Povezane vesti

NATO u strahu: Ne širimo se na Balkan jer smo dobri ljudi već zato što se bojimo

Pravda četvrtak, 7. decembar 2017.
„Voleo bih da mogu da kažem da sve ovo radimo jer smo dobri ljudi, ali iskreno, ovo radimo jer je u pitanju ključni bezbednosni interes NATO – da nemamo nestabilnost na svojim granicama“, kazao je za Dojče vele Džems Meki, šef Kancelarije za evroatlantska i globalna partnerstva u NATO, govoreći o pristupanju balkanskih država ovom paktu.
On je ovo kazao povodom nastupajućeg samita NATO, koji će se održati u julu naredne godine. Međutim, kako ističe DV, iako je samit tek za pola godine, spisak gostiju već je sada predmet oštrih diskusija jer se obično sa takvih... »

Dojče vele: NATO brine o svojim balkanskim granicama

N1 Info četvrtak, 7. decembar 2017.
Naredni samit NATO održava se u julu, ali je spisak gostiju već sada predmet pažnje jer obično se sa takvih događaja na najvišem nivou šalju pozivnice za članstvo u Alijansi, piše Dojče vele dodajući da nema sumnje da se u Skoplju nadaju pozivnici.
Makedonija je na putu ka NATO još od 1999. godine, iste godine kada je Albanija zaključila Akcioni plan za članstvo da bi konačno postala članica deset godina kasnije. Crna Gora je isti put prošla između 2009. i 2017. godine,... »

Dojče vele: NATO brine o svojim balkanskim granicama

Novi magazin četvrtak, 7. decembar 2017.
Naredni samit NATO održava se u julu, ali je spisak gostiju već sada predmet pažnje jer obično se sa takvih događaja na najvišem nivou šalju pozivnice za članstvo u Alijansi, piše danas Dojče vele dodajući da nema sumnje da se u Skoplju nadaju pozivnici.
Makedonija je na putu ka NATO još od 1999, iste godine kada je Albanija zaključila Akcioni plan za članstvo (MAP) da bi konačno postala članica deset godina kasnije. Crna Gora je isti put prošla između 2009. i 2017, podseća DW i... »

NATO brine o svojim balkanskim „granicama“

Dojče vele četvrtak, 7. decembar 2017.
Naredni samit NATO održava se tek za pola godine, ali je spisak gostiju već sada predmet oštrih diskusija. Obično se sa takvih događaja na najvišem nivou šalju pozivnice za članstvo u Alijansi, hoće li tako biti i sada?
Malo je verovatno da će na samit NATO u Briselu u julu sledeće godine biti pozvani predstavnici novih zemalja koje bi se uskoro mogle pridružiti vojnom savezu. Pa ipak, zvaničnici Alijanse kažu da je za takve odluke rano jer će u... »
©2018 Netmark d.o.o.