Извор: Телеграф архива вести 30.01.2019

Вучић на телефонској вези са главним Трамповим човеком за Србију: Интензивна дипломатска акција САД током дана

Телеграф 30.01.2019
Пре Мичела, председник Србије је разговарао и са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом. Председник Србије Александар Вучић разговара вечерас са помоћником државног секретара САД за европске и евроазијске послове Весом Мичелом… »

Државни тужилац Венецуеле затражио да Врховни суд забрани Гуаиду да напусти земљу

Телеграф 30.01.2019
Гваидо је председник венецуеланског парламента и као лидера земље га је признало двадесетак држава које оспоравају реизбор Мадура. Државни тужилац Венецуеле Тарек Вилијам Саб затражио је од Врховног суда да забрани… »

Косово је унутрашње питање Србије, пратимо став Београда: Додик саопштио став БиХ у Бриселу

Телеграф 30.01.2019
Додик је навео да је у разговору са европским званичницима оцењено да је неопходно да сарадња у региону добије нову динамику. Председавајући Председништвом БиХ Милорад Додик каже да поштује територијални интегритет Србије и… »

Просинечки мора на трећу операцију!

Телеграф 30.01.2019
У кратком временском периоду Велики Жути поново ће морати "под нож" Селектор Босне и Херцеговине и некадашњи фудбалер Црвене звезде Роберт Просинечки ових дана ће у Сарајеву бити по трећи пут оперисан. Како преноси Дневни… »

Македонци одлучили када ће преименовати државу у Северна Македонија: Ново име ће на таблама писати и на албанском језику

Телеграф 30.01.2019
Након што Грчка ратификује протокол за чланство Македоније у НАТО, македонске институције и предузећа требају да промене табле са именом државе на граничним прелазима, дипломатским представништима и улазима у институције… »

Црногорци ипак неће бити кажњени ако не устану кад зачују химну

Телеграф 30.01.2019
За сада, влада Црне Горе је одустала од казнених одредби за неустајање на химну. Скупштински Законодавни одбор Црне Горе подржао је измене и допуне Закона о државним симболима и Дану државности чиме су изостављене казнене… »

СПС није за ванредне изборе, али ако буду расписани дочекаће их спремни

Телеграф 30.01.2019
Социјалисти за редовне изборе како би влада у пуном мандату могла да покаже, а потом и оствари програме и циљеве и ради искључиво у интересу грађана -изјавио је заменик шефа посланичке групе Социјалистичке партије Србије… »

Ако је Косово "суверена држава" што не постане чланица УН или Интерпола? Дачић поручио Харадинају да није свестан…

Телеграф 30.01.2019
Зашто је онда 13 земаља повукло признање, а САД и ЕУ прихватају да се тражи компромис - упитао је Ивица Дачић. Поводом писма премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја светским лидерима да "Косово преговара са… »

Бивши хашки судија згрожен: Антонети припрема ослобађање Младића и Караџића

Телеграф 30.01.2019
Жан Клод Антонети припрема за хашке оптужнике ослобађајућу или бар пресуду са значајно блажом казном у односу на већ изречене у првостепеном поступку - навео је бивши судија хашког трибунала. Кристоф Флуг, бивши судија… »

Уништавање Филиповићевог аутомобила директна последица отворене мржње и насиља: СНС реаговао на нападе на њиховог…

Телеграф 30.01.2019
Једини мотив за уништавање Филиповићеве имовине је његов политички ангажман и чињеница да представља СНС и да се бори да Србија буде пристојна и нормална земља - изјавио је Владимир Орлић. Посланик Српске напредне… »