Otpremnine samo za neraspoređene

Otpremnina čeka 1.200 nastavnika

Večernje novosti ponedeljak, 17. jul 2017.
Reprezentativni sindikati i ministar prosvete Mladen Šarčević pregovarali o tehnološkim viškovima. Iz škola će otići predavači koji nemaju nijedan čas u fondu. Po godini staža 200 evra, najviše 8.000
DO 1.200 tehnoloških viškova u školama moraće od septembra, uz otpremnine, da ode iz obrazovnog sistema. Dobiće otpremnine od 200 evra po godini staža, do maksimalnih 8.000 evra, a oni koji su na manje od dve godine do penzije... »

Otpremnine samo za neraspoređene

Politika ponedeljak, 17. jul 2017.
Oni koji do penzije imaju godinu-dve, a proglašeni su tehnološkim viškovima, dobiće šest prosečnih plata, oko 240.000 dinara
– Spremne su otpremnine za 1.200 prosvetnih radnika koje će biti ponuđene pre svega apsolutnim tehnološkim viškovima koji ne drže nijedan čas, a primaju punu platu, i to bez obzira na dužinu radnog staža – izjavila je Jasna... »

Otpremnine prosvetarima do 8000 evra

RTV ponedeljak, 17. jul 2017.
RTV: Otpremnine prosvetarima do 8000 evra
BEOGRAD - Vlada je obezbedila milijardu i 600 miliona dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević danas na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata iz oblasti obrazovanja.
Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, sredstva za socijalni program namenjena su za one kojima su ukinuta zanimanja, za nenastavno osoblje i za tehnološke viškove do 2 godine penzije. Zaposleni, kako je navedeno u... »

Prosvetarima otpremnine do 8.000 evra

Mondo ponedeljak, 17. jul 2017.
Vlada je obezbedila milijardu i 600 miliona dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata prosvete.
Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, sredstva za socijalni program namenjena su za one kojima su ukinuta zanimanja, za nenastavno osoblje i za tehnološke viškove do dve godine... »

Za otpremnine prosvetarima od šest plata do 8.000 evra

Dnevnik ponedeljak, 17. jul 2017.
BEOGRAD: Vlada je obezbedila milijardu i 600 miliona dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević danas na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata iz oblasti obrazovanja.
Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, sredstva za socijalni program namenjena su za one kojima su ukinuta zanimanja, za nenastavno osoblje i za tehnološke viškove do 2 godine penzije. Zaposleni, kako je navedeno u... »

Otpremnine prosvetarima: 6 plata ili 8.000 EUR

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Otpremnine prosvetarima: 6 plata ili 8.000 EUR
Beograd -- Vlada je obezbedila milijardu i 600 miliona dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević
Šarčević je to istakao na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata iz oblasti obrazovanja. Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, sredstva za socijalni program namenjena su za one kojima su ukinuta zanimanja, za... »

Šarčević: Otpremnine za 1.200 prosvetara

Danas ponedeljak, 17. jul 2017.
Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je danas sa predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosveti Srbije. Teme sastanka, održanog u Ministarstvu, bile su... »

Otpremnine prosvetarima od šest plata do 8.000 evra

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Otpremnine prosvetarima od šest plata do 8.000 evra
Vlada je obezbedila milijardu i 600 miliona dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata iz oblasti obrazovanja.
Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, sredstva za socijalni program namenjena su za one kojima su ukinuta zanimanja, za nenastavno osoblje i za tehnološke viškove do dve godine penzije. Zaposleni, kako je navedeno u... »

Otpremnine prosvetarima do 8.000 evra

Radio 021 ponedeljak, 17. jul 2017.
Otpremnine zaposlenima u prosveti, koji budu proglašeni za tehnološki višak, kretaće se u rasponu od šest prosečnih plata do 8.000 evra, rekla je Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, posle sastanka sindikalaca sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Resorni ministar Mladen Šarčević, ponovio je da je u budžetu za 2017. predviđeno 1.200 otpremnina, kako bi se rešio problem rаdnikа zа čijim аngаžovаnjem je prestаlа potrebа. Predstavnici sindikata zatražili su da o viškovma u... »

Vlada obezbedila 1,6 milijardi dinara za višak zaposlenih u prosveti

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Sindikat obrazovanja Srbije saopštio je danas da je Vlada obezbedila 1,6 milijardi dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih u prosveti koji su tehnološki višak.
- Po školskim upravama biće formirane radne podgrupe koje će pratiti raspoređivanje tehnoloških viškova za 2017/2018. godinu u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom za osnovne i srednje škole i domove učenika - saopštio je... »

USPRS: Otpremnine za 1.200 onih koji su 100 odsto tehnološki višak

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković izjavila je da je predviđeno da otpremnine bude obezbeđene za 1.200 zaposlenih u prosveti i biće ponuđene onima koji su 100 odsto tehnološki višak.
Ona je na konferenciji za novinare ;posle sastanka reprezentativnih sindikata i ministra prosvete Mladena Šarčevića rekla da trenutno u sistemu im 354 ljudi s tim statusom, ali da se pretpostavlja da će ih biti još, kao i da će... »

Ministar prosvete razgovarao s predstavnicima prosvetnih sindikata

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Minstаrstvo prosvete i Ministаrstvo držаvne uprаve i lokаlne sаmouprаve u budžetu zа 2017. predvideli su 1.200 otpremninа kаko bi se rešio problem rаdnikа zа čijim аngаžovаnjem je prestаlа potrebа, a prestаvnici sindikаtа prosvete saglasili su se dа se problem tehnoloških viškovа morа rešаvаti, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
U saopštenju se navodi da je ministаr prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа Mlаden Šаrčević rаzgovаrаo s predstаvnicimа Sindikаtа obrаzovаnjа Srbije, Unije sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije, Grаnskog sindikаtа prosvetnih... »

Šarčević: Određeni broj radnih mesta se prikriva

Dnevnik ponedeljak, 17. jul 2017.
BEOGRAD: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je danas da je Ministarstvo projekciju Međunarodnog monetarnog fonda o višku broju zaposlenih u prosveti svelo na razumnu meru.
On je razgovarao sa predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosveti Srbije o tehnološkim viškovima... »

Siniša Kovačević: Nema zelenog svetla za izbore

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Haradinaj: Kasnili smo, zato nije bilo obraćanja sa Mogerini

Večernje novosti  pre 9 sati  još 3 povezane

Vremeplov: Rođen Lomonosov

RTV  pre 6 sati  još 1 povezana

Ibrahimović: Lavovi se ne oporavljaju kao ljudi

Sportski žurnal  pre 1 sat  još 3 povezane
©2017 Netmark d.o.o.