Gde investirati

Produktna berza: Pšenica u fokusu

Gde investirati 02.09.2018
Dešavanja na svetskim tržištima ponovo su vratili u fokus trgovanja pšenicu. Rast cene pšenice na svetskim tržištima su pokrenule nove glasine o ograničenju izvoza iz Rusije. Na novosadskoj Produktnoj berzi količinski pšenica je uzela apsolutni… »

Trump preti izlaskom iz WTO-a, kritikuje i Evropsku uniju

Gde investirati 31.08.2018
Predsednik SAD-a Donald Trump zapretio je da će povući SAD iz Svetske trgovinske organizacije (WTO), tvrdeći da je to telo nepravedno postupalo prema SAD-u, a u intervjuu Bloombergu kritikovao je i trgovinske politike Evropske unije. “Ako se ne… »

Panasonic zbog Brexita seli svoje evropsko sedište iz Londona

Gde investirati 31.08.2018
Japanski proizvođač potrošačke elektronike Panasonic planira da u oktobru preseli evropsko sedište iz Londona u Amsterdam, podstaknut približavanjem izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, izvestio je u četvrtak japanski poslovni dnevnik… »

Kinezi preuzimaju RTB Bor, nude dobro plaćene poslove

Gde investirati 31.08.2018
Veliki kineski rudarski konglomerat “Zijin Mining Group” od danas je strateški partner RTB Bor. Da su namere ovog konglomerata od samog starta bile ozbiljne svedoči i oglas koji su dali na poslovnoj društvenoj mreži Linkedin. Oni su još pre 10… »

Argentina hitno potrebno 50 milijardi dolara od MMF-a

Gde investirati 31.08.2018
Argentinska vlada neočekivano je zatražila raniju isplatu 50 milijardi dolara kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), nakon što je u sredu argentinski pezo pao za 7 posto. Argentinski predsednik Mauricio Macri, pod čijom vladom je samo tokom ove… »

Coca-Cola preuzima Costa coffee

Gde investirati 31.08.2018
Coca-Cola je postigla konačan dogovor o preuzimanju Costa Limited, saopštili su iz kompanije. Costa Limited je osnovana 1971. godine u Londonu i razvila se u jednog od vodećih svetskih brendova kafe. Costu će preuzeti od kompanije Whitebread PLC, a… »

Istraživanje: Najčistiji grad na svetu je Cirih, najzagađeniji Kairo

Gde investirati 31.08.2018
Najzagađeniji grad na svetu je Kairo, pokazuju svetska istraživanja Eko eksperata, koji su proveravali zagađenje vazduha, osvetljenje i buku u gradovima. Na toj listi osim Kaira nalaze se Delhi, Peking, Moskva, Istanbul, Guangdžou, Šangaj, Buenos… »

Gazprom upetrostručio dobit u drugom kvartalu

Gde investirati 31.08.2018
Neto dobit ruskog proizvođača gasa Gazproma više je nego upeterostručena u drugom tromesečju zahvaljujući višim cenama energije. Gazprom je drugo tromesečje zaključio s neto dobiti od 259 milijardi rubalja (3,26 milijardi evra), što je više… »

Singl ste, imate uspešnu karijeru i visoke kriterijume? Evo kako da brzo pronađete životnog saputnika u skladu sa Vašim…

Gde investirati 31.08.2018
Kada je u pitanju jedna od najbitnijih „investicija“ u životu, a to je svakako pronalaženje životnog partnera i saputnika, poznato je da se u svetu sve više poznanstava ali i uspešnih veza i brakova sklapa preko sajtova za upoznavanje, pri čemu… »

Moody’s mora da plati 16 miliona dolara kazne

Gde investirati 31.08.2018
Agencija Moody’s Investors Service Inc. pristala je da plati ukupno 16,25 miliona dolara kazne zbog propusta u unutrašnjoj kontroli i nejasnih definicija i nedosledne primene simbola u kreditnim rejtinzima, objavila je američka Komisija za hartije od… »