Gde investirati

Turska lira nastavila da tone, svetske berze u minusu

Gde investirati 14.08.2018
Vrednost turske lire nastavila je danas da pada, a potonuo je i glavni turski berzanski indeks, pošto investitori strahuju zbog ekonomskih politika Turske i pogoršanja odnosa Ankare i Vašingtona. Turska centralna banka objavila je danas niz mera za… »

Pad vrednosti većine kriptovaluta

Gde investirati 14.08.2018
Cena bitcoina pala je juče ispod 6.000 dolara i našla se veoma blizu njegove najniže vrednosti za ovu godinu od 5.785 dolara. Tokom 2018. ova valuta izgubila je oko 45 odsto svoje vrednosti a Goldman Saks prognozira da se je pad trajan odnosno da se… »

NBS: Štednja u dinarima isplativija, utrostručena od 2012.

Gde investirati 14.08.2018
Dinarska štednja je u poslednjih šest godina utrostručena, sa nivoa od 18 milijardi iz avgusta 2012. godine na 54,4 milijarde dinara u julu 2018. i nastavlja da raste, saopšteno je iz Narodne banke Srbije. U istom periodu, povećana je i devizna… »

DNA Communications o Google Trends: Šta trendovi pretrage govore o nama, a šta mogu da nam kažu

Gde investirati 14.08.2018
Era tutorijala. Sudeći po Google videu koji sumira rezultate pretrage, pitanje koje je tokom 2017. godine najčešće postavljano guglu bilo je: Kako? Čak i ako uzmemo u obzir amerocentrizam i samopromotivnu funkciju videa, ono što on svakako govori o… »

Proizvodnja leda postala unosan biznis

Gde investirati 14.08.2018
U ugostiteljstvu RS traži se kocka leda više u letnjim danima, a potražnja ne jenjava ni zimi. Igor Kelečević, vlasnik “Led n’ Icea” Banjaluka, koji se proizvodnjom leda bavi već četiri godine na području banjalučke regije i okoline, kaže… »

Nastavlja se pad turske lire

Gde investirati 13.08.2018
Turska lira ponovo je oslabila – deset odsto za poslednja 24 sata. Nacionalna valuta Turske od jutros se na azijskim berzama menja po kursu od sedam za jedan američki dolar. To je pad od deset posto u odnosu na juče, čime je nastavljen strmoglavi pad… »

Erdogan upozorio privrednike da ne povlače iz banaka strane valute

Gde investirati 13.08.2018
Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan upozorio je da će uvesti drastične mere ako kompanije povuku strane valute iz banaka usred krize u toj zemlji izazvane naglim padom turske lire. U obraćanju u gradu Trabzonu, Erdogan je upozorio privrednike da… »

U junu pojeftinili hrana, odeća i obuća i komunikacije

Gde investirati 13.08.2018
U Srbiji su u julu potrošačke cene za 0,3 odsto bile niže nego u junu, a 2,4 odsto veće nego pre godinu dana, saopštio je Republičkim zavod za statistiku. U poređenju sa decembrom 2017. godine potrošačke cene kojima se meri inflacija su povećane… »

Azijske berze oštro pale, u fokusu turska kriza

Gde investirati 13.08.2018
Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija oštro pale, dok je kurs evra prema dolaru zaronio na najniži nivo u 13 meseci jer se ulagači plaše negativnog uticaja turske krize na evropske banke i tržišta u razvoju. MSCI indeks azijsko-pacifičkih… »

Austrija: Nezaposlenost opala za 8 odsto

Gde investirati 13.08.2018
Nezaposlenost u Austriji je i u julu dalje opala i to za 8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Od tog razvoja najviše su profitirali mladi i Austrijanci, dok je smanjenje daleko manje kod strane radne snage. Krajem jula je bilo registrovanih… »