Gde investirati

Beogradska berza: Slabo interesovanje investitora, Belex indeksi stagnirali

Gde investirati 24.08.2018
Izuzetno slabo interesovanje investitora zabeleženo je danas na domaćem tržištu akcija, a BELEX indeksi su praktično stagnirali. Ukupan promet na Berzi iznosio je 346,4 miliona dinara (2,9 miliona evra), ponovo zahvaljujući trgovanju državnim… »

Kina ulažila žalbu WTO-u protiv novih američkih carina

Gde investirati 24.08.2018
Kina je uložila žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) protiv carina koje su Sjedinjene Američke Države uvele na kinesku robu u vrednosti od 16 milijardi dolara, saopštilo je kinesko Ministarstvo trgovine. Dve zemlje su, kako prenose mediji… »

Direktna banka Kragujevac: Plaćanje računa bez provizije

Gde investirati 24.08.2018
Direktna banka Kragujevac saopštila je danas da je ukinula proviziju za plaćanje računa putem e-banking i m-banking aplikacija. Kako se navodi, digitalni servisi Direktne banke pružaju mogućnosti vođenja ličnih finansija, menjačkih poslova, brzog… »

Rusija očekuje slabljenje rublje i ekonomskog rasta

Gde investirati 24.08.2018
Nove američke sankcije pritisnuće kurs rublje i podstaći odliv stranog kapitala u idućih 12 meseci, rekao je u sredu ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin, priznajući da će Moskva morati da snizi projekcije ekonomskog rasta. On je jedan od prvih… »

Turska lira od početka godine potonula 37 odsto

Gde investirati 24.08.2018
Lira je u četvrtak ponovo pala nakon što je Turska optužila Sjedinjene Države da vode “ekonomski rat” usled okršaja između te dve saveznice iz NATO-a oko sudbine hršćanskog sveštenika kojeg je Ankara pritvorila. Potparol turskog predsednika… »

Potpisan sporazum o izgradji fabrike guma u Zrenjaninu

Gde investirati 23.08.2018
Sporazum o izgradnji fabrike guma kineske kompanije “Shandong Linglong” u Zrenjaninu potpisan je danas u tom gradu, a ceremoniji je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sporazum su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni… »

Eskalacija trgovinskog rata između SAD-a i Kine

Gde investirati 23.08.2018
Ogorčeni trgovinski rat između SAD-a i Kine eskalirao je, nakon što su dve najveće svetske ekonomije međusobno uvele nove kaznene uvozne carine od 25 posto na 16 milijardi dolara vredan uvoz. Najnovija runda carina znači da je vrednost robe koju… »

Srednji kurs danas 118,0705 dinara za evro

Gde investirati 23.08.2018
Dinar ima danas približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0705 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 1,1 odsto. Od… »

Wall Street: Najduže razdoblje rasta S&P indeksa u istoriji

Gde investirati 23.08.2018
U opreznom trgovanju u sredu na Wall Streetu najvažniji indeksi zabeležili su tek blage promene u odnosu na dan ranije, nakon presuda dvojici nekada bliskih saradnika američkog predsednika Donalda Trumpa, no S&P 500 indeks i službeno je ostvario… »

Kongres farmaceuta Srbije od 10. do 14. oktobra u Beogradu

Gde investirati 23.08.2018
U organizaciji Saveza farmaceutskih udruženja Srbije u Beogradu će se od 10. do 14. oktobra 2018. godine održati VII Kongres farmaceuta Srbije sa međunarodnim učešćem. Kongres farmaceuta Srbije, sada već tradicionalno, predstavlja priliku da se na… »