Nestašica krvi u srpskim bolnicama, odlagaće se operacije

Alarmantna nestašica krvi Bolnice prinuđene da odlažu operacije

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Broj davalaca krvi zbog velike vrućine i odmora pao na minimum. Od ponedeljka moguće redukovanje broja hirurških zahvata
AKO se za vikend ne poveća broj dobrovoljnih davalaca, koji je prethodne nedelje zbog vrućine i godišnjih odmora pao na minimum, Institut za transfuziju krvi Srbije od ponedeljka neće biti u mogućnosti da odgovori na sve potrebe... »

Nestašica krvi u srpskim bolnicama, odlagaće se operacije

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Nestašica krvi u srpskim bolnicama, odlagaće se operacije
Beograd -- Broj davalaca krvi sveo se zbog vrućina i godišnjih odmora na minimum, što će dovesti do odlaganja operacija u bolnicama ukoliko za vikend ne bude povećanja.
To je izjavila Gordana Antuljeskov iz Instiituta za transfuziju krvi Srbije. Ona je za "Večernje novosti" rekla da Institut, ako se broj davalac krvi ne poveća, neće moći da odgovori na sve potrebe bolnica, što znači da će morati... »

Alarmantno: Moguće odlaganje operacija zbog nestašice krvi

Kurir subota, 12. avgust 2017.
BEOGRAD - Broj davalaca krvi sveo se zbog vrućina i godišnjih odmora na minimum, što će dovesti do odlaganja operacija u bolnicama ukoliko za vikend ne bude povećanja, izjavila je Gordana Antuljeskov iz Instiituta za transfuziju krvi Srbije. Ona je rekla da Institut, ako se broj davalac krvi ne... »

Moguće odlaganje operacija zbog nestašice krvi

Novi magazin subota, 12. avgust 2017.
Broj davalaca krvi sveo se zbog vrućina i godišnjih odmora na minimum, što će dovesti do odlaganja operacija u bolnicama ukoliko za vikend ne bude povećanja, izjavila je Gordana Antuljeskov iz Instiituta za transfuziju krvi Srbije.
Ona je za Večernje novosti rekla da Institut, ako se broj davalac krvi ne poveća, neće moći da odgovori na sve potrebe bolnica, što znači da će morati da se posegne za nepopularnim merama, odnosno odlaganjem svih operacija koje... »
©2017 Netmark d.o.o.