Pentagon: Mehanizam sprečavanja incidenata je efikasan

Pentagon: Mehanizam sprečavanja incidenata je efikasan

Blic utorak, 20. jun 2017.
Pentagon smatra da aktivnosti ministarstava odbrane Rusije i SAD na sprečavanju vazdušnih incidenata iznad teritorije Sirije predstavljaju efikasan mehanizam, navodi se u saopštenju zajedničke vojne operacije koalicije u Siriji i Iraku pod nazivom "Nepokolebljiva odlučnost".
U saopštenju se navodi da su u Pentagonu ubeđeni da članice koalicije mogu stalno da komuniciraju sa ruskom stranom, kako bi osigurali bezbednost aviona, kao i bezbednost tokom bilo koje vojne operacije, prenosi TASS. "Izveštaji... »

Rusija: Amerikanci ispituju granice ruskog strpljenja

Blic utorak, 20. jun 2017.
Rusko Ministarstvo odbrane poslalo je ozbiljno upozorenje SAD da će vazdušna odbrana Rusije pratiti avione i dronove zapadno od Eufrata u Siriji, zbog toga što Amerikanci ispituju granice ruskog strpljenja, izjavio je prvi zamenik predsednika Odbora za odbranu i bezbednost u ruskom parlamentu Franc Klincevič.
On je naglasio da je saopštenje ruske vojske koje je ranije izdato "tačno i direktno" i da je upozorenje "veoma ozbiljno". Klincevič je rekao da bi Rusija zbog incidenata kao što je današnje rušenje sirijskog borbenog aviona... »
©2017 Netmark d.o.o.