Povezane vesti

Tramp: Tačno znam šta radim, okončao sam šest ratova za šest meseci

RTV pre 15 minuta
VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Dražava Donald Tramp izjavio je danas da je okončao sest ratova za šest meseci, ali da mora da sluša mnoge kako mu govore da radi pogrešno. "Tačno znam šta radim. Okončao sam šest ratova za šest meseci, jedan… »
Ukrajina očajnički pokušava da spreči mir

Ukrajina očajnički pokušava da spreči mir

Vesti online pre 14 minuta
Dok se Zelenski sprema za sastanak sa Trampom u Beloj kući, Ukrajina očajnički pokušava da ugrozi mirovni proces, koji je dobio na zamahu nakon istorijskog sastanka na Aljasci. Sprečeno dizanje u vazduh Krimskog mosta Prekinut napad dronom na nuklearnu… »

Euronews pre 24 minuta
Predsednik Sjedinjenih Američkih Dražava Donald Tramp izjavio je danas da je okončao sest ratova za šest meseci, ali da mora da sluša mnoge kako mu govore da radi pogrešno. "Tačno znam šta radim. Okončao sam šest ratova za šest meseci, jedan od njih je… »
Meloni u klinču sa makronom Napad na Trampa bi sve uništio

Meloni u klinču sa makronom Napad na Trampa bi sve uništio

Alo pre 34 minuta
Italijanska premijerka Đorđa Meloni doputovala je u Vašington, gde će se za nekoliko sati u Beloj kući sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, Vladimirom Zelenskim i drugim evropskim liderima, javlja agencija ANSA. Pre odlaska u Sjedinjene… »
"Njega štiti čitava armija vidljivih i nevidljivih čuvara" Ko sve čuva Putina? Ovo do sada nije bilo poznato

"Njega štiti čitava armija vidljivih i nevidljivih čuvara" Ko sve čuva Putina? Ovo do sada nije bilo poznato

Alo pre 4 minuta
Mere bezbednosti koje okružuju ruskog predsednika Vladimira Putina, kao jednog od najmoćnijih ljudi na planeti, podrazumevaju da će njegov tim za obezbeđenje učiniti sve kako bi ga zaštitili od potencijalnih atentatora, a te mere bile su maksimalne i… »

Politika pre 30 minuta
VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Dražava Donald Tramp izjavio je danas da je okončao sest ratova za šest meseci, ali da mora da sluša mnoge kako mu govore da radi pogrešno. "Tačno znam šta radim. Okončao sam šest ratova za šest meseci, jedan… »

Telegraf pre 29 minuta
Predsednik Sjedinjenih Američkih Dražava Donald Tramp izjavio je danas da je okončao sest ratova za šest meseci, ali da mora da sluša mnoge kako mu govore da radi pogrešno. "Tačno znam šta radim. Okončao sam šest ratova za šest meseci, jedan od njih je… »
Samit Trampa, Zelenskog i EU: Poznata satnica razgovora lidera, i šta će da obuku

Samit Trampa, Zelenskog i EU: Poznata satnica razgovora lidera, i šta će da obuku

Večernje novosti pre 4 minuta
SAMIT Američkog i Ukrajinskog predsednika očekuje se danas 18. avgusta u Vašingtonu. Foto: Profimedia Donald Tramp i Vladimir Zelenski sastaće se večeras u Beloj kući, kako bi ukrajinski lider čuo ključne poruke ruskog predsednika Vladimira Putina sa… »
Zelenski na „pripremnom sastanku“ pre razgovora s Trampom

Zelenski na „pripremnom sastanku“ pre razgovora s Trampom

Danas pre 1 sat
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastaće se danas sa evropskim liderima prisutnim u Vašingtonu, pre sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom (Trump), saopštila je Evropska komisija. To će biti „pripremni sastanak“ koji će biti održan… »
Kako obezbeđenje čuva Putina: U ruci blindirani kofer, za pojasom "SR-1 vektor"

Kako obezbeđenje čuva Putina: U ruci blindirani kofer, za pojasom "SR-1 vektor"

N1 Info pre 1 sat
Mere bezbednosti koje okružuju ruskog predsednika Vladimira Putina podrazumevaju da će njegov tim za obezbeđenje učiniti sve kako bi ga zaštitili od potencijalnih atentatora, a te mere bile su maksimalne i tokom samita na Aljasci, prenose britanski… »
„Tačno znam šta radim“: Tramp se oglasio pred razgovor sa Zelenskim

„Tačno znam šta radim“: Tramp se oglasio pred razgovor sa Zelenskim

Nova pre 1 sat
Američki predsednik Donald Tramp istakao je svoj mirovni bilans uoči današnjih, potencijalno ključnih, razgovora o Ukrajini. „Tačno znam šta radim“, poručio je američki predsednik uoči razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i brojnim… »
Tramp se oglasio pred ključni sastanak za Ukrajinu: Prošli put se posvađao sa Zelenskim, pa ga izbacio napolje

Tramp se oglasio pred ključni sastanak za Ukrajinu: Prošli put se posvađao sa Zelenskim, pa ga izbacio napolje

Mondo pre 1 sat
Američki predsednik Donald Tramp oglasio se na svojoj društvenoj mreži "Truth social" uoči sastanka u Beloj kući sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i evropskim liderima. Zelenski se vraća u Ovalnu kancelariju iz koje je izbačen 28. februara… »
Tramp uoči sastanka sa Zelenskim: "Kada bi Rusija Ukrajini i SAD predala Moskvu i Sankt Peterburg..."

Tramp uoči sastanka sa Zelenskim: "Kada bi Rusija Ukrajini i SAD predala Moskvu i Sankt Peterburg..."

Telegraf pre 1 sat
Američki predsednik Donald Tramp oglasio se na svojoj društvenoj mreži Truth Social, uoči današnjeg sastanka sa Volodimirom Zelenskim, predsednikom Ukrajine i evropskim liderima u Beloj kući. Sastanak Trampa i Zelenskog trebalo bi da se održi oko 19 sati… »
Evropski lideri pre Trampa: Zelenski započinje razgovore u Vašingtonu

Evropski lideri pre Trampa: Zelenski započinje razgovore u Vašingtonu

Nova pre 1 sat
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastaće se danas sa evropskim liderima prisutnim u Vašingtonu, pre sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, saopštila je Evropska komisija. To će biti „pripremni sastanak“ koji će biti održan pre… »
"Nezahvalan si, ko si ti da nas: Napadaš?!" o svađi Zelenskog, Trampa i Vensa u Beloj kući se i dalje priča: Skala…

"Nezahvalan si, ko si ti da nas: Napadaš?!" o svađi Zelenskog, Trampa i Vensa u Beloj kući se i dalje priča: Skala…

Blic pre 1 sat
Predstojeći sastanak između ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i Donalda Trampa u Vašingtonu, svega nekoliko dana nakon samita američkog predsednika sa ruskim Vladimirom Putinom na Aljasci, podigao je strahove da će se sve završiti fijaskom u… »
Nakon Aljaske: Tramp i Zelenski se ponovo zbližavaju?

Nakon Aljaske: Tramp i Zelenski se ponovo zbližavaju?

NIN pre 1 sat
Nakon susreta Putina i Trampa na Aljasci, ukrajinski predsednik Zelenski s evropskim partnerima putuje u Belu kuću. Može li on da uveri predsednika Trampa u svoj stav? Ovo će biti uzbudljiv ponedeljak. Budilnik nemačkog kancelara Fridriha Merca ovog… »
Milanović ponovo "pecnuo" Plenkovića

Milanović ponovo "pecnuo" Plenkovića

B92 pre 2 sata
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović reagovao je na svom Fejsbuk profilu na uključivanje hrvatskog premijera u razgovore takozvane Koalicije voljnih, u kojoj učestvuju i zemlje čiji su lideri ranije govorili o mogućem slanju vojnika u Ukrajinu. "Pošto se… »
Šta Kina očekuje od Zapada - kompromis ili potpuni poraz Kijeva?

