Gde investirati

Huawei na prvom mestu 500 najvećih privatnih kompanija u Kini

Gde investirati 31.08.2018
Kina je u sredu objavila najnoviju listu 500 najvećih privatnih kompanija u prošloj godini, u razdoblju vrlo jakog razvoja privatnog sektora u zemlji, a na čelu te liste nalaze se telekomunikacioni div Huawei i internet trgovina Sunig. Tehnološki div… »

Aston Martin izlazi na berzu

Gde investirati 31.08.2018
ritanski proizvođač luksuznih vozila Aston Martin objavio je u sredu da namerava da izađe na Londonsku berzu i time okonča zaokret u svom poslovanju tokom kojeg je ponovo počeo profitabilno da posluje. Bude li uspešan, to će postati prvi izlazak na… »

Završen remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla A

Gde investirati 30.08.2018
Završen je remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla A, čime je snaga tog bloka povećana na 332 megavata, produžen radni vek na naredne četiri decenije, unapređena energetska efikasnost i zaštita životne sredine. Završetku remonta… »

NBS: 572 pritužbi na rad osiguravajućih kuća

Gde investirati 30.08.2018
žOd 1. januara do 30. juna ove godine, sektor za zaštitu korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije primio je 572 pritužbe na rad društava za osiguranje, što je 10,85 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Od tog broja, piše… »

U toku podela rešenja o porezu na registrovano oružje

Gde investirati 30.08.2018
Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja. Podsećaju da je prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je osoba na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska… »

Agrokor rasprodaje nekretnine po Srbiji

Gde investirati 29.08.2018
Hrvatski Agrokor ne sme da prodaje vlasništvo nad firmama u Srbiji, ali ovih dana rasprodaje poslovni prostor i imovinu u našoj zemlji. Nadležni u tome ne vide ništa sporno, štaviše, ovaj postupak koncerna ocenjuju pozitivnim i za Srbiju, dodaju… »

Javna preduzeća u Srbiji ostvarila profit od 23,7 milijardi dinara

Gde investirati 29.08.2018
avna preduzeća u Srbiji u 2017. godini imala su ukupan neto dobitak u iznosu od 23,7 milijardi dinara, na čelu sa Srbijagasom čiji je profit više od polovine tog iznosa. Od 37 javnih preduzeća čiji je osnivač Srbija, pozitivan finansijski rezultat… »

Građani Srbije podižu kredite da bi vraćali stare dugove

Gde investirati 29.08.2018
Građani i privreda u Srbiji sve više uzimaju kredite, privrednici za širenje svog biznisa, a građani za trenutne potrebe i vraćanje starih dugova. Posledica bolje monetarne politike države dovela je do toga da je inflacija godinama na niskom nivou… »

Istraživanje Feda: Preti nova recesija u SAD-u

Gde investirati 29.08.2018
Smanjivanje razlike u troškovima kratkoročnog i dugoročnog zaduživanja možda signalizuje pojačani rizik recesije u Sjedinjenim Državama, upozorili su istraživači američke centralne banke u San Franciscu. Istraživanje se temelji na analizi… »

Hiperinflacija u Venecueli, redovi ispred prodavnica

Gde investirati 29.08.2018
Venecuela se suočava sa velikom ekonomskom krizom i hiperinflacijom, koja će dostići milion procenata ove godine. Sećate li se redova za kupovinu namirnica ispred prodavnica u Jugoslaviji početkom devedesetih? Sa takvim redovima se ovih dana… »