Gde investirati

Javni dug Srbije na kraju juna 59,7 odsto BDP

Gde investirati 20.08.2018
Javni dug Srbije na kraju juna ove godine iznosio je oko 24 milijarde evra, što je 59,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija. Na kraju maja javni dug Srbije iznosio je 24,1 milijardu evra, što je 59,9 odsto bruto… »

Erdogan: Napad na ekonomiju je poput napada na zastavu

Gde investirati 20.08.2018
Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan rekao je danas da je aktuelna kriza nacionalne valute lire napad na tursku ekonomiju i da se ne razlikuje od napada na zastavu ili poziva na molitvu. Erdogan je u obraćanju naciji povodom Kurban bajrama i početka… »

Posao za 2.000 radnika iz Srbije u Češkoj

Gde investirati 20.08.2018
Češka Privredna komora i preduzeća očekuju od 1. septembra prve radnike iz Srbije po olakšanoj proceduri zapošljavanja stranih radnika u programu vlade i Privredne komore Češke koja bi tamošnjim preduzećima koja ne mogu da nađu radnike, dovela… »

Svet očekuje nova kriza, zlato i srebro će ponovo dominirati

Gde investirati 20.08.2018
Svet će neizbežno ući u krizu, a zlato i srebro će se ponovo pojaviti kao pravi novac, izjavio je Claudio Grass, nezavisni savetnik u industriji plemenitih metala. “Ljudi danas, posebno na Zapadu, zaboravljaju da je papirni novac bio samo… »

Inflacija u evrozoni 2,1 odsto

Gde investirati 20.08.2018
Evropska centralna banka je napokon doživela da vidi tu dugo iščekivanu inflaciju u zemljama evrozone od dva odsto, koliko je zacrtala godinama ranije. Prvo se u junu ona popela na dva odsto, a zatim je u julu ove godine iznosila 2,1 odsto. Rast cena… »

Najsnažniji pad cena nafte u pet nedelja

Gde investirati 20.08.2018
Cene nafte na međunarodnim robnim berzama zabeležile su u nedelji iza nas najsnažniji pad u poslednjih pet nedelja te najduži nedeljni pad u tri godine kao posledica neizvesnosti i povećanog rizika na tržištima u nastajanju te rasta zaliha nafte u… »

UN proglasile Sloveniju za najčistiju zemlju

Gde investirati 20.08.2018
Ujedinjene nacije su 2017. godinu proglasile za Međunarodnu godinu održivog razvoja turizma. Zemlja koja je dobila najviše bodova u svim kategorijama i time dobila titulu pobednika je Slovenija, piše National geographic. Titula “najodrživije… »

Banke u evrozoni očekuju jaču potražnju za kreditima

Gde investirati 19.08.2018
Banke u evrozoni očekuju dalji rast potražnje građana i preduzeća za kreditima u trećem tromesečju, uz paralelno ublažavanje standarda kreditiranja, pokazalo je u petak objavljeno tromesečno istraživanje Evropske centralne banke (ECB). ECB je u… »

Investitori povlače milijarde dolara sa berzi

Gde investirati 19.08.2018
Uplašeni zbog dešavanja u Turskoj, Kini i Južnoj Africi investitori su prošle nedelje povukli sa berzi zemalja u usponu 1.300 milijardi dolara uloženih u akcije. Povučeno je i 100 miliona dolara koje su ranije investirali u obveznice, prema podacima… »

Vlasnik piva Corona ulaže u posao sa kanabisom

Gde investirati 19.08.2018
Kompanija Constellation Brands, koja je vlasnik piva Corona, uložiće četiri milijarde dolara u kanadskog proizvođača marihuane Canopy Growth. Investicija Constellationa je dosad najveće ulaganje u proizvodnju marihuane, preneo je BBC. Prošle godine… »