Francuska ministarka odbrane podnela ostavku

Francuska ministarka odbrane podnela ostavku

Novi magazin utorak, 20. jun 2017.
Francuska ministarka odbrane Silvi Gular danas je podnela ostavku zbog istrage o navodnoj zloupotrebi sredstava Evropskog parlamenta (EP).
Gular, jedna od najistaknutijih žena u kabinetu predsednika Emanuela Makrona, rekla je da podnosi ostavku, jer ne želi da istraga naškodi Makronovim naporima da očisti politiku od korupcije. Ona je jedna od nekoliko francuskih... »

Francuska ministarka odbrane podnela ostavku

B92 utorak, 20. jun 2017.
B92: Francuska ministarka odbrane podnela ostavku
Pariz -- Francuska ministarka odbrane Silvi Gular podnela je ostavku zbog istrage o navodnoj zloupotrebi sredstava Evropskog parlamenta (EP).
Gularova je tražila od francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bude u budućoj vladi dok traja istraga zbog skandala oko lažnih poslova koji je pogodio njenu partiju MoDem, koja je u koaliciji sa Makronovom strankom. Gular,... »

Francuska ministarka odbrane najavila ostavku

Dnevnik utorak, 20. jun 2017.
PARIZ: Francuska ministarka odbrane Silvija Gular najavila je da će podneti ostavku na tu funkciju, javio je AFP.
Gular je tražila od francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bude u budućoj vladi dok traje istraga zbog skandala oko lažnih poslova, koja je pogodila njenu partiju MoDem, koja je u koaliciji sa Makronovom strankom.... »

Vlada formalno pala: Francuski premijer u sredu formira novu

Blic utorak, 20. jun 2017.
Francuska vlada simbolično je podnela ostavku nakon što je na parlamentarnim izborima pobedu izvojevala stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona, Republika u pokretu (REM).
Predsednikov kabinet izdao je saopštenje da prihvata ostavku, do koje mora da dođe prema proceduri i odmah na mesto premijera ponovo postavio Eduarda Filipa, izdavši mu zadatak da formira novu vladu do srede veče. - Vlada mora da... »

Pala vlada u Francuskoj: Premijer ponovo Eduard Filip

Večernje novosti utorak, 20. jun 2017.
Predsednikov kabinet izdao je saopštenje da prihvata formalnu ostavku dosadašnjeg premijera, koji do srede uveče mora da formira novu vladu
Francuska vlada simbolično je podnela ostavku nakon što je na parlamentarnim izborima pobedu izvojevala stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona, Republika u pokretu (REM). Predsednikov kabinet izdao je saopštenje da... »
©2017 Netmark d.o.o.