Povezane vesti

Frederiksen: Grenland nije na prodaju, saveznici da poštuju suverenitet

Frederiksen: Grenland nije na prodaju, saveznici da poštuju suverenitet

RTV pre 28 minuta
ANKARA - Premijerka Danske Mete Frederiksen izjavila je danas da očekuje da saveznici poštuju suverenitet Danske i prihvate da Grenland nije na prodaju, nakon što je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovio da želi da preuzme kontrolu… »
Tramp: Zbog Grenlanda narušeni odnosi SAD-NATO - trebalo bi bude pod kontrolom SAD, a ne Danske

Tramp: Zbog Grenlanda narušeni odnosi SAD-NATO - trebalo bi bude pod kontrolom SAD, a ne Danske

RTV pre 43 minuta
ANKARA - Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Ankari da bi Grenland trebalo da bude pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, a ne Danske. On je novinarima tokom sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da bi… »
Tramp: Ukinućemo sankcije Turskoj

Tramp: Ukinućemo sankcije Turskoj

N1 Info pre 42 minuta
Američki predsednik Donald Tramp je danas saopštio da će Vašington ukinuti sankcije uvedene Turskoj 2020. godine, pošto je Ankara 2019. kupila ruske rakete S-400. Tramp je izrazio spremnost da Turskoj proda lovačke avione F-35, javlja Rojters. "Ukinućemo… »
Pao istorijski dogovor na samitu NATO Tramp šalje Erdoganu zver od aviona, ukida i sankcije: "Nećemo tako s prijateljima"

Pao istorijski dogovor na samitu NATO Tramp šalje Erdoganu zver od aviona, ukida i sankcije: "Nećemo tako s prijateljima"

Blic pre 1 sat
Tramp je istakao da Vašington ne želi da uvodi sankcije prijateljskim državama, a odnose sa Turskom ocenio je kao najbolje do sada. Erdogana je nazvao velikim i poštovanim liderom, dodavši da je Turska postala značajna vojna sila. Predsednik Sjedinjenih… »
Tramp progovorio o odnosu sa Meloni: Dopada mi se Đorđa, dobra je osoba, ali...

Tramp progovorio o odnosu sa Meloni: Dopada mi se Đorđa, dobra je osoba, ali...

NIN pre 1 sat
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da mu se dopada italijanska premijerka Đorđa Meloni, ali da tokom rata sa Iranom "nije bila uz Sjedinjene Američke Države". "Dopada mi se, dobra je osoba, ali nije bila uz nas kada je… »
(Foto) Tramp u Ankari: Ukinućemo sankcije uvedene Turskoj, Erdogan veliki lider poštovan širom sveta

(Foto) Tramp u Ankari: Ukinućemo sankcije uvedene Turskoj, Erdogan veliki lider poštovan širom sveta

Newsmax Balkans pre 57 minuta
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je u Ankari da će Vašington ukinuti sankcije uvedene Turskoj na osnovu zakona CAATSA, ocenjujući da su bilateralni odnosi dve zemlje bolji nego ikada. Tramp je novinarima, na početku… »
Tramp najavio ukidanje sankcija Turskoj: Erdogan je veliki i poštovan lider

Tramp najavio ukidanje sankcija Turskoj: Erdogan je veliki i poštovan lider

Euronews pre 1 sat
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da će Vašington ukinuti sankcije uvedene Turskoj na osnovu zakona CAATSA, ocenjujući da su bilateralni odnosi dve zemlje bolji nego ikada. Tramp je novinarima, na početku bilateralnog… »
"Dobra je ona osoba, ali je napravila grešku": Tramp izvređao Meloni, pa objasnio šta se desilo

"Dobra je ona osoba, ali je napravila grešku": Tramp izvređao Meloni, pa objasnio šta se desilo

Mondo pre 1 sat
Američki predsednik Donald Tramp je tokom sastanka sa predsednikom Turske Redžipom Tajipom Erdoganom govorio o brojnim temama, a jedna je privukla posebnu pažnju, a to je premijerka Italije Đorđa Meloni, piše " CNN". Tramp i Erdogan su razgovarali o… »
Tramp doneo poklon Erdoganu na samit NATO: Putin će pobesneti ako ga Turska prihvati

Tramp doneo poklon Erdoganu na samit NATO: Putin će pobesneti ako ga Turska prihvati

Mondo pre 1 sat
Američki predsednik Donald Tramp će na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom izneti predlog da se Turska odrekle ruskog protivvazdušnog sistema (PVO) S-400 i da im zauzvrat dopusti da kupe američke lovce F-35, piše " New York… »
Tramp: I Putin i Zelenski žele mirovni dogovor

Tramp: I Putin i Zelenski žele mirovni dogovor

N1 Info pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u Ankari da predsednici Rusije i Ukrajine Vladimir Putin i Volodimir Zelenski, s kojima je nedavno razgovarao telefonom, žele mirovni dogovor, a ponovio je nezadovoljstvo odgovorom evropskih saveznika u NATO na… »
Dogovor o kraju rata u Ukrajini na: Pomolu?! Tramp otkrio nove detalje, sutra se sastaje sa Zelenskim: "Rešićemo to"

Dogovor o kraju rata u Ukrajini na: Pomolu?! Tramp otkrio nove detalje, sutra se sastaje sa Zelenskim: "Rešićemo to"

Blic pre 2 sata
Tokom sastanka sa Erdoganom, Tramp je naveo da je imao "veoma dobar" i dug razgovor i sa Putinom Najavljeno je i da će se Tramp i Zelenski sastati sutra na marginama samita NATO Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da… »
Trampova izjava trese Evropu: Najavio povlačenje vojske, pa zapretio: "Više vas neće biti!"

Trampova izjava trese Evropu: Najavio povlačenje vojske, pa zapretio: "Više vas neće biti!"

Kurir pre 1 sat
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovo je izjavio da želi da Vašington preuzme kontrolu nad Grenlandom, upozorivši da bi mogao da povuče sve američke trupe iz Evrope. Ovu izjavu dao je po dolasku u Ankaru, gde učestvuje na samitu… »
Tramp: Grenland bi trebalo da bude pod kontrolom SAD, a ne Danske

Euronews pre 1 sat
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Ankari da bi Grenland trebalo da bude pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, a ne Danske. On je novinarima tokom sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da bi Grenland… »
"Ukinućemo im sankcije!" Tramp zaprepastio NATO na samitu u Ankari, pa najavio veliku odluku

"Ukinućemo im sankcije!" Tramp zaprepastio NATO na samitu u Ankari, pa najavio veliku odluku

Kurir pre 2 sata
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp najavio je da će Vašington ukinuti sankcije Turskoj i doneti odluku o mogućoj prodaji borbenih aviona F-35 Ankari. Izjava je usledila tokom sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom… »
Tramp: "Dopada mi se Meloni, ali..." VIDEO

Tramp: "Dopada mi se Meloni, ali..." VIDEO

B92 pre 1 sat
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da mu se dopada italijanska premijerka Đorđa Meloni, ali da tokom rata sa Iranom "nije bila uz Sjedinjene Američke Države". "Dopada mi se, dobra je osoba, ali nije bila uz nas kada je… »
Tramp opet "ljulja": "Grenland bi trebalo da bude naš , a ne danski"

Tramp opet "ljulja": "Grenland bi trebalo da bude naš , a ne danski"

Telegraf pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Ankari da bi Grenland trebalo da bude pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, a ne Danske. On je novinarima tokom sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da bi Grenland… »
"Erdogan je veliki i poštovan lider" Tramp: Ne želimo da uvodimo sankcije prijateljima

"Erdogan je veliki i poštovan lider" Tramp: Ne želimo da uvodimo sankcije prijateljima

Večernje novosti pre 1 sat
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da će Vašington ukinuti sankcije uvedene Turskoj na osnovu zakona CAATSA, ocenjujući da su bilateralni odnosi dve zemlje bolji nego ikada. Foto: AP Photo/Alex Brandon Tramp je… »
Tramp optimističan: "Verujem da će rat u Ukrajini biti rešen, nadam se uskoro"

Tramp optimističan: "Verujem da će rat u Ukrajini biti rešen, nadam se uskoro"

Večernje novosti pre 2 sata
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da veruje da će rat u Ukrajini biti rešen i izrazio nadu da će dogovor biti postignut uskoro. Foto: Tanjug/(AP Photo/Jacquelyn Martin) Tramp je, tokom sastanka sa turskim predsednikom… »
"To je narušilo moj odnos sa NATO" Tramp: Grenland bi trebalo da bude pod kontrolom SAD, a ne Danske

"To je narušilo moj odnos sa NATO" Tramp: Grenland bi trebalo da bude pod kontrolom SAD, a ne Danske

Večernje novosti pre 2 sata
AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Ankari da bi Grenland trebalo da bude pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, a ne Danske. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin On je novinarima tokom sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom… »

Insajder pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Ankari da bi Grenland trebalo da bude pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, a ne Danske. Danske vojne snage učestvuju u vežbi sa stotinama vojnika iz više evropskih članica NATO-a u Arktičkom… »
Tramp: SAD mogu da povuku vojsku iz Evrope, ukinu sankcije Turskoj i okončaju sukob u Ukrajini

