Gde investirati

Blagi pad javnog duga

Gde investirati 13.09.2018
Javni dug Srbije iznosio je na kraju jula 2018. godine 24 milijarde evra, ili 59,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). Ovo je blagi pad javnog duga u odnosu na prethodni mesec, kada je težio 24,03 milijarde evra, što je činilo 59,7 procenata BDP-a… »

Vladimir Gligorov: Kina u Evropi nije sila kao Rusija

Gde investirati 13.09.2018
Svoje viđenje kineskih namera na Balkanu i u Evropi sažeo je ekonomista Vladimir Gligorov za “Novi Magazin”. Tekst prenosimo u celosti. O tome sam pisao više puta. Ali kako raste interes da se razumeju kineske namere na Balkanu i u Evropi, možda… »

Država prodaje poslovne i stambene nepokrenosti

Gde investirati 07.09.2018
Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju ukupno 31 nepokretnosti, među kojima su i hale koje se prodaju “u paketu” sa zemljištem. Ponuda je više nego šarenolika: od Subotice, preko Beograda, do Niša i Pirota nudi se poslovni i… »

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje na nivou od 3 odsto

Gde investirati 06.09.2018
Izvršni odbor je prilikom donošenja te odluke, pre svega, imao u vidu očekivano kretanje inflacije i njenih faktora u narednom periodu, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike, saopšteno je iz NBS. Inflacija se, nakon ovogodišnjeg… »

Prodaje se Valjevska pivara, početna cena oko 7,05 miliona evra

Gde investirati 06.09.2018
Ministarstvo privrede Srbije oglasilo je prodaju ukupnog kapitala Valjevske pivare po početnoj ceni od oko 7,05 miliona evra. Rok za ponošenje prijava za javno nadmetanje je 5. oktobar, a otvaranje ponuda je 8. oktobra. Valjevska pivara ima oko 190… »

Big šoping centri postali vlasnici Aviv Parka u Pančevu

Gde investirati 06.09.2018
Big šoping centri postali su novi vlasnik šoping centra Aviv Park Pančevo. Ugovorom koji je potpisan danas, Big centri su preuzeli 100 odsto vlasništva nad Aviv Parkom u Pančevu, i time su zadržali poziciju najveće ritejl grupe u Srbiji. Aviv Park… »

Atanacković: Može povećanje minimalca manje od 10 odsto samo uz kompenzaciju države

Gde investirati 06.09.2018
Zoran Stojiljković iz Udruženih granskih sindikata “Nezavisnost” izjavio je za N1 da sindikati neće prihvatiti povećanje minimalca manje od 10 odsto, dok je Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije rekao da su spremni da podrže takav… »

BASF raspisao konkurs za projekt održivog razvoja

Gde investirati 06.09.2018
Najveća nemačka hemijska kompanija BASF raspisala je konkurs namenjen svim studentima prirodnih nauka u Srbiji putem kojeg će dodeliti 875.000 dinara za najbolje projekte koji nude rešenja za neke od problema održivog razvoja. Konkurs se sprovodi pod… »

Novi vlasnik RTB Bor-a želi da preuzime još jednu kompaniju

Gde investirati 05.09.2018
Kompanija Nevsun risorsiz saopštila je da je sa kineskom kompanijom Ziđin majning sklopila konačni sporazum prema kom će Ziđin izvršiti ponudu za preuzimanje svih emitovanih deonica i sveukupnih deonica u opticaju kompanije Nevsun za 6 kanadskih… »

Objavljen spisak poslodavaca gde radnici rade”na crno”

Gde investirati 05.09.2018
Ministarstvo za rad objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojih su zatečena lica na radu „na crno“. Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra na gradilištima u Beogradu, ukupno 61 lice… »