Povezane vesti

Posle izbora u Mađarskoj: želi li Gazprom i dalje da proda NIS?

Posle izbora u Mađarskoj: želi li Gazprom i dalje da proda NIS?

Bloomberg Adria pre 2 dana
Odlazak sa vlasti proruskog premijera Mađarske Viktora Orbána, čija je partija vladala 16 godina, podgrejao je spekulacije o budućnosti Naftne industrije Srbije (NIS), čija je planirana kupoprodaja mađarskom Mol Groupu odložena sredinom marta. Godinu i… »
Putin i Trump podržali Petera Magyara

Putin i Trump podržali Petera Magyara

SEEbiz pre 1 dan
BUDIMPEŠTA - Washington i Moskva izjavili su da će surađivati s novim mađarskim premijerom Péterom Magyarom, koji je pobijedio dugogodišnjeg vođu Viktora Orbána - bliskog saveznika i američkog i ruskog predsjednika. Donald Trump u srijedu je za ABC News… »
Novi Radar: Hoće li Orbanov pad pokvariti prodaju NIS-a Mađarima

Novi Radar: Hoće li Orbanov pad pokvariti prodaju NIS-a Mađarima

Radar pre 1 dan
Donosimo vam nove analize, razgovore, komentare i saznanja. U kompleksnom raspletu parlamentarnih izbora u Mađarskoj, na kojima je Fides Viktora Orbana izgubio vlast, a dosadašnji premijer svoju fotelju po svoj prilici ustupio Peteru Mađaru, poslovanje i… »
Izbori u Mađarskoj: Hoće li MOL ipak postati vlasnik NIS-a

BBC News pre 1 dan
Posle poraza Viktora Orbana na izborima, otvoreno je pitanje MOL-ove planirane kupovine NIS-a. Ko sve sve pita i šta bi moglo da se desi? Hoće li MOL postati novi vlasnik NIS-a ako Peter Mađar, budući premijer Mađarske, naginje Briselu? Više od godinu… »
Tramp pohvalio Petera Mađara: "Orban mi je bio prijatelj, lider Tise mi se sviđa, dobar je čovek"

Tramp pohvalio Petera Mađara: "Orban mi je bio prijatelj, lider Tise mi se sviđa, dobar je čovek"

Blic pre 1 dan
Predsednik SAD je naglasio da nije bio duboko uključen u kampanju, ali je ranije javno podržao Orbana i govorio na njegovom mitingu Tramp je pohvalio Orbanove politike vezane za imigraciju i istakao njegovu brigu za ekonomiju, bezbednost i zakon i red u… »
Kako će pobeda Mađara uticati na mađarsku zajednicu u Srbiji?

Kako će pobeda Mađara uticati na mađarsku zajednicu u Srbiji?

Mašina pre 1 dan
Nakon pobede stranke Tisa Petera Mađara na izborima u Mađarskoj upitan je položaj i uticaj najveće mađarske partije u Srbiji Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koalicionog partnera Srpske napredne stranke (SNS) i bliskog saradnika Fidesa Viktora Orbana. O… »

Danas pre 2 dana
Poraz dugogodišnjeg mađarskog premijera Viktora Orbana na parlamentarnim izborima uveselio je mnoge, ali i zabrinuo neke, posebno u susednoj Srbiji. Odnos Beograda i Budimpešte bio je do sada protkan prijateljskim vezama Orbana i predsednika Srbije… »
Danas: Orbanov naslednik Mađar najavio istragu zbog korupcije, a dokačio se i Vučića

Danas: Orbanov naslednik Mađar najavio istragu zbog korupcije, a dokačio se i Vučića

Serbian News Media pre 2 dana
Poraz mađarskog premijera Viktora Orbana na parlamentarnim izborima otvorio je pitanje šta će biti sa zajedničkim projektima Srbije i Mađarske – od potencijalne prodaje Naftne industrije Srbije (NIS) mađarskom MOL-u, do izgradnje naftovoda i završetka… »

NIN pre 2 dana
Poraz dugogodišnjeg mađarskog premijera Viktora Orbana na parlamentarnim izborima uveselio je mnoge, ali i zabrinuo neke, posebno u susednoj Srbiji. Odnos Beograda i Budimpešte bio je do sada protkan prijateljskim vezama Orbana i predsednika Srbije… »

Radio 021 pre 2 dana
Posle poraza Viktora Orbana na izborima, otvoreno je pitanje MOL-ove planirane kupovine NIS-a. Ko sve sve pita i šta bi moglo da se desi? Hoće li MOL postati novi vlasnik NIS-a ako Peter Mađar, budući premijer Mađarske, naginje Briselu? REUTERS/Djordje… »

Južne vesti pre 2 dana
REUTERS/Djordje Kojadinovic Poraz dugogodišnjeg mađarskog premijera Viktora Orbana na parlamentarnim izborima uveselio je mnoge, ali i zabrinuo neke, posebno u susednoj Srbiji. Odnos Beograda i Budimpešte bio je do sada protkan prijateljskim vezama… »
'Dobar je čovek': Tramp o Peteru Mađaru

NIN pre 2 dana
Peter Mađar, političar koji je okončao 16-godišnju vladavinu Viktora Orbana, prvi put se posle 18 meseci pojavio u studiju mađarske državne radio-televizije. Pod vladavinom mog prethodnika nije mi bilo dozvoljeno da gostujem na ovoj televiziji, rekao je… »
‘Dobar je čovek’: Tramp o Peteru Mađaru

Danas pre 2 dana
Peter Mađar, političar koji je okončao 16-godišnju vladavinu Viktora Orbana, prvi put se posle 18 meseci pojavio u studiju mađarske državne radio-televizije. Pod vladavinom mog prethodnika nije mi bilo dozvoljeno da gostujem na ovoj televiziji, rekao je… »

Južne vesti pre 2 dana
ROBERT HEGEDUS/EPA/Shutterstock Peter Mađar, političar koji je okončao 16-godišnju vladavinu Viktora Orbana, prvi put se posle 18 meseci pojavio u studiju mađarske državne radio-televizije. Pod vladavinom mog prethodnika nije mi bilo dozvoljeno da… »

Radio 021 pre 2 dana
Peter Mađar prvi put gostovao na državnim medijima posle 18 meseci. Šta je Tramp rekao o njemu, a šta mu je Vučić poručio o 'slučaju Kanjiža'? ROBERT HEGEDUS/EPA/Shutterstock Peter Mađar, političar koji je okončao 16-godišnju vladavinu Viktora Orbana… »
Mađar: Bez ruske nafte ne možemo – rezerve pale na minimum

Mađar: Bez ruske nafte ne možemo – rezerve pale na minimum

Sputnik pre 2 dana
Mađarska za sada ne može da se odrekne ruske nafte, izjavio je Peter Mađar, lider mađarske stranke Tisa, koja je pobedila na parlamentarnim izborima 12. aprila. Prema njegovim rečima, nivo strateških rezervi pao je na 20%, a vlada ne nabavlja naftu preko… »
Tramp "menja ploču", opet: "Mađar je dobar"

Tramp "menja ploču", opet: "Mađar je dobar"

B92 pre 2 dana
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio da nije zabrinut zbog poraza mađarskog premijera Viktora Orbana na izborima u toj zemlji i dodao da mu se "sviđa" lider stranke Tisa, Peter Mađara. Mađarova stranka je, podsetimo, pobedila na parlamentarnim izborima u… »
Eskalirao sastanak, Peter Mađar iz predsedničke palate izjurio besan: "Ostavka, odmah"

Eskalirao sastanak, Peter Mađar iz predsedničke palate izjurio besan: "Ostavka, odmah"

Telegraf pre 2 dana
Nakon uverljive pobede na nedeljnim parlamentarnim izborima, Peter Mađar započeo je proces formiranja nove mađarske vlade. U tom kontekstu, Mađar je jutros stigao u Šandor palatu u Budimpešti na službeni sastanak s mađarskim predsednikom Tamašem Šujakom… »
Tramp: Ne brine me Orbanov poraz, Mađar je dobar čovek

Tramp: Ne brine me Orbanov poraz, Mađar je dobar čovek

Nova pre 2 dana
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ga ne zabrinjava izborni poraz Viktora Orbana u Mađarskoj, ističući da ima pozitivno mišljenje o novoizabranom premijeru Peteru Mađaru. „Mislim da će novi premijer dobro obavljati svoj posao – on je dobar… »
Da li se najveći "dil" Orbana i Vučića desio prodajom firme Dragoljuba Zbiljića? Advokat Ninić poziva Petera Mađara da ispita…

Da li se najveći "dil" Orbana i Vučića desio prodajom firme Dragoljuba Zbiljića? Advokat Ninić poziva Petera Mađara da ispita…

Nova pre 2 dana
Posao koji je sklopljen između mađarske državne MVM i kompanija povezanih sa biznismenom bliskim vlasti, Dragoljubom Zbiljićem, mogao bi završiti pod istragom, tvrdi advokat Ivan Ninić. On je upozorio na moguće "ispumpavanje“ novca, a u razgovoru za… »
Tramp nakon Orbanovog poraza: Nisam zabrinut, sviđa mi se Mađar, on je dobar čovek

Tramp nakon Orbanovog poraza: Nisam zabrinut, sviđa mi se Mađar, on je dobar čovek

NIN pre 2 dana
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da nije zabrinut zbog poraza trenutnog mađarskog premijera Viktora Orbana na izborima u toj zemlji i dodao da mu se "sviđa" lider stranke Tisa, koja je pobedila na parlamentarnim izborima u… »
"Ne brine me Orbanov poraz, nisam bio uključen" Tramp kaže da je Viktor ipak "dobar čovek", a evo šta kaže o Mađaru

"Ne brine me Orbanov poraz, nisam bio uključen" Tramp kaže da je Viktor ipak "dobar čovek", a evo šta kaže o Mađaru

Kurir pre 2 dana
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da ga ne brine poraz Viktora Orbana u Mađarskoj i da mu se sviđa novoizabrani premijer Peter Mađar. - Mislim da će dobro obavljati posao, on je dobar čovek - rekao je Tramp novinaru ABC njuza. Tramp je novinaru… »
Ko će kome okrenuti leđa: SVM SNS-u ili SNS SVM-u?

Ko će kome okrenuti leđa: SVM SNS-u ili SNS SVM-u?

Danas pre 2 dana
Savez vojvođanskih Mađara neće se odreći Srpske napredne stranke, ali će izgubiti vrednost u očima naprednjaka i neće više biti važan partner predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kažu sagovornici Danasa komentarišući položaj SVM, koalicionog partnera… »
Tramp: Ne brine me poraz Orbana, Mađar je dobar čovek

Tramp: Ne brine me poraz Orbana, Mađar je dobar čovek

N1 Info pre 2 dana
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ga ne brine poraz Viktora Orbana u Mađarskoj i da mu se sviđa novoizabrani premijer Peter Mađar. "Mislim da će novi predsednik dobro obavljati posao - on je dobar čovek", rekao je Tramp novinaru ABC njuza… »
"Dala baba dinar da uđe u kolo...": Da li će i kako SVM moći da se otrgne iz naprednjačkog zagrljaja ili će potonuti zajedno…

"Dala baba dinar da uđe u kolo...": Da li će i kako SVM moći da se otrgne iz naprednjačkog zagrljaja ili će potonuti zajedno…

Nova pre 2 dana
Savez vojvođanskih Mađara, dugogodišnji koalicioni partner Srpske napredne stranke, tokom proteklih izbora u matičnoj državi otvoreno je stao na stranu Viktora Orbana. Pošto je Orban potučen do nogu, postavlja se pitanje sudbine ove dominantne političke… »
Oglasio se Tramp o porazu Orbana, rekao i šta misli o Mađaru

Oglasio se Tramp o porazu Orbana, rekao i šta misli o Mađaru

Danas pre 2 dana
Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas reporteru ABC njuza Džonatanu Karlu da nije zabrinut zbog poraza Viktora Orbana u Mađarskoj i da mu se sviđa novoizabrani premijer Peter Mađar. „Mislim da će novi čovek dobro obaviti posao — on je dobar… »
Tramp se oglasio o porazu Orbana, komentarisao i Petera Mađara

Tramp se oglasio o porazu Orbana, komentarisao i Petera Mađara

Večernje novosti pre 2 dana
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da nije zabrinut zbog poraza trenutnog mađarskog premijera Viktora Orbana na izborima u toj zemlji i dodao da mu se "sviđa" lider stranke Tisa, koja je pobedila na parlamentarnim izborima u… »
Opozicija: Elvira Kovač zanemela posle poraza Orbana – uskoro će i posle poraza Vučića

Opozicija: Elvira Kovač zanemela posle poraza Orbana – uskoro će i posle poraza Vučića

Zrenjaninski pre 2 dana
Opozicija u Zrenjaninu je ocenila da su posle „nokautiranja kriminalnog režima Viktora Orbana njegovi verni Balint Pastor i Elvira Kovač u suzama napustili izborni štab nekadašnje vladajuće partije Mađarske“. Opozicija je u saopštenju za javnost navela… »
Joseph: Kurti da odustane od populizma koji seje razdor i iskoristi Vučićevo slabljenje

Joseph: Kurti da odustane od populizma koji seje razdor i iskoristi Vučićevo slabljenje

Slobodna Evropa pre 2 dana
Poraz Viktora Orbana na izborima u Mađarskoj otvara novi prostor za Kosovo, ocenjuje Edvard Džozef (Edward P. Joseph), predavač na Univerzitetu Džons Hopkins u SAD i ekspert za upravljanje konfliktima. Džozef u intervjuu za RSE kaže da je odlazak… »
Kako bi smena vlasti u Mađarskoj mogla da utiče na velike projekte sa Srbijom poput NIS-a, naftovoda i železnice?

Kako bi smena vlasti u Mađarskoj mogla da utiče na velike projekte sa Srbijom poput NIS-a, naftovoda i železnice?

Danas pre 2 dana
Poraz Viktora Orbana na izborima u Mađarskoj otvara i pitanje sudbine ključnih zajedničkih projekata Srbije i Mađarske – od potencijalne prodaje Naftne industrije Srbije (NIS) mađarskom MOL-u, do izgradnje naftovoda i završetka pruge Beograd–Budimpešta… »
‘Nisam kriv što je Orban izgubio’: Džej Di Vens

‘Nisam kriv što je Orban izgubio’: Džej Di Vens

Danas pre 2 dana
Potpredsednik SAD Džej Di Vens rekao je da je bio u pravu što je došao u dvodnevnu posetu kako bi podržao mađarskog premijera Viktora Orbana pet dana pre nego što je doživeo ubedljiv izborni poraz od opozicione stranke Tisa. Vens je ponovio da je Orban… »

Vesti dana »