Tramp: SAD mogu da povuku vojsku iz Evrope, ukinu sankcije Turskoj i okončaju sukob u Ukrajini

Sputnik pre 3 sata
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je tokom posete Ankari da Vašington nije dužan da finansira bezbednost Evrope, da bi mogao da povuče sve američke vojnike sa evropskog kontinenta i da se nada skorom okončanju sukoba u… »
Tramp opet provocira Meloni: "Dopada mi se, ali nije bila uz nas"

Tramp opet provocira Meloni: "Dopada mi se, ali nije bila uz nas"

Blic pre 2 sata
Tramp i Meloni su ranije imali prijateljske odnose, ali su ti odnosi zahladneli nakon neslaganja o Iranu Američki predsednik je više puta javno kritikovao Meloni, a na društvenim mrežama je podelio fotografiju uz reči "Potrebna zabrana prilaska"… »
Tramp opleo po NATO-u u Ankari: Oštro kritikovao Evropljane i saveznicima dao "hladan tuš"

Tramp opleo po NATO-u u Ankari: Oštro kritikovao Evropljane i saveznicima dao "hladan tuš"

Mondo pre 3 sata
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je na samitu NATO-a u Ankari da je veoma razočaran Alijansom i ocenio da Sjedinjene Američke Države ne dobijaju dovoljnu podršku svojih saveznika. Na pitanje da li je zadovoljan napretkom NATO-a u pogledu… »
Tramp u Ankari: Razočaran sam NATO-om

Tramp u Ankari: Razočaran sam NATO-om

Politika pre 2 sata
„Iskreno, da se samit ne održava u Turskoj, gde je moj prijatelj takođe veoma jak lider, možda ne bih došao“. Američki predsednik Donald Tramp, koji je stigao u Ankaru na samit NATO-a, izrazio je veliko razočaranje Alijansom. Po dolasku, gde ga je… »
"Verujem da će rat u Ukrajini biti rešen, nadam se uskoro": Tramp potkačio i Đorđu Meloni

"Verujem da će rat u Ukrajini biti rešen, nadam se uskoro": Tramp potkačio i Đorđu Meloni

Telegraf pre 2 sata
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da veruje da će rat u Ukrajini biti rešen i izrazio nadu da će dogovor biti postignut uskoro. Tramp je, tokom sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom na samitu NATO u… »
Tramp i Erdogan otvorili važne teme: Američki predsednik otkrio glavne teme sastanka

Tramp i Erdogan otvorili važne teme: Američki predsednik otkrio glavne teme sastanka

Večernje novosti pre 3 sata
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp je u utorak objavio da namerava da na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovara o trgovini, situaciji oko Irana i vojnoj agendi. foto: ALEX WONG / Getty images / Profimedia - Danas ćemo razgovarati… »
"Dopada mi se, dobra je osoba" Tramp o Meloni: Ali nije bila uz nas kada je reč o Iranu

"Dopada mi se, dobra je osoba" Tramp o Meloni: Ali nije bila uz nas kada je reč o Iranu

Večernje novosti pre 3 sata
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da mu se dopada italijanska premijerka Đorđa Meloni, ali da tokom rata sa Iranom "nije bila uz Sjedinjene Američke Države". AP Photo/Julia Demaree Nikhinson "Dopada mi se, dobra je… »
Šest stvari na koje treba obratiti pažnju na NATO samitu u Turskoj

Šest stvari na koje treba obratiti pažnju na NATO samitu u Turskoj

Slobodna Evropa pre 3 sata
Lideri NATO-a sastaju se 7. i 8. jula u turskoj prestonici Ankari na godišnjem samitu Alijanse u senci rata u Iranu i američkih žalbi da svi evropski saveznici ne podnose podjednak teret kad je reč u izdvajanjima na odbranu. Očekuje se da će američki… »
Trump krenuo na NATO samit u Ankaru, dok se Alijansa suočava s testovima od Ukrajine do Bliskog istoka

Trump krenuo na NATO samit u Ankaru, dok se Alijansa suočava s testovima od Ukrajine do Bliskog istoka

Slobodna Evropa pre 10 sati
Američki predsednik Donald Tramp (Trump) krenuo je u Ankaru, gde se lideri NATO-a sastaju samitu Alijanse koji bi mogao da bude jedan od najznačajnijih njenih skupova u poslednjih nekoliko godina – ne zato što se očekuju dramatični proboji, već zato što… »

Vesti dana »