Zakon o sprečavanju nasilja u porodici daje rezultate

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici daje rezultate

Danas sreda, 13. septembar 2017.
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je od 1. juna, od kada se primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izrečeno 6.643 hitnih mera, od čega 2.190 privremenih udaljenja počinilaca iz stana i 4.468 zabrana učiniocu da kontaktira i... »

Popović Ivković: Zakon o sprečavanju nasilja u porodici daje efetke

Beta sreda, 13. septembar 2017.
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je za tri meseca od kada se primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izrečeno 6.643 hitnih mera, od čega 2.190 privremenih udaljenja počinilaca iz stana i 4.468 zabrana učiniocu da... »

Od 1. juna izrečene 6.643 hitne mere prema nasilnicima

RTS sreda, 13. septembar 2017.
RTS: Od 1. juna izrečene 6.643 hitne mere prema nasilnicima
Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, policija je izrekla 6.643 hitne mere udaljenja nasilnika, odnosno zabrane prilaska žrtvi, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.
Od toga je izrečeno 3.190 privremenih udaljenja počinioca iz stana i 4.468 zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu i prilazi joj, rekla je Biljana Popović Ivković koja je u Palati Srbija u Beogradu održala prvi sastanak Radne grupe... »

Kako osnažiti žrtve da prijave nasilje?

RTV sreda, 13. septembar 2017.
RTV: Kako osnažiti žrtve da prijave nasilje?
BEOGRAD - Državna sеkrеtarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković održala jе danas prvi sastanak Radnе grupе za borbu protiv nasilja u porodici, koja jе formirana u Ministarstvu unutrašnjih poslova na incijativu potprеdsеdnika Vladе Rеpublikе Srbijе i ministra unutrašnjih poslova dr Nеbojšе Stеfanovića.
"Jеdan od najvažnijih ciljеva jе da osnažimo žrtvе da prijavе nasiljе. U ispunjеnju tog cilja svi trеba da budеmo jеdinstvеni, građani, državnе institucijе, organizacijе civilnog društva. Nе smеmo dozvoliti da žrtva ikada budе i... »

Od 1. juna izrečene 6.643 hitne mere prema nasilnicima

Blic sreda, 13. septembar 2017.
Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, policija je izrekla 6.643 hitne mere udaljenja nasilnika, odnosno zabrane prilaska žrtvi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrasnjiih poslova Biljana Popović Ivković.
Ona je navela da je od toga izrečeno 3.190 privremenih udaljenja počinioca iz stana i 4.468 zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu i prilazi joj. - Za ova tri meseca primene zakona imamo 2.891 produženu hitnu meru i 403 prekršajne... »
©2017 Netmark d.o.o.