Повезане вести

Орбан против нових ЕУ санкција Москви Тражи гаранције и жестоко критикује Хрватску: Узели сте нам море!

Орбан против нових ЕУ санкција Москви Тражи гаранције и жестоко критикује Хрватску: Узели сте нам море!

Курир 10.05.2022
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен састала се са мађарским премијером Виктором Орбаном због противљења Будимпеште заједничком ембаргу Уније на руску нафту. Фон дер Лајен је после састанка рекла да је остварен… »
Ђурђев: Мађарски отпор самоубилачкој енергетској политици Европске уније је вредан путоказ и за Србију

Ђурђев: Мађарски отпор самоубилачкој енергетској политици Европске уније је вредан путоказ и за Србију

Дневник 10.05.2022
Мађарска би увођењем санкција Русији у вези са трговином нафтом и нафтним дериватима извршила економски и енергетски харакири и управо зато је порука Виктора Орбана упућена Урсули фон фер Лајен била недвосмислена и у корист… »
Европска комисија најавила подршку јачању енергетских капацитета Мађарске, очекује се јединство о санкцијама Русији

Европска комисија најавила подршку јачању енергетских капацитета Мађарске, очекује се јединство о санкцијама Русији

Еуроневс 10.05.2022
Европска комисија ће настојати да подржи Мађарску у јачању њене нафтне инфраструктуре, њених капацитета за складиштење и прераду нафте, изјавио је данас портпарол Комисије Ерик Мамер. Мађарски премијер Виктор Орбан и… »
Макрон и Орбан разговарали о забрани увоза руске нафте у ЕУ

Макрон и Орбан разговарали о забрани увоза руске нафте у ЕУ

Вести онлине 10.05.2022
Председник Француске Емануел Макрон разговарао је телефоном са мађарским премијером Виктором Орбаном у намери да финализује предлог Европске уније о забрани увоза руске нафте, а у оквиру шестог пакета санкција Русији, саопштила… »
Тензија! Хрватски врх одговорио на скандалозну изјаву орбана: Мађари добили хитан позив на разговор, поруке су јасне

Тензија! Хрватски врх одговорио на скандалозну изјаву орбана: Мађари добили хитан позив на разговор, поруке су јасне

Мондо 10.05.2022
Мађарски премијер Виктор Орбан је раније рекао да је хрватско море заправо требало да припадне Мађарској, а сада је на ту изјаву реаговало хрватско министарство спољних послова. Мађарски премијер Виктор Орбан је раније рекао да… »
Стигла потврда из Париза о новим санкцијама Русији: Разговарали Макрон и Орбан - Мађарска ће увести ембарго на нафту?

Стигла потврда из Париза о новим санкцијама Русији: Разговарали Макрон и Орбан - Мађарска ће увести ембарго на нафту?

Мондо 10.05.2022
Председник Француске Емануел Макрон разговарао је у уторак са мађарским премијером Виктором Орбаном о новом пакету санкција Русији. Председник Француске Емануел Макрон разговарао је у уторак са мађарским премијером Виктором… »
Орбан: Да нам нису узели море, и ми бисмо имали луку

Нови магазин 10.05.2022
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен вечерала је у понедељак са мађарским премијером Виктором Орбаном у Будимпешти, а двоје званичника је разговарало о шестом пакету санкција ЕУ Русији који би обухватио и забрану… »
Одговор у 3 реченице: Хрватска се огласила о Орбановој изјави о „одузетом мору“

Одговор у 3 реченице: Хрватска се огласила о Орбановој изјави о „одузетом мору“

Нова 10.05.2022
Мађарски премијер Виктор Орбан дао је нову изјаву о хрватској територији, која се Загребу нимало није допала. Орбан је, наиме, у интервјуу о заједничком ембаргу Европске уније, којем се Мађарска противи, говорио о томе да земље… »
Зеленски: Потребан шести пакет ЕУ санкција Русији

Зеленски: Потребан шести пакет ЕУ санкција Русији

Дневник 10.05.2022
КИЈЕВ: Док се у Бриселу и даље разговара о шестом пакету ЕУ санкција Русији, украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је тај пакет потребан, као и ембарго на увоз руске нафте. Сада ће бити усвојен шести пакет… »
Борељ: Надам се скором споразуму о нафтном ембаргу на Русију

