Aleksić najavio da će tužiti Vučića zbog 'neistina', pozvao ga na televizijski duel

Beta pre 5 sati

Predsednik Narodnog pokreta Srbija (NPS) Miroslav Aleksić najavio je tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog "neistina" koje je jutros izneo u intervjuu za TV Prva i pozvao ga da razmene argumente uživo, pred građanima.

Vučić je, između ostalog, rekao da je Aleksić od njega "uzeo subvencije za njive svog tate, i on je dobio od naše vlasti mnogo para u subvencijama za poljoprivredu".

"Odlično živi, uzima subvencije od nas, uzeće ih i za sledeću godinu, i on i tata. Sad više nema potrebe da uzima iz opštine, kao što je uzimao sa tastom" rekao je Vučić na TV Prva.

Aleksić je u pisanoj izjavi pozvao TV Prva da organizuju duel između Vučića i njega, a Vučića da to i prihvati "kad je već umeo da u jutarnjem programu ove televizije iznosi neistine o meni i direktno napada moju porodicu, naravno dok je ponovo sam u studiju".

Kako je dodo, "pretpostavljam da Vučić ponovo neće imati hrabrosti za televizijski duel, za sve laži i napade spremiću tužbu, te se nadam da će konačno imati hrabrosti da se sretnemo na sudu".

"A TV Prva pozivam da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima organizuju termin u jutarnjem programu u kom bih mogao da istinom odgovorim na sve iznete lažne optužbe i neistine", napomenuo je Aleksić.

Podsetio je da je sve ovo usledilo svega nekoliko dana nakon što je cela Srpska napredna stranka osudila napade na roditelje Aleksandra Vučića i stala u njihovu odbranu.

"On ih je čak doveo i u Predsedništvo Republike Srbije kako bi poslao poruku da je porodica svetinja, sa čim sam ja apsolutno saglasan, ali izgleda da to važi samo za roditelje njima podobnih", rekao je Aleksić.

(Beta, 26.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »