Povezane vesti

Protest u Novom Pazaru i prizori koji su obišli Balkan

Ozon press pre 19 dana
Juče je u Novom Pazaru održan veliki protest pod sloganom ,,Ili mi ili oni„, na koji su pozvali studenti Državnog univerziteta u tom gradu u cilju okončanja, kako kažu, represije koja se mesecima sprovodi nad tamošnjim studentima i profesorima, budući da… »

Glas Šumadije pre 20 dana
Juče je u Novom Pazaru održan veliki protest pod sloganom ,,Ili mi ili oni“, na koji su pozvali studenti Državnog univerziteta u tom gradu u cilju okončanja, kako kažu, represije koja se mesecima sprovodi nad tamošnjim studentima i profesorima, budući da… »
Kako Rojters piše o protestu u Novom Pazaru?

Kako Rojters piše o protestu u Novom Pazaru?

Danas pre 20 dana
Nekoliko hiljada aktivista iz cele Srbije pridružilo se juče studentskim protestima na jugozapadu zemlje, protestujući protiv onoga što opisuju kao vladin pritisak na državne univerzitete. Demonstracije, deo šireg pokreta koji se suočava sa političkim… »
Marina Petrović Jilih, profesorka kragujevačkog FILUM-a na protestu u Novom Pazaru: To se dogodilo vama, sutra će možda nama…

Marina Petrović Jilih, profesorka kragujevačkog FILUM-a na protestu u Novom Pazaru: To se dogodilo vama, sutra će možda nama…

Glas Šumadije pre 20 dana
Na studentskom protestu u Novom Pazaru „Ili oni ili mi” okupljenima se obratila i Marina Petrović Jilih, profesorka kragujevačkog FILUM-a, piše Danas. Novinari nas obično na početku pitaju zašto? Zašto podržavate studentske procese? Zašto podržavate… »
U Novom Pazaru održan skup podrške Državnom univerzitetu

U Novom Pazaru održan skup podrške Državnom univerzitetu

Glas Zaječara pre 20 dana
Skup podrške studentima i profesorima Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) "Ili oni, ili mi" završen je večeras porukom da je važno očuvanja te visokoškolske ustanove. Profesor Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu Miloš Pavlović je kazao… »
Održan protest u Novom Pazaru: “Tu smo dok se svi zahtevi ne ispune”

Održan protest u Novom Pazaru: “Tu smo dok se svi zahtevi ne ispune”

Luftika pre 20 dana
U nedelju, 21. decembra decembra, organizovan je protest studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru pod sloganom “Ili oni ili mi”. Protest je organizovan jer je više od 200 studenata univerziteta u tom gradu izgubilo status studenta, a oko 30… »
"Srbija bi bila slobodna, sa čvrstim i pravednim temeljem": Studenti aktivisti iz Pazara o tome kako bi želeli da izgleda naša…

"Srbija bi bila slobodna, sa čvrstim i pravednim temeljem": Studenti aktivisti iz Pazara o tome kako bi želeli da izgleda naša…

N1 Info pre 20 dana
Simbolično, u "Klubu heroja" u njihovom Novom Pazaru, Rada Đurić je razgovarala sa studentima aktivistima, sa Sarom Mulić, Selmom Kolašinac i Davudom Delimeđcem. Sara ima 23 godine i na petoj je godini medicine u Beogradu. Iza sebe ima tri… »
Da li se DUNP uništava i ko je kriv - studenti u blokadi ili su problemi stariji od protesta

Da li se DUNP uništava i ko je kriv - studenti u blokadi ili su problemi stariji od protesta

N1 Info pre 20 dana
Šta se dogodilo na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru pa mu je potrebna odbrana? Više od 200 studenata ovog univerziteta izgubilo je svoj status, a sve je manje i profesora koji bi im predavali. Da li su za ono što liči na njegovo uništenje krivi… »
Čaršija će jednog dana biti na novčanici

Čaršija će jednog dana biti na novčanici

Velike priče pre 20 dana
Šta je nama bio Novi Pazar, a šta nam je sada? Biće da nešto, kao što umeju, nisu išli vozovi, to je jedini razlog zašto sam kročio u međugradski – pa još i međunarodni, možeš misliti! – autobus. Mora biti da je bus, u godinama kada se nije imalo za… »
Studentski protest u Novom Pazaru u fotografijama

Studentski protest u Novom Pazaru u fotografijama

Danas pre 20 dana
Nekoliko hiljada aktivista iz cele Srbije pridružilo se studentskim protestima u Novom Pazaru, protestujući zbog „pritiska vlasti na državne univerzitete“, prema proceni agencije Rojters. Više od godinu dana, studenti Državnog univerziteta u Novom… »
Enes Džogović: Sudbina protesta zavisi od razgovora s novom rektorkom

Enes Džogović: Sudbina protesta zavisi od razgovora s novom rektorkom

Danas pre 20 dana
Student Državnog univerziteta u Novom Pazaru Enes Džogović poručio je danas na protestu „Ili oni ili mi“ da studenti ostaju istrajni u borbi i da neće odustati, dodajući da će naredni koraci zavisiti od ishoda razgovora sa novom rektorkom DUNP, nakon… »
To se dogodilo vama, sutra će možda nama: Marina Petrović Jilih, profesorka kragujevačkog FILUM-a na protestu u Novom Pazaru…

To se dogodilo vama, sutra će možda nama: Marina Petrović Jilih, profesorka kragujevačkog FILUM-a na protestu u Novom Pazaru…

Danas pre 20 dana
Na studentskom protestu u Novom Pazaru „Ili oni ili mi” okupljenima se obratila i Marina Petrović Jilih, profesorka kragujevačkog FILUM-a. „Novinari nas obično na početku pitaju zašto? Zašto podržavate studentske procese? Zašto podržavate njihove… »
Protest studenata u blokadi „Ili oni ili mi“ u Novom Pazaru kroz fotografije

Protest studenata u blokadi „Ili oni ili mi“ u Novom Pazaru kroz fotografije

Danas pre 20 dana
Protest „Ili oni ili mi“ organizaciji studenata u blokadi u Novom Pazaru organizovan je jer je više od 200 studenata univerziteta u tom gradu izgubilo status studenta, a oko 30 profesora ostalo bez posla. Studenti tvrde da se Univerzitet „sistemski… »
Miloš Pavlović (FDU) u Novom Pazaru: Studenti pokazali kojim putem Srbija treba da ide

Miloš Pavlović (FDU) u Novom Pazaru: Studenti pokazali kojim putem Srbija treba da ide

Danas pre 20 dana
Biviš dekan Fakulteta fakulteta dramskih umetnosti (FDU) Miloš Pavlović rekao je na protestu da su studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru postali simbol hrabrosti, tolerancije i razuma. Kako je podsetio, 22. novembra prošle godine studenti FDU su… »
Rojters o protestu u Novom Pazaru: Srpski studenti protestuju protiv pritiska na univerzitet

Rojters o protestu u Novom Pazaru: Srpski studenti protestuju protiv pritiska na univerzitet

Danas pre 20 dana
Nekoliko hiljada aktivista iz cele Srbije pridružilo se danas studentskim protestima u Novom Pazaru protestujući protiv „onoga što opisuju kao pritisak vlasti na državne univerzitete“, prenela je britanska agencija Rojters (). Demonstracije, deo šireg… »

Vesti dana »