Gde investirati

Berza valuta u Londonu ostala bez turskih lira

Gde investirati 16.08.2018
Međunarodna berza valuta (ICE) u Londonu saopštila je da joj je u utorak ponestalo turskih lira, jer su brojni Britanci pohrlili u Tursku kako bi maksimalno iskoristili slabu liru. Berza je navela da je tražnja za lirom porasla za 24.000 procenata u… »

Forma Ideale kupila fabriku “Metal sistemi”

Gde investirati 16.08.2018
ompanija Forma Ideale iz Kragujevca kupila je fabriku Metal sistemi koja je do 2015. godine i pokretanja stečajnog postupka proizvodila lance i procesnu opremu. Fabrika je prodata po početnoj ceni od 4,7 miliona evra na prvoj licitaciji, piše sajt… »

NBS revidirala procenu rasta BDP u 2018. na četiri odsto

Gde investirati 15.08.2018
Narodna banka Srbije (NBS) je revidirala procenu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2018. godini sa 3,5 na četiri odsto, izjavila je guverner Jorgovanka Tabaković. Ona je na prezentaciji izveštaja o inflaciji kazala da je rast građevinarstva i… »

Iz meseca u mesec sve manji broj nezaposlenih na evidenciji NZS

Gde investirati 15.08.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da se iz meseca u mesec smanjuje broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) i da je siguran da će se Srbija u budućnosti… »

Turska uzvraća udarac SAD: Duplirala tarife za američke proizvode

Gde investirati 15.08.2018
Turska je udvostručila tarife na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na američke napade na tursku ekonomiju. Uredbu o povećanju tarifa potpisao je turski predsednik Recep Tayyip Erdogan i one… »

Dinar miruje, srednji kurs 118,0272

Gde investirati 15.08.2018
Dinar vredi danas približno isto prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,0272 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 1,2 odsto. Od početka godine, dinar je… »

Privatizacija Ravanice: Od 14 ponuda, pet validno

Gde investirati 15.08.2018
Za kupovinu Fabrike konditorskih proizvoda “Ravanica” doo Ćuprija stiglo je 14 ponuda, a pet ponuda je bilo validno, izjavio je danas predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. “Za oko dve do tri nedelje, znaće se sudbina “Ravanice”, toliko… »

Pad turske lire zadaje glavobolju vlastima, ali ide na ruku turistima

Gde investirati 15.08.2018
Turska valuta, lira, dostigla je svoj rekordno nizak nivo, stvarajući glavobolju vladi ove zemlje, ali i podižući cene svakodnevnih potrepština stanovništva. Ipak, postoji jedna oblast kojoj je cela situacija pogodovala, a to je – turizam… »

Analiza Erste Grupe: Kako će situacija u Turskoj uticati na valute CIE

Gde investirati 15.08.2018
Prošlog četvrtka i petka, pažnja je bila prevashodno okrenuta ka dešavanjima u Turskoj, koja su imala primetan negativan efekat prelivanja i na globalna tržišta. Nakon što je lira pala za neverovatnih 11- 12% u odnosu na američki dolar u roku od… »

UniCredit u problemima zbog krize u Turskoj

Gde investirati 15.08.2018
Ne zavaravajmo se: naravno da Međunarodni monetarni fond (MMF) odavno ima krizni plan za Tursku. No, naravno, to niko neće potvrditi. Već jednom, 2002. godine, bilo je tako. Turska je bila nestabilna zemlja, inflacija je iznosila 40 posto i… »