Jovanović (Novi DSS): Vučić sebe stalno predstavlja kao žrtvu

Beta 02.08.2024

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović saopštio je danas da najnovije obraćanje predsednika Aleksandra Vučića javnosti predstavlja još jedan pokušaj da sebe predstavi kao žrtvu.

"To je bio još jedan Vučićev pokušaj da se svako važno pitanje, od vođenja pogubne kosovske politike do iskopavanja litijuma, pretvori u diskusiju o njemu u kojoj sebe predstavlja u ulozi žrtve", naveo je Jovanović.

Dodao je da Ustav Srbije u članu 118. jasno utvrđuje da se Predsednik Republike razrešava zbog povrede Ustava i da se ta odluka ne donosi na referendumu, kako manipuliše Vučić, već u Narodnoj skupštini, ali tek nakon odluke Ustavnog suda da je Predsednik povredio Ustav.

"Pitanja istorijske, političke i krivično-pravne odgovornosti Aleksandra Vučića svakako su preko potrebna i Novi DSS obećava da će doći na dnevni red, ali Vučić neće uspeti da se sada sakrije iza nekog od njih i pobegne od teme otvaranja rudnika Rio Tinta i eksploatacije litijuma u Srbiji. Građani pokazuju odlučan otpor tom, višestrukom štetnom projektu i protesti koji se održavaju širom Srbije su narodni referendum koji je za Novi DSS obavezujući", zaključio je Jovanović.

(Beta, 02.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »