Повезане вести

Светски лидери подржали Трампове напоре за мир у Украјини: „Нема договора док нема договора“

Светски лидери подржали Трампове напоре за мир у Украјини: „Нема договора док нема договора“

РЕУЦ 18.08.2025
Брисел, 18. август 2025 — У заједничкој изјави објављеној јутрос, председник Француске Емануел Макрон, премијерка Италије Ђорђа Мелони, немачки канцелар Фридрих Мерц, британски премијер Кир Стармер, председник Финске Александер… »
Нови дан: Трамп – Зеленски: Ултиматум Или преговори?

Нови дан: Трамп – Зеленски: Ултиматум Или преговори?

Н1 Инфо 18.08.2025
Како је протекао нови разговор између Зеленског и Трампа? Да ли амерички председник предавање Крима и неулазак у НАТО поставио као једини начин да Украјина изађе из рата? Шта су ефекти подршке европских лидера Зеленском? Анализу… »
Путин, Трамп и Зеленски преговарају у близини: Србије?! Американци послали хитну поруку, ове земље би могле да буду у…

Путин, Трамп и Зеленски преговарају у близини: Србије?! Американци послали хитну поруку, ове земље би могле да буду у…

Блиц 18.08.2025
У зависности од тога како ће се данашњи састанак у Белој кући одвијати, "Скај њуз" сазнаје да су америчке колеге замолиле европске дипломате да буду спремне за трилатерални састанак између Доналда Трампа, Володимира Зеленског и… »
Зеленски и европски лидери у Вашингтону, Трамп: САД ће пружити Украјини добре безбедносне гаранције и заштиту

Зеленски и европски лидери у Вашингтону, Трамп: САД ће пружити Украјини добре безбедносне гаранције и заштиту

НИН 18.08.2025
Украјински председник Володимир Зеленски стигао је у Вашингтон, где ће се данас састати са америчким председником Доналдом Трампом, уз присуство европских лидера. Према изјавама Трампа, прекид ватре у Украјини је могућ - али уз… »
Завршен састанак Трампа, Зеленског и европљана (видео)

Завршен састанак Трампа, Зеленског и европљана (видео)

Вечерње новости 18.08.2025
САМИТ Америчког и Украјинског председника очекује се данас 18. августа у Вашингтону. Фото Тањуг/АП/Алекс Брандон Доналд Трамп и Владимир Зеленски састали су се вечерас у Белој кући, како би украјински лидер чуо кључне поруке… »
Хрватски војници ће ићи у Украјину?! Хаос у државном врху, премијер удара на председника!

Хрватски војници ће ићи у Украјину?! Хаос у државном врху, премијер удара на председника!

Ало 18.08.2025
Хрватски премијер Андреј Пленковиц́ изјавио је у понедељак да председник Хрватске Зоран Милановиц́ шири лажи тврдец́и да ц́е хрватски војници иц́и у Украјину. Милановиц́ је раније у понедељак на Фејсбуку објавио да хрватска… »
Путинов специјални авион: Иљушин Ил-96-300ПУ пратили су и српски пилоти

Путинов специјални авион: Иљушин Ил-96-300ПУ пратили су и српски пилоти

Аеро.рс 18.08.2025
Сусрет Владимира Путина и Доналда Трампа на Аљасци, у времену када се свет поново дели на блокове и када свака симболика има своју тежину, био је и подсећање колико је данас ретко видети руски председнички авион на западној… »
Кошта: ЕУ ће сутра добити извештај о разговорима Трампа и Зеленског

Кошта: ЕУ ће сутра добити извештај о разговорима Трампа и Зеленског

Еуроневс 18.08.2025
Председник Европског савета Антонио Кошта саопштио је данас да ће сутра бити одржан још један састанак 27 земаља ЕУ на којем ће се разговарати о данашњим разговорима у Белој кући украјинског председника Володимира Зеленског и… »
Уочи састанка са Трампом: Зеленски тражи да се Русија „силом“ примора на мир