Šta Kina očekuje od Zapada - kompromis ili potpuni poraz Kijeva?

B92 pre 1 sat
Kina je danas poručila da se nada sporazumu o Ukrajini "prihvatljivom svim stranama", uoči sastanka u Beloj kući između predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i nekoliko evropskih čelnika… »
Kako "musketari" čuvaju Putina

Kako "musketari" čuvaju Putina

Politika pre 1 sat
Mere bezbednosti koje okružuju ruskog predsednika Vladimira Putina, kao jednog od najmoćnijih ljudi na planeti, podrazumevaju da će njegov tim za obezbeđenje učiniti sve kako bi ga zaštitili od potencijalnih atentatora, a te mere bile su maksimalne i… »
Razgovor ili ultimatum: Šta je Tramp poručio Zelenskom uoči susreta u Americi

BBC News pre 3 sata
Američki predsednik srešće se sa ukrajinskim liderom i šefovima evropskih država u Beloj kući kako bi nastavio razgovore o okončanju rata u Ukrajini. Samo dva dana posle posle susreta američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira… »
Zelenski sa Trampom u Vašingtonu: Stiže podrška iz Evrope

Zelenski sa Trampom u Vašingtonu: Stiže podrška iz Evrope

Vreme pre 3 sata
Evropski šefovi država i vlada pohitali su u Vašington da budu uz Volodimira Zelenskog prilikom njegovih razgovora sa Donaldom Trampom o ceni mira u Ukrajini. Postoji bojazan da su se Tramp i Putin dogovorili nešto što ne odgvora ni Ukrajincima ni… »
Zelenski na putu ka Beloj kući – Kijev očajnički pokušava da spreči mir

Zelenski na putu ka Beloj kući – Kijev očajnički pokušava da spreči mir

Sputnik pre 2 sata
Dok se Zelenski sprema za sastanak sa Trampom u Beloj kući, Ukrajina očajnički pokušava da ugrozi mirovni proces, koji je dobio na zamahu nakon istorijskog sastanka na Aljasci. Na Aljasci je 15. avgusta održan sastanak predsednika Rusije i SAD… »
Zelenski i evropski lideri u Vašingtonu: Razgovori sa Trampom o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu

Zelenski i evropski lideri u Vašingtonu: Razgovori sa Trampom o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu

NIN pre 3 sata
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je u Vašington, gde će se danas sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, uz prisustvo evropskih lidera. Prema izjavama Trampa, prekid vatre u Ukrajini je moguć - ali uz određene ustupke Kijeva… »
Milanović: Hrvatski vojnici neće učestvovati u tuđim ratovima

Milanović: Hrvatski vojnici neće učestvovati u tuđim ratovima

NIN pre 3 sata
Hrvatski predsednik Zoran Milanović objavio je danas kako hrvatska vlada nije ovlašćena da gura Hrvatsku u nekakve nove koalicije koje bi mogle podrazumevati učešće hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini i da oni "neće učestvovati u tuđim ratovima", javlja… »
Trump: Zelenski može gotovo odmah prekinuti rat, ako to želi

Trump: Zelenski može gotovo odmah prekinuti rat, ako to želi

SEEbiz pre 3 sata
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump je u nedjelju na svojoj platformi Truth Social pozvao ukrajinskog predsjednika da postigne dogovor o okončanju troipolgodišnjeg sukoba s Rusijom. „Predsjednik Ukrajine Zelenskij može gotovo odmah prekinuti… »
Dmitrijev: Tramp i njegov tim se zalažu za pravo rešenje

