Извор: Данас/Друштво архива вести 05.09.2018

„Заједно за воду“: Ко је слагао Зрењанинце да ће добити пијаћу воду?

Данас 05.09.2018
Реаговање због воде Грађанска иницијатива „Заједно за воду“ пита ко је слагао грађане да ће добити исправну пијаћу воду, компанија Зиллио или Градска управа и ЈКП „Водовод и канализација“. Иницијатива која окупља… »

Ново занимање за ново време

Данас 05.09.2018
Графичка школа у Београду идуће године обележава 185 година од почетка школовања графичких кадрова Графичка школа баштини традицију графичарства која се у Србији развија од 1834. године. Поносни смо на нашу струку… »

Зашто фудбалске утакмице нису биле посећене у Краљевини Југославији?

Данас 05.09.2018
Прелиставамо предратне листове Време и Правда - 5. септембар 1938. године Југословенска дневна штампа на данашњи дан пре 80 година писала је доста о припремама рођендана Краља Петра Другог, који се грандиозно најављује за 6… »

Нисте сигурни како да се храните? Ово је све што треба да знате о исхрани

Данас 05.09.2018
Искрено речено, тешко је знати како да се хранимо у ово модерно доба. Таман кад се навикнете да кувате користећи кокосово уље, избаците угљене хидрате увече и смањите унос меса, стиже нова студија или се појави неки… »

Ка универзалним даваоцима крви

Данас 05.09.2018
На састанку Америчког хемијског друштва у Бостону 21. августа тим биохемичара Стивена Вајтерса са канадског Универзитета у Британској Колумбији, обајвио да је пронађен ензим захваљујући коме А крвна група постаје нулта. Због… »

Стилски савети за уређење малих станова

Данас 05.09.2018
Дизајнерка ентеријера Кејт Ст. Хил открива осам савета за стилски врхунско и функционално уређење мањих стамбених простора. Како би помогла породицама, паровима и станарима који изнајмљују станове или поседују станове мањих… »

У Крагујевцу ускоро нови државни Дата центар

Данас 05.09.2018
За објекат "архиве" улог 30 милиона евра У Крагујевцу би догодине, према званичним најавама, требало да почне изградња новог државног Дата центра који ће, како се тврди, бити чак пет пута већи од постојећег у Београду… »

Независни синдикат просветних радника Војводине: Домарима преполовљене плате

Данас 05.09.2018
Свака од 1760 школа у Србији има неку врсту грејања о чијем раду брину домари, а управо ова категорија запослених у просвети поднеће терет уштеде у образовању применом измене Правилника о критеријумима и стандардима за… »

Помозимо Пеђи у најтежој животној борби

Данас 04.09.2018
Апел Предраг Божић (30) оболео је од тешке и ретке врсте карцинома – Нон хочкиновог лимфома (5. случај у Србији). Трошкове лечење није у могућности сам да финансира те му је потребна наша помоћ. За наставак лечења у… »

Невреме захватило Горњи Милановац и Крагујевац

Данас 04.09.2018
Краткотрајно невреме захватило је вечерас подручје између Горњег Милановца и Крагујевца, а у селима Горња Врбава, Враћевшница и Грабовица падао је град величине лешника, јавља РТС. Због обилних падавина поједине парцеле… »