Gde investirati

Nova minimalna cena rada biće poznata u ponedeljak

Gde investirati 05.09.2018
Predlog povećanja minimalne cene rada u Srbiji još se usaglašava i verovatno će odluka biti saopštena 10. septembra, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković. “Blizu smo… »

Odobrene subvencije za pčelarstvo

Gde investirati 05.09.2018
Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je u zgradi Gradske uprave ugovore o dodeli finansijskih sredstava u oblasti pčelarstva sa 347 korisnika. Subvencije se dodeljuju za podršku i podsticaje u pčelarstvu, za nabavku košnica i opreme za… »

Fitch srezao prognozu rasta BDP-a Turske

Gde investirati 05.09.2018
Agencija za kreditni rejting Fitch smanjila je prognozu privrednog rasta Turske navodeći kao glavni razlog pad lire, i upozorila na “značajne rizike”. Fitch sada predviđa da će bruto domaći proizvod Turske u ovoj godini porasti za 3,8 odsto, a u… »

Dinar miruje, srednji kurs 118,1279

Gde investirati 04.09.2018
Dinar miruje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 118,1279 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evruslabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 1,0… »

Beogradska berza: Jagma za akcijama Aerodroma Nikola Tesla

Gde investirati 04.09.2018
Na domaćem tržištu akcija je prvog dana u ovoj trgovačkoj nedelji vladala jagma investitora za akcijama Aerodroma „Nikola Tesla”, dok su BELEX indeksi zabeležili oštar pad u „crveno”. Ukupan promet na Berzi je iznosio 491,8 miliona dinara… »

Azijske berza: Indeksi pali četvrti uzastopni dan

Gde investirati 04.09.2018
Azijski indeksi su oslabili četvrti uzastopni dan jer se očekuje daljnja ekslacija trgovinskih tenzija između SAD-a i Kine. MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,3 posto. Kineski CSI300 izgubio je 0,3 posto nakon što je na početku trgovinu bio na… »

Iranski rial zabeležio novi pad u odnosu na dolar

Gde investirati 04.09.2018
Iranski rial zabeležio je novi pad u odnosu na američki dolar, bez obzira na napore vlasti da spreče njegov pad, u ozračju privrednih i socijalnih poteškoća. U tri dana rial je izgubio blizu 16 posto u odnosu na dolar i u ponedeljak predveče se na… »

Japan obustavlja uvoz nafte iz Irana

Gde investirati 04.09.2018
Japanske naftne grupe spremaju se da prekinu uvoz nafte iz Irana pošto Tokio strahuje od američke odmazde ukoliko nastavi da trguje s Teheranom. Predsednik SAD Donald Trump je u maju odlučio da će povući svoju zemlju iz iranskog nuklearnog sporazuma… »

Srbija na trećem mestu najsiromašnijih zemalja Evrope

Gde investirati 04.09.2018
Najveći broj građana Bosne i Hercegovine teško obezbeđuje golu egzistenciju, i prema svim relevantnim podacima pripada samom evropskom dnu. Ovo su potvrdili i podaci Eurostata iz juna 2018. godine a koji se odnose na prošlu godinu. Prema toj… »

Inflacija u evrozoni dva odsto

Gde investirati 04.09.2018
Inflacija u evrozoni blago je splasnula u avgustu 2018. godine na 2,0 odsto međugodišnje, prema fleš proceni Eurostata, evropske statističke službe sa sedištem u Luksemburgu. Kako se podseća u informaciji, objavljenoj danas na zvaničnom sajtu… »