Уочи састанка са Трампом: Зеленски тражи да се Русија „силом“ примора на мир

Недељник 18.08.2025
Украјински председник Володимир Зеленски позвао је данас америчког колегу Доналда Трампа да успостави „мир силом“ против Русије. „Само сила може да примора Русију на мир, а председник Трамп има ту силу. Морамо учинити све што је… »
"Од овога зависи правац украјинске будућности" Стручњаци за Курир: Суштински се приближавамо миру, али оно што чека Зеленског…

"Од овога зависи правац украјинске будућности" Стручњаци за Курир: Суштински се приближавамо миру, али оно што чека Зеленског…

Курир 18.08.2025
Чини се да идеја преговора и споразума по питању рата у Украјини до сада није уродила плодом, а свет жељно исчекује да види како ће протећи разговор украјинског председника Володомира Зеленског и председника САД-а Доналда… »
"Неприхватљиво"; Црвене линије остају?

"Неприхватљиво"; Црвене линије остају?

Б92 18.08.2025
Украјински министар спољних послова Андриј Сибиха изјавио је да од данашњег састанка украјинског лидера Володимира Зеленског и председника Доналда Трампа САД у Вашингтону, очекује јасније разумевање параметара будућих… »
Трамп: Тачно знам шта радим, окончао сам шест ратова за шест месеци

РТВ 18.08.2025
ВАШИНГТОН - Председник Сједињених Америчких Дражава Доналд Трамп изјавио је данас да је окончао сест ратова за шест месеци, али да мора да слуша многе како му говоре да ради погрешно. "Тачно знам шта радим. Окончао сам шест… »
Украјина очајнички покушава да спречи мир

Украјина очајнички покушава да спречи мир

Вести онлине 18.08.2025
Док се Зеленски спрема за састанак са Трампом у Белој куц́и, Украјина очајнички покушава да угрози мировни процес, који је добио на замаху након историјског састанка на Аљасци. Спречено дизање у ваздух Кримског моста Прекинут… »

Еуроневс 18.08.2025
Председник Сједињених Америчких Дражава Доналд Трамп изјавио је данас да је окончао сест ратова за шест месеци, али да мора да слуша многе како му говоре да ради погрешно. "Тачно знам шта радим. Окончао сам шест ратова за шест… »
Мелони у клинчу са макроном Напад на Трампа би све уништио

Мелони у клинчу са макроном Напад на Трампа би све уништио

Ало 18.08.2025
Италијанска премијерка Ђорђа Мелони допутовала је у Вашингтон, где ће се за неколико сати у Белој кући састати са америчким председником Доналдом Трампом, Владимиром Зеленским и другим европским лидерима, јавља агенција АНСА… »
"Њега штити читава армија видљивих и невидљивих чувара" Ко све чува Путина? Ово до сада није било познато

"Њега штити читава армија видљивих и невидљивих чувара" Ко све чува Путина? Ово до сада није било познато

Ало 18.08.2025
Мере безбедности које окружују руског председника Владимира Путина, као једног од најмоћнијих људи на планети, подразумевају да ће његов тим за обезбеђење учинити све како би га заштитили од потенцијалних атентатора, а те мере… »

Политика 18.08.2025
ВАШИНГТОН - Председник Сједињених Америчких Дражава Доналд Трамп изјавио је данас да је окончао сест ратова за шест месеци, али да мора да слуша многе како му говоре да ради погрешно. "Тачно знам шта радим. Окончао сам шест… »

Телеграф 18.08.2025
Председник Сједињених Америчких Дражава Доналд Трамп изјавио је данас да је окончао сест ратова за шест месеци, али да мора да слуша многе како му говоре да ради погрешно. "Тачно знам шта радим. Окончао сам шест ратова за шест… »
Зеленски на „припремном састанку“ пре разговора с Трампом

Зеленски на „припремном састанку“ пре разговора с Трампом

Данас 18.08.2025
Украјински председник Володимир Зеленски састац́е се данас са европским лидерима присутним у Вашингтону, пре састанка са америчким председником Доналдом Трампом (Трумп), саопштила је Европска комисија. То ће бити „припремни… »
Како обезбеђење чува Путина: У руци блиндирани кофер, за појасом "СР-1 вектор"

Како обезбеђење чува Путина: У руци блиндирани кофер, за појасом "СР-1 вектор"

Н1 Инфо 18.08.2025
Мере безбедности које окружују руског председника Владимира Путина подразумевају да ће његов тим за обезбеђење учинити све како би га заштитили од потенцијалних атентатора, а те мере биле су максималне и током самита на… »
„Тачно знам шта радим“: Трамп се огласио пред разговор са Зеленским

„Тачно знам шта радим“: Трамп се огласио пред разговор са Зеленским

Нова 18.08.2025
Амерички председник Доналд Трамп истакао је свој мировни биланс уочи данашњих, потенцијално кључних, разговора о Украјини. „Тачно знам шта радим“, поручио је амерички председник уочи разговора са украјинским председником… »
Трамп се огласио пред кључни састанак за Украјину: Прошли пут се посвађао са Зеленским, па га избацио напоље

Трамп се огласио пред кључни састанак за Украјину: Прошли пут се посвађао са Зеленским, па га избацио напоље

Мондо 18.08.2025
Амерички председник Доналд Трамп огласио се на својој друштвеној мрежи "Трутх социал" уочи састанка у Белој кући са председником Украјине Володимиром Зеленским и европским лидерима. Зеленски се враћа у Овалну канцеларију из које… »
Трамп уочи састанка са Зеленским: "Када би Русија Украјини и САД предала Москву и Санкт Петербург..."

Трамп уочи састанка са Зеленским: "Када би Русија Украјини и САД предала Москву и Санкт Петербург..."

Телеграф 18.08.2025
Амерички председник Доналд Трамп огласио се на својој друштвеној мрежи Трутх Социал, уочи данашњег састанка са Володимиром Зеленским, председником Украјине и европским лидерима у Белој кући. Састанак Трампа и Зеленског требало… »
Европски лидери пре Трампа: Зеленски започиње разговоре у Вашингтону

Европски лидери пре Трампа: Зеленски започиње разговоре у Вашингтону

Нова 18.08.2025
Украјински председник Володимир Зеленски састац́е се данас са европским лидерима присутним у Вашингтону, пре састанка са америчким председником Доналдом Трампом, саопштила је Европска комисија. То ће бити „припремни састанак“… »
"Незахвалан си, ко си ти да нас: Нападаш?!" о свађи Зеленског, Трампа и Венса у Белој кући се и даље прича: Скала…

"Незахвалан си, ко си ти да нас: Нападаш?!" о свађи Зеленског, Трампа и Венса у Белој кући се и даље прича: Скала…

Блиц 18.08.2025
Предстојећи састанак између украјинског председника Володимира Зеленског и Доналда Трампа у Вашингтону, свега неколико дана након самита америчког председника са руским Владимиром Путином на Аљасци, подигао је страхове да ће се… »
Након Аљаске: Трамп и Зеленски се поново зближавају?

Након Аљаске: Трамп и Зеленски се поново зближавају?

НИН 18.08.2025
Након сусрета Путина и Трампа на Аљасци, украјински председник Зеленски с европским партнерима путује у Белу кућу. Може ли он да увери председника Трампа у свој став? Ово ће бити узбудљив понедељак. Будилник немачког канцелара… »
Милановић поново "пецнуо" Пленковића

Милановић поново "пецнуо" Пленковића

Б92 18.08.2025
Председник Хрватске Зоран Милановић реаговао је на свом Фејсбук профилу на укључивање хрватског премијера у разговоре такозване Коалиције вољних, у којој учествују и земље чији су лидери раније говорили о могућем слању… »
Шта Кина очекује од Запада - компромис или потпуни пораз Кијева?

Шта Кина очекује од Запада - компромис или потпуни пораз Кијева?

Б92 18.08.2025
Кина је данас поручила да се нада споразуму о Украјини "прихватљивом свим странама", уочи састанка у Белој кући између председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, украјинског председника Володимира Зеленског и… »
Како "мускетари" чувају Путина

Како "мускетари" чувају Путина

Политика 18.08.2025
Мере безбедности које окружују руског председника Владимира Путина, као једног од најмоћнијих људи на планети, подразумевају да ће његов тим за обезбеђење учинити све како би га заштитили од потенцијалних атентатора, а те мере… »
Зеленски са Трампом у Вашингтону: Стиже подршка из Европе

Зеленски са Трампом у Вашингтону: Стиже подршка из Европе

Време 18.08.2025
Европски шефови држава и влада похитали су у Вашингтон да буду уз Володимира Зеленског приликом његових разговора са Доналдом Трампом о цени мира у Украјини. Постоји бојазан да су се Трамп и Путин договорили нешто што не одгвора… »
Зеленски на путу ка Белој куц́и – Кијев очајнички покушава да спречи мир

Зеленски на путу ка Белој куц́и – Кијев очајнички покушава да спречи мир

Спутник 18.08.2025
Док се Зеленски спрема за састанак са Трампом у Белој куц́и, Украјина очајнички покушава да угрози мировни процес, који је добио на замаху након историјског састанка на Аљасци. На Аљасци је 15. августа одржан састанак… »
Милановић: Хрватски војници неће учествовати у туђим ратовима

Милановић: Хрватски војници неће учествовати у туђим ратовима

НИН 18.08.2025
Хрватски председник Зоран Милановић објавио је данас како хрватска влада није овлашћена да гура Хрватску у некакве нове коалиције које би могле подразумевати учешће хрватских војника у рату у Украјини и да они "неће учествовати у… »
Трумп: Зеленски може готово одмах прекинути рат, ако то жели

Трумп: Зеленски може готово одмах прекинути рат, ако то жели

СЕЕбиз 18.08.2025
ВАСХИНГТОН - Амерички предсједник Доналд Трумп је у недјељу на својој платформи Трутх Социал позвао украјинског предсједника да постигне договор о окончању троиполгодишњег сукоба с Русијом. „Предсједник Украјине Зеленскиј може… »
Дмитријев: Трамп и његов тим се залажу за право решење

Дмитријев: Трамп и његов тим се залажу за право решење

НИН 18.08.2025
Помоћник руског председника и главни руски преговарач Кирил Дмитријев поново је поделио објаву Доналда Трампа у којој је амерички председник изнео захтеве за Украјину уочи разговора представника САД са европским лидерима и… »
Разговор или ултиматум: Шта је Трамп поручио Зеленском уочи сусрета у Америци

НИН 18.08.2025
Само два дана после после сусрета америчког председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина на Аљасци, у Америци ће се поново разговарати о судбини Украјине, овога пута уз присуство украјинског председника… »

Данас 18.08.2025
Само два дана после после сусрета америчког председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина на Аљасци, у Америци ће се поново разговарати о судбини Украјине, овога пута уз присуство украјинског председника… »

Радио 021 18.08.2025
Амерички председник срешће се са украјинским лидером и шефовима европских држава у Белој кући како би наставио разговоре о окончању рата у Украјини. РЕУТЕРС/Бриан Снидер/Филе Пхото Зеленски и Трамп у Белој кући 28. фебруара… »

Јужне вести 18.08.2025
РЕУТЕРС/Бриан Снидер/Филе Пхото Зеленски и Трамп у Белој кући 28. фебруара 2025. Само два дана после после сусрета америчког председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина на Аљасци, у Америци ће се поново… »
Путин, Зеленски и Трамп се састају ове недеље? Домаћин могућег историјског сусрета би могао да буде наш сусед

Путин, Зеленски и Трамп се састају ове недеље? Домаћин могућег историјског сусрета би могао да буде наш сусед

