Број преминулих у Геронтолошком центру Ниш напрасно порастао у изјавама

Бета 26.04.2020

НИШ, 26. априла 2020. (Бета) -  Од 184 корисника Геронтолошког центра Ниш који су хоспитализовани након што је откривено да је корона вирус ушао у ту установу, преминуло је 37 особа, а код 33 особе је вирус и лабораторијски потврђен, саопштио је данас епидемилог Предраг Кон на конференцији за новинаре републичког Штаба за ванредне ситуације. 

Пре само три дана епидемилог Бранислав Тиодоровић је међутим, рекао да је до тада преминуло пет корисника Геронтолошког центра, док су у републичком Штабу за ванредне ситуације јуче казали да немају податак о укупном броју преминулих, али да је од укупно седморо преминулих у последња 24 часа, било четворо корисника  из Геронтолошког центра.  

Јуче ујутру је, пак председник Србије Александар Вучић изјавио да смо имали изузетно тешку ноћ и да је корона вирус направила "помор" у Геронтолошком центру у Нишу.

"Свакога дана што слушате петоро мртвих,  до јутрос је више од тога, видећемо како ће бити до 15 сати, увек имате преминуле из Геронтолошког центра у Нишу. Један, два, три, четири. Увек. И то ће да нам буде случај, налажалост, и у данима који долазе. И сад замислите да нисмо водили рачуна о старијима", рекао је Вучић за телевизију Пинк. 

Колико је укупно грађана Ниша преминуло од корона вируса, у Нишу не саопштава ни Клинички центар ни  градски Штаб за ванредне ситуације. 

Од када је 25. марта преминула докторка нишког Дома здравља, као прва жртва корона вируса у  Нишу, па све до минулог четвртка није било ни једне изјаве нити саоштења о броју преминулих. 

Епидемилог Бранислав Тиодоровић саопштио је на конференцији одржаној минулог четвртка  да су од корона вируса у Нишу преминуле 27 особе, укључујући ту и пет корисника Геронтолошког центра у Нишу. 

У ову бројку мало ко је у Нишу поверовао јер су од родбине и пријатеља увелико стизале вести о умирању великог броја корисника Геронтолошког центра, а такве вести протеклих недеља свакодневно су стизале и од других грађана чији су најближи лечени од корона вируса у нишком Клиничком центру. 

Најновије неслагање бројки о броју преминулих у Геронтолошком центру додатно су подгрејале сумњу грађана Ниша да се у том граду прикривају стварне бројке преминулих од корона вируса.  

Према званичној статистици у Нишу је корона вирус потврђен до сада код 1.000 особа. 

(Бета, 04.26.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Друштво, најновије вести »