Борељ: Надам се скором споразуму о нафтном ембаргу на Русију

Еуроневс 10.05.2022
Високи представник Европске уније за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ изјавио је данас да се нада скором споразуму о нафтном ембаргу ЕУ према Русији. Министри спољних послова ЕУ требало би да се састану у понедељак… »
Макрон и Орбан разговарали о енергетској безбедности Европе

Макрон и Орбан разговарали о енергетској безбедности Европе

Еуроневс 10.05.2022
Мађарски премијер Виктор Орбан разговарао је данас телефоном са француским председником Емануелом Макроном о питањима везаним за енергетску безбедност Европе, рекао је портпарол мађарске Владе агенцији МТИ, не наводећи детаље… »
Хаос у региону због гаса! Мађари напали Хрвате: "Да нам нисте узели море, и ми бисмо имали луку"

Хаос у региону због гаса! Мађари напали Хрвате: "Да нам нисте узели море, и ми бисмо имали луку"

Мондо 10.05.2022
Мађарски премијер Виктор Орбан тражи гаранције од ЕУ да ће имати довољно гаса уколико одллуче да уведу ембарго на руске изворе. Мађарски премијер Виктор Орбан тражи гаранције од ЕУ да ће имати довољно гаса уколико одллуче да… »
Фон дер Лајен: Остварен напредак са Мађарском око ембарга на руску нафту

Фон дер Лајен: Остварен напредак са Мађарском око ембарга на руску нафту

Политика 10.05.2022
БУДИМПЕШТА/БЕОГРАД- Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен оценила је да је у разговорима са Мађарском око предложене забране Европске уније за увоз руске нафте остварен напредак, али да је потребно још доста посла… »
"Отели су нам море": Орбан напао Хрватску: "Да нам га нису узели и ми бисмо имали луку"

"Отели су нам море": Орбан напао Хрватску: "Да нам га нису узели и ми бисмо имали луку"

Блиц 10.05.2022
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен јуче се састала с мађарским премијером Виктором Орбаном. Повод је мађарско противљење заједничком ембаргу Уније на руску нафту. Фон дер Лајен је након састанка рекла да је… »

Н1 Инфо 10.05.2022
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен вечерала је у понедељак са мађарским премијером Виктором Орбаном у Будимпешти, а двоје званичника је разговарало о шестом пакету санкција ЕУ Русији који би обухватио и забрану… »
Чланице ЕУ ове недеље постижу договор за забрану руске нафте?

Чланице ЕУ ове недеље постижу договор за забрану руске нафте?

РТВ 10.05.2022
ПАРИЗ - Француски министар за европска питања Клеман Бон изјавио је данас да би чланице Европске уније могле ове недеље да постигну договор о предлогу Европске комисије да се забрани увоз нафте из Русије. "Мислим да бисмо могли… »
Орбан о Хрватској: Да нам нису узели море и ми бисмо имали луку

Орбан о Хрватској: Да нам нису узели море и ми бисмо имали луку

Нова 10.05.2022
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен се састала са мађарским премијером Виктором Орбаном због мађарског противљења заједничком ембаргу Уније на руску нафту. Фон дер Лајен је након састанка рекла да је остварен… »
Француски званичник: У току недеље могућ договор око ембарга на руску нафту

Француски званичник: У току недеље могућ договор око ембарга на руску нафту

Данас 10.05.2022
Договор о предложеном ембаргу Европске уније на руску нафту, који блокира Мађарска, могуц́е је постићи „у току недеље“, изјавио је данас француски државни секретар за европска питања Клеман Бон. „Мислим да можемо да постигнемо… »
Фон дер Лајен данас са Орбаном у Будимпешти о нафтном ембаргу Русији

Фон дер Лајен данас са Орбаном у Будимпешти о нафтном ембаргу Русији

Данас 09.05.2022
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен иде данас у Мађарску да разговара са премијером Виктором Орбаном о „безбедности енергетског снабдевања у Европи“, рекао је њен портпарол. Будимпешта блокира план ЕУ за увођење… »

Вести дана »