Dmitrijev: Tramp i njegov tim se zalažu za pravo rešenje

NIN pre 3 sata
Pomoćnik ruskog predsednika i glavni ruski pregovarač Kiril Dmitrijev ponovo je podelio objavu Donalda Trampa u kojoj je američki predsednik izneo zahteve za Ukrajinu uoči razgovora predstavnika SAD sa evropskim liderima i ukrajinskim predsednikom… »

NIN pre 4 sati
Samo dva dana posle posle susreta američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina na Aljasci, u Americi će se ponovo razgovarati o sudbini Ukrajine, ovoga puta uz prisustvo ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i… »

Danas pre 4 sati
Samo dva dana posle posle susreta američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina na Aljasci, u Americi će se ponovo razgovarati o sudbini Ukrajine, ovoga puta uz prisustvo ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i… »

Radio 021 pre 4 sati
Američki predsednik srešće se sa ukrajinskim liderom i šefovima evropskih država u Beloj kući kako bi nastavio razgovore o okončanju rata u Ukrajini. REUTERS/Brian Snyder/File Photo Zelenski i Tramp u Beloj kući 28. februara 2025. Samo dva dana posle… »

Južne vesti pre 4 sati
REUTERS/Brian Snyder/File Photo Zelenski i Tramp u Beloj kući 28. februara 2025. Samo dva dana posle posle susreta američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina na Aljasci, u Americi će se ponovo razgovarati o sudbini… »
Novi dan: Tramp – Zelenski: Ultimatum Ili pregovori?

Novi dan: Tramp – Zelenski: Ultimatum Ili pregovori?

N1 Info pre 5 sati
Kako je protekao novi razgovor između Zelenskog i Trampa? Da li američki predsednik predavanje Krima i neulazak u NATO postavio kao jedini način da Ukrajina izađe iz rata? Šta su efekti podrške evropskih lidera Zelenskom? Analizu ovog susreta pružiće… »
Putin, Zelenski i Tramp se sastaju ove nedelje? Domaćin mogućeg istorijskog susreta bi mogao da bude naš sused

Putin, Zelenski i Tramp se sastaju ove nedelje? Domaćin mogućeg istorijskog susreta bi mogao da bude naš sused

Nova pre 5 sati
Prema saznanjima Skaj njuza od evropskih diplomata, zavisno od ishoda današnjeg sastanka u Beloj kući, kasnije ove nedelje mogao bi da se održi susret američkog predsednika Donalda Trampa, ruskog lidera Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika… »
Milanović: Hrvatski vojnici neće sudjelovati u tuđim ratovima

Milanović: Hrvatski vojnici neće sudjelovati u tuđim ratovima

SEEbiz pre 5 sati
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović reagirao je na svom profilu na Facebooku na uključivanje hrvatskog premijera u razgovore tzv. Koalicije voljnih, u kojoj su i zemlje čiji su čelnici ranije govorili o mogućem slanju vojnika u Ukrajinu… »
Putin, Tramp i Zelenski pregovaraju u blizini: Srbije?! Amerikanci poslali hitnu poruku, ove zemlje bi mogle da budu u…

Putin, Tramp i Zelenski pregovaraju u blizini: Srbije?! Amerikanci poslali hitnu poruku, ove zemlje bi mogle da budu u…

Blic pre 5 sati
U zavisnosti od toga kako će se današnji sastanak u Beloj kući odvijati, "Skaj njuz" saznaje da su američke kolege zamolile evropske diplomate da budu spremne za trilateralni sastanak između Donalda Trampa, Volodimira Zelenskog i Vladimira Putina kasnije… »
Sastanak Trampa, Putina i Zelenskog: U toku potraga za lokacijom

Sastanak Trampa, Putina i Zelenskog: U toku potraga za lokacijom

B92 pre 4 sati
Predsednik SAD Donald Tramp i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastaju se danas u Vašingtonu. Nešto kasnije je planiran sastanak Trampa sa evropskim liderima, među kojima će biti francuski predsednik Emanuel Makron, italijanska premijerka Đorđa… »
Dan "d" u Beloj kući: Ovo je satnica ključnih sastanaka za kraj rata koji čeka čitav svet

