Cipras: Turska da ne šalje avione; Erdogan: Dajte pučiste

Cipras: Turska da ne šalje avione; Erdogan: Dajte pučiste

B92 pre 5 dana
B92: Cipras: Turska da ne šalje avione; Erdogan: Dajte pučiste
Atina -- Grčka i Turska dogovorile su se da pokrenu "mere povećanja međusobnog poverenja", saopštio je grčki premijer Aleksis Cipras.
On je to izjavio nakon sastanka sa predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. "Dogovorili smo se da nastavimo sa razgovorima o međusobnom poverenju i bezbednosnim merama. Pokušali smo da otklonimo nesporazume, da razumemo šta je ko... »

Cipras poručio Erdoganu: Ne šaljite više avione iznad Grčke

Vesti online pre 5 dana
Grčka i Turska dogovorile su se da pokrenu "mere povećanja međusobnog poverenja", saopštio je danas grčki premijer Aleksis Cipras, nakon sastanka sa predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
- Dogovorili smo se da nastavimo sa razgovorima o međusobnom poverenju i bezbednosnim merama. Pokušali smo da otklonimo nesporazume, da razumemo šta je ko mislio. Što se mene tiče, ja sam naglasio da Turska mora da prestane sa... »

Erdogan u Atini: Preispitati sporazum iz Lozane

RTS pre 5 dana
RTS: Erdogan u Atini: Preispitati sporazum iz Lozane
Grčka i Turska dogovorile su se da pokrenu "mere povećanja međusobnog poverenja", saopštio je grčki premijer Aleksis Cipras, nakon sastanka sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Turska želi dugotrajno rešenje kiparskog problema, ali smatra da Grčka izbegava pregovore, istakao je Erdogan.
"Dogovorili smo se da nastavimo sa razgovorima o međusobnom poverenju i bezbednosnim merama. Pokušali smo da otklonimo nesporazume, da razumemo šta je ko mislio. Što se mene tiče, ja sam naglasio da Turska mora da prestane sa... »

Istorijska poseta: Erdogan: Hoćemo pučiste; Cipras: Prestanite da nam narušavate vazdušni prostor

Blic pre 5 dana
Grčka i Turska dogovorile su se da pokrenu "mere povećanja međusobnog poverenja", saopštio je danas grčki premijer Aleksis Cipras, nakon sastanka sa predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
- Dogovorili smo se da nastavimo sa razgovorima o međusobnom poverenju i bezbednosnim merama. Pokušali smo da otklonimo nesporazume, da razumemo šta je ko mislio. Što se mene tiče, ja sam naglasio da Turska mora da prestane sa... »

Poseta Erdogana Grčkoj nije dobro počela

B92 pre 5 dana
B92: Poseta Erdogana Grčkoj nije dobro počela
Atina -- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u važnu dvodnevnu posetu Grčkoj, prvu nekog predsednika Turske za šest i po decenija.
Iako je cilj poste trebalo da bude otopljavanja odnosa, atmosfera je odmah bila napeta zbog njegove najave o čemu bi razgovarao. Erdogan je rekao da treba "dopuniti" i "osvežiti" međunarodni mirovni Sporazum iz Lozane iz 1923.... »

Napeto u Grčkoj: Stigao Erdogan, odmah nesuglasice

Mondo pre 5 dana
Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u važnu dvodnevnu posetu Grčkoj, prvu nekog predsednika Turske za šest i po decenija, zvanično u cilju otopljavanja odnosa, ali je atmosfera napeta zbog njegove najave o čemu bi razgovarao.
Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis Erdogan je rekao da treba "dopuniti" i "osvežiti" međunarodni mirovni Sporazum iz Lozane iz 1923. godine kojim je posle Prvog svetskog rata utvrđena granica Grčke i Turske i kojim su rešena... »

Erdogan: Preispitati sporazum iz Lozane, Pavlopulos: Nije tema

Dnevnik pre 5 dana
ATINA: Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su neki delovi ugovora iz Lozane, kojim se utvrđuju granice između Grčke i Turske, nejasni i da je potrebno trajno rešenje problema u Egejskom moru i na Kipru, kao i da bi taj sporazum trebalo ažurirati.
On je to rekao tokom prve posete Grčkoj kao predsednik države, prenosi Rojters.Prema njegovim rečima, zaštita prava turske manjine unutar granica Grčke je prioritet za Tursku i dodao da muslimani u pograničnom regionu zapadne... »

Poseta Erdogana Grčkoj počela napeto, javnim neslaganjem

Novi magazin pre 5 dana
Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u važnu dvodnevnu posetu Grčkoj, prvu nekog predsednika Turske za šest i po decenija, zvanično u cilju otopljavanja hladnih odnosa, ali je atmosfera napeta zbog njegove najave o čemu bi razgovarao.
Erdogan je rekao da treba "dopuniti" i "osvežiti" međunarodni mirovni Sporazum iz Lozane iz 1923. godine kojim je posle Prvog svetskog rata utvrđena granica Grčke i Turske i kojim su rešena druga važna pitanja. Erdoganov prvi... »

(Video) Prva poseta turskog predsednika posle 65 godina: Erdogan došao u Grčku i odmah usijao atmosferu! Evo šta je pomenuo!

Kurir pre 5 dana
Erdogan je rekao da treba "dopuniti" i "osvežiti" međunarodni Sporazum iz Lozane iz 1923. godine kojim je posle Prvog svetskog rata utvrđena granica Grčke i Turske i kojim su rešena druga važna pitanja. 1 / 8 Foto: EPA Erdoganov prvi sastanak tokom posete Grčkoj, s njenim predsednikom Prokopisom... »

Prva poseta Erdogana Grčkoj

Danas pre 5 dana
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan počeo je danas zvaničnu posetu Grčkoj gde će razgovarati sa grčkim zvaničnicima o poboljšavanju odnosa Ankare i Atine, prenosi AP i podseća da je to prva poseta šefa turske države Grčkoj posle nekoliko decenija. Erdogana je na aerodoromu dočekala počasna četa,... »

Erdogan u četvrtak u Grčkoj

Blic pre 5 dana
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiće u četvrtak Grčku, a pretpostavlja se da će teme razgovora sa grčkim zvaničnicima biti fokusirane na migrantsku krizu, regionalne odnose, energetiku i poslovne veze.
Kako se navodi, mere bezbednosti biće pojačane tokom Erdoganovog boravka u Grčkoj, gde će se sastati sa premijerom Aleksisom Ciprasom i predsednikom Prokopisom Pavlopulosom, kao i članovima muslimanske manjine na severoistoku... »

Makron: Samo šok spasava planetu

Večernje novosti  pre 47 minuta  još 24 povezane

Milojević: Nema razloga da budemo rasterećeni

Beta  pre 8 sati  još 19 povezanih

Teodosić kao „džedaj”

Politika  pre 1 sat  još 19 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.