Gde investirati

Preko 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

Gde investirati 19.08.2018
Prostor Balkana je sve atraktivniji za geološka istraživanja, a samo u Srbiji za raznim rudama traga preko 50 kompanija, od kojih je polovina sa stranim kapitalom. Za državu je dobro da zna potencijal prirodnih resursa, a neka nalazišta pokazuju… »

Moody’s snizio kreditni rejting Turske

Gde investirati 18.08.2018
Američka agencija za kreditni rejting Moody’s snizila je kreditni rejting Turske još dublje u status “smeća” i dala “negativnu” prognozu za budućnost. To je najnoviji udarac za Ankaru u vreme kada turska valuta lira trpi veliki pad usled… »

Grčka izlazi iz međunarodnog programa pomoći

Gde investirati 18.08.2018
Grčka u ponedeljak, 20. avgusta, zvanično izlazi iz međunarodnog programa pomoći. Grci izlaze posle osmogodišnje rigorozne štednje koju je prihvatila u zamenu za tri masivne finansijske infuzije nakon što se zemlja našla pred ekonomskim kolapsom… »

Aerodrom Nikola Tesla dobija kontrolni toranj od 75 metara

Gde investirati 18.08.2018
Do kraja godine počinje izgradnja novog kontrolnog tornja na Aerodromu “Nikola Tesla”, a plan je da bude završen sredinom 2020. godine, kažu u SMATSA, koja je ove godine krenula u sveobuhvatnu modernizaciju opreme i softvera. Postojeći toranj na… »

Turska lira i dalje u padu

Gde investirati 18.08.2018
Turska lira nastavila je juče da pada, nakon kraćeg oporavka i nakon što su SAD zapretile novim sankcijama. Vrednost lire pala je za oko pet odsto na 6,11 za jedan dolar. Ovaj pad usledio je nakon što je američki predsednik Donald Trump zapretio… »

Cene stanova u Beogradu porasle za 6 odsto od početka 2018.

Gde investirati 18.08.2018
Cene nekretnina u Beogradu tokom prvih šest meseci 2018. su porasle nekih šest procenata u odnosu na isti period lani. Od januara do kraja juna u svih 17 opština, prema podacima u izveštaju Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita… »

Produktna berza: U fokusu trgovanja i dalje pšenica

Gde investirati 18.08.2018
Ove nedelje zbog aktuelnih dešavanja na svetskim tržištima u fokusu trgovanja i dalje je pšenica. Pšenica nastavlja da beleži pozitivne cenovne trendove na domaćem tržištu kao i zrno soje. Ukupan promet na „Produktnoj berzi“ za ovu nedelju je… »

Od danas svi građani imaju pravo na besplatnu Dina karticu

Gde investirati 17.08.2018
Svi građani koji imaju tekući račun u nekoj od banaka od danas će imati pravo na besplatnu Dina karticu. Banke, međutim, nemaju obavezu da izdaju Dinu klijentima sve dok im ne istekne postojeća kartica koju su dobili od tih banaka. To predviđa novi… »

Srednji kurs danas 118,0313 dinara za evro

Gde investirati 17.08.2018
NBS je intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 30 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno 1,73 milijarde evra, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona… »

Azijske berze: Blagi dobitci na berzama, turska lira opet slabi

Gde investirati 17.08.2018
Na azijskim berzama u petak najvažniji indeksi ostvaruju blage dobitke, i dalje na krilima popuštanja trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine, dok se turska lira, oporavivši se s rekordno niskog nivoa zabeležene početkom nedelje, ponovo našla pod… »