника Доналда Трампа због великог трговинског суфицита у односу на САД… »

Како је Душанка Мајкић узбуркала духове у БиХ

Слободна Европа 24.05.2018
Начини на које босанскохерцеговачки политичари комуницирају међусобно током сједница, али и на друштвеним мрежама, одавно излазе из оквира уљудности. Увреде, пријетње, прозивке чланова породица заступника скоро су… »

Хтели да уштеде, сад немају да плате за гас

Слободна Европа 24.05.2018
На рачунима за гас потрошача у Суботици, на северу Србије, стоје три ставке: испоручено, очитано и потрошено. И све три су различите. А разлика између испоручене количине гаса и онога што се на крају наплаћује износи и… »

Договорено писмо о завршетку мисије Еулекс на Косову

Слободна Европа 24.05.2018
Косовски председник Хашим Тачи и шефица мисије Еулекса на Косову Александра Пападопуло сагласили су се данас да је договорен финални садржај писама о завршетку мисије Еулекса на Косову, која престаје 14. јуна ове године… »

Северна Кореја уништила наводни полигон за нуклеарне пробе

Слободна Европа 24.05.2018
Северна Кореја је у присуству страних новинара уништила локацију за коју тврди да је полигон за нуклеарне пробе, јавља АП. Затварање полигона је раније најавио лидер Ким Џонг Ун, пре планираног самита са америчким… »