Нова 18.08.2025
Према сазнањима Скај њуза од европских дипломата, зависно од исхода данашњег састанка у Белој кући, касније ове недеље могао би да се одржи сусрет америчког председника Доналда Трампа, руског лидера Владимира Путина и… »
Милановић: Хрватски војници неће судјеловати у туђим ратовима

Милановић: Хрватски војници неће судјеловати у туђим ратовима

СЕЕбиз 18.08.2025
ЗАГРЕБ - Предсједник Републике Зоран Милановић реагирао је на свом профилу на Фацебооку на укључивање хрватског премијера у разговоре тзв. Коалиције вољних, у којој су и земље чији су челници раније говорили о могућем слању… »
Састанак Трампа, Путина и Зеленског: У току потрага за локацијом

Састанак Трампа, Путина и Зеленског: У току потрага за локацијом

Б92 18.08.2025
Председник САД Доналд Трамп и украјински председник Володимир Зеленски састају се данас у Вашингтону. Нешто касније је планиран састанак Трампа са европским лидерима, међу којима ће бити француски председник Емануел Макрон… »
Дан "д" у Белој кући: Ово је сатница кључних састанака за крај рата који чека читав свет

Дан "д" у Белој кући: Ово је сатница кључних састанака за крај рата који чека читав свет

Вечерње новости 18.08.2025
ВЕЛИКИ број састанака одржаће се данас у Белој кући у присуству најмоћнијих лидера Европе све са циљем да се договори мир у Украјини. Фото: Тањуг/АП Сатница кључних састанака Према најављеном протоколу, европски лидери стижу… »
„Хрватски војници неће у Украјину“: Милановић после Коалиције вољних

„Хрватски војници неће у Украјину“: Милановић после Коалиције вољних

Данас 18.08.2025
Хрватски председник Зоран Милановић објавио је данас на Фејсбуку да хрватска влада није овлашћена да гура Хрватску у некакве нове коалиције које би могле подразумевати учешће хрватских војника у рату у Украјини. Хрватски премијер… »
Милановић поновио: Хрватски војници неће у Украјину

Милановић поновио: Хрватски војници неће у Украјину

Нова 18.08.2025
Хрватски председник Зоран Милановић објавио је данас на Фејсбуку да хрватска влада није овлашћена да гура Хрватску у некакве нове коалиције које би могле подразумевати учешће хрватских војника у рату у Украјини. Хрватски премијер… »
Милановић након Коалиције вољних: Хрватски војници неће у Украјину

Милановић након Коалиције вољних: Хрватски војници неће у Украјину

Н1 Инфо 18.08.2025
Хрватски председник Зоран Милановић објавио је у понедељак на Фејсбуку да хрватска влада није овлашћена да гура Хрватску у некакве нове коалиције које би могле да подразумевају учешће хрватских војника у рату у Украјини… »
Макрон: Путин не жели мир за Украјину већ капитулацију

Макрон: Путин не жели мир за Украјину већ капитулацију

НИН 18.08.2025
Француски председник Емануел Макрон рекао је да његов руски колега Владимир Путин "не жели мир" већ "капитулацију" Украјине, у изјави после видео позива са представницима такозване "коалиције вољних" савезника Кијева. "Да ли… »
Макрон каже да Путин не жели мир за Украјину већ капитулацију

Макрон каже да Путин не жели мир за Украјину већ капитулацију

Данас 17.08.2025
Француски председник Емануел Макрон рекао је данас да његов руски колега Владимир Путин „не жели мир“ већ „капитулацију“ Украјине, у изјави после видео позива са представницима такозване „коалиције вољних“ савезника Кијева. „Да… »
Пленковић: Украјини је потребан одржив мир

Пленковић: Украјини је потребан одржив мир

Данас 17.08.2025
Украјини је потребан одржив мир који поштује њену територијалну целовитост и међународно право, поручио је данас хрватски премијер Андреј Пленковић након што је учествовао на видеоконференцији челника такозване Коалиције… »

Вести дана »