Повезане вести

Марија Васић о притвору: Политичка уцена и показни пример свима који причају против власти

Марија Васић о притвору: Политичка уцена и показни пример свима који причају против власти

Радио сто плус 16.10.2025
“Они су ту највећу опасност видели јер су први пут видели сарадњу студената и опозиције, а то је оно чега се ова власт највише плаши, да се уједине студенти и опозиција, тако да су морали да нас прописно казне”, рекла је Васић… »
У Дану уживо гошћа и Марија Васић: "Милост не тражим, нити бих вам је дала"

У Дану уживо гошћа и Марија Васић: "Милост не тражим, нити бих вам је дала"

Н1 Инфо 16.10.2025
После седам месеци у притвору, односно кућном притвору, професорка Марија Васић је на слободи. Тачније, браниће се са слободе у наставку поступка који се против ње води у монтираном процесу против новосадске шесторке, за наводно… »

Бета 16.10.2025
Професорка новосадске гимназије "Јован Јовановић Змај" и активисткиња Покрета слободних грађана (ПСГ) Марија Васић оценила је данас да је притвор, у коме је провела седам месеци (од чега пет у кућном), био једна врста "политичке… »
Да ли је Урсула фон дер Лајен донела слободу за неке студенте и активисте или су се датуми укидања притвора случајно…

Да ли је Урсула фон дер Лајен донела слободу за неке студенте и активисте или су се датуми укидања притвора случајно…

Н1 Инфо 16.10.2025
Дан када је Урсула фон дер Лајен посетила Београд већи број активиста и студената памтиће по томе што су затворску ћелију заменили својом собом, или су из куће коначно могли слободно да изађу и задрже се напољу колико желе… »
Ладо Јововић после седам месеци на слободи: Одузели су ми могућност да радим, остали смо без прихода

Ладо Јововић после седам месеци на слободи: Одузели су ми могућност да радим, остали смо без прихода

Н1 Инфо 16.10.2025
Ладо Јововић из Покрета слободних грађана провео је два месеца у затвору и још пет месеци у кућном притвору. Њему није дозвољено да говори о поступку, али је за Н1 испричао како је протекло дугих седам месеци притвора. "Остали… »
Марија Васић за Данас: Ми смо били савршен узорак, ухапшени смо јер се власт плаши заједничког деловања студената и опозиције…

Марија Васић за Данас: Ми смо били савршен узорак, ухапшени смо јер се власт плаши заједничког деловања студената и опозиције…

Данас 16.10.2025
Марија Васић после седам месеци у притвору, прво у затвору, а онда у кућном притвору, у наставку поступка где је оптужена за рушење уставног поретка, браниће се са слободе. За Данас каже да јој све ово што доживљава ових дана… »
Професорка Марија Васић открила шта је прво урадила после изласка из притвора: „Имали су за циљ да нас психички сломе што…

Професорка Марија Васић открила шта је прво урадила после изласка из притвора: „Имали су за циљ да нас психички сломе што…

Нова 16.10.2025
Професорка у гимназији „Јован Јовановић Змај“ и активисткиња Марија Васић, која јуче пуштена из притвора у ком је била седам месеци, рекла је за ТВ Нова да је прва ствар коју је урадила након изласка из притвора одлазак на… »
Марија Васић: Одузели су ми слободу али не и 23 генерације ученика Јовине гимназије

Марија Васић: Одузели су ми слободу али не и 23 генерације ученика Јовине гимназије

Бета 16.10.2025
Професорка новосадске гимназије "Јован Јовановић Змај" Марија Васић поручила је да јој је режим био одузео слободу, али није могао да јој одузме 23 генерације ученика којима је до сада предавала. "После седам месеци незаконитог… »

Радио сто плус 16.10.2025
“После седам месеци незаконитог притвора, прво место где сам дошла је ово, нема бољег места где могу да поздравим моје ђаке и моје колеге”, казала је Марија Васић на протесту у знак подршке ученицима и професорима те гимназије… »
Професорка Марија Васић након укидања притвора: Режим ми је узео слободу, али не и 23 генерације ђака

Професорка Марија Васић након укидања притвора: Режим ми је узео слободу, али не и 23 генерације ђака

Сербиан Невс Медиа 16.10.2025
Професорка новосадске гимназије “Јован Јовановић Змај” Марија Васић поручила је да јој је режим био одузео слободу, али није могао да јој одузме 23 генерације ученика којима је до сада предавала. “После седам месеци незаконитог… »

Нови магазин 16.10.2025
Професорка новосадске гимназије "Јован Јовановић Змај" Марија Васић поручила је да јој је режим био одузео слободу, али није могао да јој одузме 23 генерације ученика којима је до сада предавала. "После седам месеци незаконитог… »
Марија Васић након изласка из кућног притвора: „Седам месеци без ваздуха – сада коначно дишем“

Марија Васић након изласка из кућног притвора: „Седам месеци без ваздуха – сада коначно дишем“

Луфтика 16.10.2025
“После седам месеци коначно могу да се надишем ваздуха”, рекла је активистиња Покрета слободних грађана (ПСГ) Васић је навела да је, у тренутку када је одлука о укидању кућног притвора донета, она била у редовној дозвољеној… »
‘У неверици смо’: Укинут кућни притвор за троје новосадских активиста

‘У неверици смо’: Укинут кућни притвор за троје новосадских активиста

Данас 15.10.2025
„Нисмо очекивали, још смо у шоку.“ Александар, отац Лазара Динића, студента и једног од активиста неформалне студентске организације Став, коме је у току дана укинут вишемесечни притвор, каже да је још у неверици. „Питали смо шта… »

Вести дана »