Извор: Ал Јазеера архива вести 02.11.2019

Трумп именовао новог челника домовинске сигурности

Ал Јазеера 02.11.2019
Амерички предсједник Доналд Трумп је именовао је Цхада Волфа за новог вршитеља дужности министра домовинске сигурности. Амерички предсједник Доналд Трумп у петак навечер именовао је Цхада Волфа за новог вршитеља дужности… »

Климатски самит УН-а бит ће одржан у Мадриду

Ал Јазеера 02.11.2019
Шпанија се понудила за домаћина самита у децембру након што је предсједник Чилеа отказао домаћинство због протеста. Глобални климатски састанак Уједињених народа сљедећег мјесеца бит ће одржан у Мадриду након што је… »

Бритисх Америцан Тобаццо оптужен за присилни дјечији рад

Ал Јазеера 02.11.2019
Објављено је да су пољопривредници у Малавију били присиљени запошљавати своју дјецу како би испунили захтјеве израбљивачких уговора. Компанија Бритисх Америцан Тобаццо (БАТ) се брани од оптужби да се користи присилним… »

Естонија: Робот асистирао током хируршке операције

Ал Јазеера 02.11.2019
Робот је успјешно помагао тиму хирурга у Централној болници у Таллинну током операције у предјелу кичме. У болници у Таллинну, главном граду Естоније, први пут кориштен је робот током хируршког захвата. Робот је помагао тиму… »

Велика Британија: Мобилна игрица руши предрасуде о исламу

Ал Јазеера 02.11.2019
Неколико муслимана и кршћана из Велике Британије осмислили су игрицу како би допринијели борби против предрасуда о исламу. Неколико младића, муслимана и кршћана, из Велике Британије осмислили су мобилну игрицу како би дали… »

Финска против коцкања, жели ограничити рекламирање

Ал Јазеера 02.11.2019
Посљедњих година коцкање је све популарније у овој нордијској земљи, због чега су власти одлучиле кренути у борбу против те врсте овисности. Финске власти планирају донијети одређене мјере у оквиру борбе против овисности о… »

Јесу ли Османлије освојиле или ослободиле средњовјековну Босну?

Ал Јазеера 02.11.2019
За хисторичаре нема дилеме да је Босна 'освојена', али се у идеолошким митологизацијама тај догађај често описује као 'ослобођење'. Свака генерација има легитимно право гледати на прошлост из ракурса властите хисторијске… »