Извор: Ал Јазеера архива вести 02.11.2019

Надал одустао, Ђоковић и Схаповалов у финалу Париза

Ал Јазеера 02.11.2019
У финалу АТП турнира из серије Мастерс 1000 у Паризу играт ће Србијанац Новак Ђоковић и Канађанин Денис Схаповалов. У финалу АТП турнира из серије Мастерс 1000 у Паризу играт ће Србијанац Новак Ђоковић и Канађанин Денис… »

Јак земљотрес погодио централну БиХ

Ал Јазеера 02.11.2019
Помјерање тла је регистровано у 15:13 минута по локалном времену, а епицентар се налазио 85 километара сјеверозападно од Сарајева. Земљотрес јачине 5,1 степени по Рихтеру, како је првобитно забиљежио Еуромедитерански… »

Руска црква прекида дијалог с поглаваром Грчке цркве

Ал Јазеера 02.11.2019
Руска православна црква обуставља екуменски дијалог са архиепископом атинским и све Грчке Јеронимом Другим. Руска православна црква саопћила је да обуставља екуменски дијалог са архиепископом атинским и све Грчке Јеронимом… »

Мали: У нападу убијени десеци војника

Ал Јазеера 02.11.2019
Напад на владине снаге догодио се на сјеверу земље на територији на којој дјелују Ал-Каида и ИСИЛ. Најмање 53 војника и један цивил убијени су у петак у нападу на једну војну локацију на сјеверу Малија, саопштила је данас влада… »

Хонг Конг: Полиција испалила сузавац на демонстранте

Ал Јазеера 02.11.2019
Мноштво које се брзо креће иде према парку кроз трговачку четврт Цаусеваи Баи. Хонгконшка полиција испаљивала је у суботу сузавац на хиљаде протувладиних демонстраната, од којих су многи у црном и носе маске, у парку… »

Најбогатији Британци се селе из земље буде ли Цорбин премијер

Ал Јазеера 02.11.2019
Адвокати и рачуновође најбогатијих британских породица рекли су да су били 'преплављени' позивима милијардера и милионера који су тражили помоћ и савјете у избору земље пресељења. Најбогатији људи у Великој Британији… »

Италијански теретњак спасио 200 миграната

Ал Јазеера 02.11.2019
Како би обесхрабрила долазак миграната, Италија је забранила пристајање хуманитарним бродовима за спашавање. Приватна група за помоћ саопштила је да је италијански теретни брод Асо Трента спасио близу 200 миграната у водама… »

Турска не жели бити 'хотел' за припаднике ИСИЛ-а

Ал Јазеера 02.11.2019
'Неприхватљиво и неодговорно' је што су европске земље укинуле држављанство осумњиченицима за припадност ИСИЛ-у. Турска је у суботу критизирала европске земље које су одлучиле укинути држављанство заробљеним… »

Борци из египатског Синаја присегнули новом вођи ИСИЛ-а

Ал Јазеера 02.11.2019
Египатске копнене и зрачне снаге почетком прошле године покренуле су велику офензиву на Сјеверни Синај. Подружница Исламске државе Ирака и Леванта (ИСИЛ) с египатског полуострва Синаја присегнула је новоме вођи којега је… »

Лавров: Багхдади је био амерички изум

Ал Јазеера 02.11.2019
ИСИЛ је почео напредовати након илегалне окупације у Ираку, пропасти ирачке државе, рекао је Лавров. Министар вањских послова Русије Сергеј Лавров изјавио је како је лидер организације Исламска Држава Ирака и Леванта (ИСИЛ)… »