Ne damo malinu pljačkašima

Ne damo malinu pljačkašima

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Nekoliko stotina malinara i članova udruženja malinara iz gotovo cele Srbije, ali i predstavnika lokalnih vlasti iz nekoliko gradova, protestovali su u Arilju, ali i Leskovcu, zahtevajući da država hitno reaguje i da ih, kako se čulo od govornika, zaštiti "od pljačke i otimanja njihove muke raznim zakulisnim radnjama i monopolističkim ponašanjem hladnjačara".
Malinari kažu da je cena maline od 100 do 120 dinara sramna, jer ih kilogram maline samo do berbe košta oko 150 dinara i da za berbu maline moraju da obezbede još po 60 dinara. Član organizacionog odbora protesta malinara Dragan... »

Malinari prete blokadom hladnjača

Radio 021 ponedeljak, 19. jun 2017.
Proizvodjači malina će u petak, 23. juna, obustaviti berbu i blokirati hladnjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.
On je kazao da su prošle godine maline prodavali po 220 do 240 dinara po kilogramu, a da je ove godne rod tog voća prepolovljen, ali i cena. "Rod maline je i kod nas i u svetu manji za skoro 50 odsto zbog vremenskih nepogoda, a... »

Malinari prete blokadom hladnjača, traže otkupnu cenu od 220 dinara

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Malinari prete blokadom hladnjača, traže otkupnu cenu od 220 dinara
Proizvođači malina će u petak, 23. juna, obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.
Radović je agenciji Beta rekao da su prošle godine maline prodavali po 220 do 240 dinara po kilogramu, a da je ove godine rod tog voća prepolovljen, ali i cena. "Rod maline je i kod nas i u svetu manji za skoro 50 odsto zbog... »

Malinari prete: Država da naredi cenu otkupa

Mondo ponedeljak, 19. jun 2017.
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hladnjače ako država ne odredi privatnim otkupljivačima po kojoj će ceni kupovati rod.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ako država "ne omogući da funkcioniše tržište" i da "otkupna cena maline bude 220", a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, biće blokada, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije... »

Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.
On je agenciji Beta kazao da su prošle godine maline prodavali po 220 do 240 dinara po kilogramu a da je ove godne rod tog voća prepolovljen, ali i cena. - Rod maline je i kod nas i u svetu manji za skoro 50 odsto zbog vremenskih... »

Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara

BizLife ponedeljak, 19. jun 2017.
Foto: Pixabay Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović.... »

Blokiraćemo hladnjače, otkupna cena da bude 220 dinara

Alo ponedeljak, 19. jun 2017.
Alo: Blokiraćemo hladnjače, otkupna cena da bude 220 dinara
Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik... »

Proizvođači malina će u petak obustaviti berbu i blokirati hladnjače

Nova ekonomija ponedeljak, 19. jun 2017.
Proizvođači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hladnjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. On je... »

Malinari prete blokadom hladnjača ako država ne omogući otkupnu cenu od 220 dinara

Beta ponedeljak, 19. jun 2017.
Proizvodjači malina će u petak, 23. juna obustaviti berbu i blokirati hlanjače ako država ne omogući da funkcioniše tržište i da otkupna cena maline bude 220, a ne kao sada 120 dinara po kilogramu, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. On je... »

Malinari traže 220 dinara za kilogram

SEEbiz ponedeljak, 19. jun 2017.
ARILJE - Predstavnici Asocijacije malinara Srbije održali su danas u Arilju protest upozorenja nezadovoljni otkupnom cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu ovogodišnjeg roda maline i poručili da neće pristati na cenu nižu od 220 dinara /1,8 evra/.
"Očigledno je da tajkuni diktiraju cenu, jer je nemoguće da je prošle godine kilogram malina koštao od 200 do 220 dinara, a ove 100 dinara, iako je rod u Srbiji manji u proseku za 40 odsto, a prepolovljen je i u Evropi i svetu",... »

Malinari nastavljaju proteste

Danas ponedeljak, 19. jun 2017.
Nedimović: Učinićemo sve da neko ne ugrozi tržište
Proizvođači malina iz leskovačkog kraja organizovali su protestni skup tokom vikenda kako bi javnost upoznali sa problemom oko otkupne cene maline, koja je u ovom kraju 120 dinara po kilogramu. Član organizacionog odbora protesta malinara Dragan Miljković iz Lebana... »

Hladno i kišovito

Dnevnik  pre 6 sati  još 5 povezanih

Možda i mi dobijemo naš "dan branitelja" kao Hrvati

B92  pre 54 minuta  još 2 povezane

Vučić danas prima akreditive trojice ambasadora

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana

Obeležavanje Dana Ujedinjenih nacija

RTV  pre 5 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.