Gde investirati

Izmeštanje Beogradske autobuske stanice možda već u novembru

Gde investirati 17.08.2018
Beogradska autobuska stanica mogla bi da bude premeštena na novobeogradsku stranu već u novembru, pišu Novosti. Objekat koji će služiti kao veza između glavne autobuske stanice, koja tek treba da se gradi, i železničke stanice Novi Beograd… »

Top 10 najdosadnijih poslova na svetu

Gde investirati 17.08.2018
Sutra je novi radni dan, ali radije biste ostali kod kuće? Mislite da je vaš posao tako dosadan? Naravno, nije svaki posao uzbudljiv i pun akcije, ali sada znamo koja su se zanimanja pokazala kao izuzetno dosadna. Studija koju je sproveo… »

Povećan broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla

Gde investirati 17.08.2018
U prvih šest meseci ove godine broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla povećan je za sedam odsto, a ukupni prihodi veći su za devet odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuje Izveštaj o poslovanju. Trend rasta obima avio-saobraćaja i svih… »

Dinar nastavlja mirovanje, kurs 118,0278

Gde investirati 16.08.2018
Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,0278 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 45 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne… »

Wall Street: Najveći pad S&P indeksa od kraja juna

Gde investirati 16.08.2018
Na Wall Streetu je S&P 500 indeks u sedu zabeležio najveći dnevni pad još od kraja juna, a i ostali indeksi bili su u znatnom minusu, jer investitori beže od rizičnih ulaganja usled eskalacije trgovinskih napetosti. S&P 500 indeks spustio se 0,76… »

Tencent: Prvi pad dobiti u trinaest godina

Gde investirati 16.08.2018
Kineska tehnološka kompanija Tencent Holdings Ltd izvestila je o neočekivanom padu neto dobiti za 2 posto u drugom ovogodišnjem tromesečju zbog slabijeg rasta prihoda u sektoru mobilnih igara i pada u području kompjuterskih igara. Ta najveća kineska… »

Katarski šeik ulaže 15 milijardi u Tursku

Gde investirati 16.08.2018
Katarski emir, šeik Tamim ben Hamad Al-Thani obećao je da će njegova zemlja investirati u Tursku 15 milijardi dolara. On se u sredu sastao s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a vest o velikoj investiciji saopštena je iz kancelarije turskog… »

Inspekcija zatvorila restoran “Savanova”

Gde investirati 16.08.2018
U Beogradu poreska inspekcija zatvorila je 10 lokala na ekskluzivnim lokacijama u centru grada, uključujući i restoran “Savanova”, koji se nalazi u okviru projekta “Beograd na vodi”, javlja N1. Katanac za “Savanovu” usledio je zbog… »

Švajcarska predstavila novu novčanicu od 200 franaka

Gde investirati 16.08.2018
Švajcarska je predstavila novu novu novčanicu od 200 franaka, koja će biti puštena u promet 22. avgusta. Svaka od novih novčanica izdatih u poslednje vreme prikazuje tipičnu švajcarsku karakteristiku, koja se grafički ilustruje koristeći niz… »

Crna Gora: Inflacija u julu 0,6 odsto

Gde investirati 16.08.2018
Mesečna inflacija u julu u Crnoj Gori, merena harmonizovanim indeksom potrošačkih cena (HICP), iznosila je 0,6 odsto, saopšteno je iz Monstata. Iz Monstata su kazali da su potrošačke cene u odnosu na isti mesec prošle godine bile u proseku više… »