Gde investirati

Crna Gora ne prodaje aerodrome, valorizuje ih putem koncesije

Gde investirati 04.09.2018
Crna Gora ne prodaje aerodrome, već ih valorizuje putem koncesije, jer je to nesumnjivi benefit za državu i njenu ekonomiju, ocenio je premijer Duško Marković. „Vlada se opredelila da aerodrome valorizuje putem koncesije, zato što je to neophodno… »

Otkrivena 102 “fantomska” i “peračka” preduzeća

Gde investirati 03.09.2018
Poreska policija je za sedam meseci ove godine otkrila 102 “fantomska” i “peračka” preduzeća, što je za 36 odsto više nego prošle godine, rekla je direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković. Ona je rekla da je u tom periodu nadležnim… »

Peter Goldschmidt novi generalni direktor Stada grupe

Gde investirati 03.09.2018
Peter Goldschmidt preuzeo je dužnost novog generalnog direktora Stada grupe u okviru koje u Srbiji posluje farmaceutska kompanija Hemofarm, saopšteno je danas. Goldschmidt je iskusan menadžer u oblasti generike i stručnjak za OTC koji je do skora bio… »

Aerodrom Nikola Tesla: U avgustu rekordan broj putnika

Gde investirati 03.09.2018
U toku avgusta ove godine zabeležen je najveći mesečni promet putnika od osnivanja Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju aerodroma, tokom avgusta je opsluženo 698.271 putnika, odnosno sedam odsto više u odnosu na isti mesec… »

Jack Daniel’s na gubitku zbog evropskih carina

Gde investirati 03.09.2018
Proizvođač američkog viskija Jack Daniel’s “BrownForman Corp.” osetiće “ubod” trgovinskih sporova između SAD i Evropske unije i nametnutih carina na piće, izveštava “Wall Street Journal”. Kompanija koja stoji iza burbon brendova kao… »

Argentina uvodi hitne ekonomske mere

Gde investirati 03.09.2018
Vlada Argentine za danas je najavila objavljivanje novih ekonomskih mera i smenjivanje nekoliko ministara u pokušaju da reši finansijsku krizu tokom koje je nacionalna valuta pezos ove godine izgubila 50 odsto vrednosti. Predsednik Maurisio Makri… »

ENECA raspisala konkurs za 10 agro-industrijskih biznisa

Gde investirati 03.09.2018
Udruženje ENECA, u okviru projekta Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji, koji finansira Vlada Ruske Federacije, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisuje… »

Kurs evra u ponedeljak 118,15 dinara

Gde investirati 02.09.2018
Dinar će sutra ojačati za 0,1 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs biće 118,1567 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je u petak bio 118,2732 dinara. U odnosu na evro, dinar će biti jači za 0,9… »

Svetske berze: Američki indeksi rastu, evropski padaju

Gde investirati 02.09.2018
Na Wall Streetu je prošle nedelje S&P 500 indeks dostigao najviši nivo u istoriji jer je ulagače ohrabrio trgovinski sporazum između SAD-a i Meksika, no evropske berze su pale zbog trgovinskih tenzija između SAD-a i drugih zemalja. Dow Jones ojačao… »

Od septembra treći krug prekvalifikacija za IT

Gde investirati 02.09.2018
Direktor Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović najavio je od septembra i treći krug prekvalifikacija za IT. Jovanović je kazao da će u novom krugu biti 500 polaznika i istakao da se rezultati projekta već vide… »