Dan "d" u Beloj kući: Ovo je satnica ključnih sastanaka za kraj rata koji čeka čitav svet

Večernje novosti pre 5 sati
VELIKI broj sastanaka održaće se danas u Beloj kući u prisustvu najmoćnijih lidera Evrope sve sa ciljem da se dogovori mir u Ukrajini. Foto: Tanjug/AP Satnica ključnih sastanaka Prema najavljenom protokolu, evropski lideri stižu u Belu kuću u 12 sati po… »
Svetski lideri podržali Trampove napore za mir u Ukrajini: „Nema dogovora dok nema dogovora“ Novo

Svetski lideri podržali Trampove napore za mir u Ukrajini: „Nema dogovora dok nema dogovora“ Novo

REUC pre 6 sati
Brisel, 18. avgust 2025 — U zajedničkoj izjavi objavljenoj jutros, predsednik Francuske Emanuel Makron, premijerka Italije Đorđa Meloni, nemački kancelar Fridrih Merc, britanski premijer Kir Starmer, predsednik Finske Aleksander Stub, poljski premijer… »
„Hrvatski vojnici neće u Ukrajinu“: Milanović posle Koalicije voljnih

„Hrvatski vojnici neće u Ukrajinu“: Milanović posle Koalicije voljnih

Danas pre 5 sati
Hrvatski predsednik Zoran Milanović objavio je danas na Fejsbuku da hrvatska vlada nije ovlašćena da gura Hrvatsku u nekakve nove koalicije koje bi mogle podrazumevati učešće hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini. Hrvatski premijer Andrej Plenković je juče… »
Milanović ponovio: Hrvatski vojnici neće u Ukrajinu

Milanović ponovio: Hrvatski vojnici neće u Ukrajinu

Nova pre 5 sati
Hrvatski predsednik Zoran Milanović objavio je danas na Fejsbuku da hrvatska vlada nije ovlašćena da gura Hrvatsku u nekakve nove koalicije koje bi mogle podrazumevati učešće hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini. Hrvatski premijer Andrej Plenković je juče… »
Milanović nakon Koalicije voljnih: Hrvatski vojnici neće u Ukrajinu

Milanović nakon Koalicije voljnih: Hrvatski vojnici neće u Ukrajinu

N1 Info pre 7 sati
Hrvatski predsednik Zoran Milanović objavio je u ponedeljak na Fejsbuku da hrvatska vlada nije ovlašćena da gura Hrvatsku u nekakve nove koalicije koje bi mogle da podrazumevaju učešće hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini. Hrvatski premijer Andrej… »
Makron: Putin ne želi mir za Ukrajinu već kapitulaciju

Makron: Putin ne želi mir za Ukrajinu već kapitulaciju

NIN pre 9 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da njegov ruski kolega Vladimir Putin "ne želi mir" već "kapitulaciju" Ukrajine, u izjavi posle video poziva sa predstavnicima takozvane "koalicije voljnih" saveznika Kijeva. "Da li mislim da predsednik Putin… »
Makron kaže da Putin ne želi mir za Ukrajinu već kapitulaciju

Makron kaže da Putin ne želi mir za Ukrajinu već kapitulaciju

Danas pre 21 sat
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da njegov ruski kolega Vladimir Putin „ne želi mir“ već „kapitulaciju“ Ukrajine, u izjavi posle video poziva sa predstavnicima takozvane „koalicije voljnih“ saveznika Kijeva. „Da li mislim da predsednik… »
Plenković: Ukrajini je potreban održiv mir

Plenković: Ukrajini je potreban održiv mir

Danas pre 21 sat
Ukrajini je potreban održiv mir koji poštuje njenu teritorijalnu celovitost i međunarodno pravo, poručio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što je učestvovao na videokonferenciji čelnika takozvane Koalicije voljnih, javila je agencija… »

Vesti dana »