Gde investirati

Moody’s izabrao Stockholm za novo sedište nakon Brexita

Gde investirati 15.08.2018
Agencija za kreditne rejtinge Moody’s izabrala je Stockholm za novo evropsko sedište u kontekstu regulatornog pritiska na sektor da osigura dovoljno zaposlenih u Evropskoj uniji nakon Brexita. Moody’s je dosada većinu evropskih poslova obavljao iz… »

Kineska ulaganja beleže najsporiji tempo rasta od 1996. godine

Gde investirati 15.08.2018
Kineska ulaganja porasla su u prvih sedam ovogodišnjih meseci najsporijim tempom od 1996. godine, a u julu je posustao i rast prometa u maloprodaji, nadovezujući se na naznake slabljenja kineskog ekonomskog rasta, pokazali su u utorak objavljeni podaci… »

Kako je nastao Airbnb, gigant vredan 30 mlrd dolara?

Gde investirati 15.08.2018
Kada bi se vremeplovom vratili u 2008. godinu i ukucali airbnb.com došli bi na poprilično oskudnu web stranicu servisa kojeg su njegovi osnivači utemeljili za svega 20 hiljada dolara. Danas postoje retki putnici i turisti koji nisu isprobali, ili barem… »

Ovo je najbolji grad na svetu za život

Gde investirati 15.08.2018
Beč je grad koji je najbolji za život po analizi Economist Intelligence Unit (EIU), dok je najmanje pogodan za život Damask u Siriji, prenosi BBC. Prema godišnjem izveštaju istraživačke službe britanskog lista Economist, među prvih 10 gradova… »

Vučić: Povećanje penzija za najmanje 9 odsto od novembra

Gde investirati 14.08.2018
Od novembra stižu penzije, svi će imati uvećane za najmanje 9 odsto, više nego ikada ranije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Vučić je dodao da, ukoliko se nastavi s rastom, mogu i dogodine da se očekuju neka povećanja, ne tolika. Istakao… »

Za PKB zainteresovana samo jedna firma, za RTB sedam

Gde investirati 14.08.2018
Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu za privredu Dragan Stevanović. On je… »

NBS ublažila dnevne oscilacije kursa, srednji kurs 118,0558

Gde investirati 14.08.2018
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0558 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne… »

Nemačka ekonomija porasla za pola procenta

Gde investirati 14.08.2018
Nemačka privreda ostvarila je rast za pola procenta u drugom kvartalu, što je bolji rezultat od očekivanog, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci. Nosilac ekonomskog rasta su domaća i državna potrošnja, a određeni podsticaj došao je i od… »

Stabilizacija azijskih berzi s jenjavanjem potresa oko Turske

Gde investirati 14.08.2018
Azijske berze u utorak su se pomalo stabilizovale kako jenjavaju potresi uzrokovani kolapsom turske lire, no raspoloženje investitora kvare najnoviji pokazatelji Kine, koji ukazuju na veće ekonomsko usporavanje od očekivanog. Na Tokijskoj berzi Nikkei… »

Wall Street: Raste zabrinutost zbog krize u Turskoj

Gde investirati 14.08.2018
Na Wall Streetu su najvažniji indeksi na početku nedelje nastavili kliziti pod pritiskom zabrinutosti oko krize u Turskoj, pri čemu su Dow Jones i S&P 500 pali četvrti trgovinski dan zaredom. Njujorški Dow Jones indeks juče je pao 125,44 boda ili… »