Povezane vesti
Lektira "za dom spremna"
RTS 11.05.2016
Lektira za šesti razred učenika u Hrvatskoj sadrži promovisanje ustaštva koje je prikazano ne samo kao nešto potpuno uobičajeno i prihvatljivo, nego i kao izraz hrvatskog domoljublja, piše zagrebački portal "Indeks". Kao primer navodi se rečenica… »
Hrvati u lektiri veličaju ustaštvo!
Alo 11.05.2016
Lektira za šesti razred učenika u Hrvatskoj sadrži promovisanje ustaštva i rečenice poput "Mi smo spremni, poglavniče", piše portal "Indeks". "Sva je treperila od unutrašnjeg uzbuđenja kad je čula kako Bobo ili Jura viče: Mi smo spremni… »
Knjige pune mržnje: U hrvatskim lektirama za 6. razred deci se promoviše ustaštvo
Kurir 11.05.2016
Lektira za šesti razred učenika u Hrvatskoj sadrži promovisanje ustaštva koje je prikazano ne samo kao nešto potpuno uobičajeno i prihvatljivo, nego i kao izraz hrvatskog domoljublja. Kao primer navodi se rečenica iz romana Stjepana Tomaša pod… »
U hrvatskoj lektiri za šesti razred: "Mi spremni, Poglavniče"
Vesti online 11.05.2016
"Sva je treperila od unutrašnjeg uzbuđenja kad je čula kako Bobo ili Jure viče: Mi smo spremni, Poglavniče", navodi se u knjizi koju hrvatski šestaci moraju obavezno da pročitaju, piše "Index". To je rečenica iz kratkog romana književnika… »
Vesti dana »
Tri meseca od pada nadstrešnice – studenti blokirali mostove u Novom Sadu
RTS pre 21 minutajoš 42 povezane
U Novom Sadu veliki broj motociklista među studentima u znak podrške
Beta pre 20 minutajoš 45 povezanih
Tri meseca od pada nadstrešnice – studenti blokirali mostove u Novom Sadu
Sputnik pre 56 minutajoš 42 povezane
Hamas oslobodio još tri taoca; Izrael pustio 183 palestinska zatvorenika
RTS pre 20 minutajoš 20 povezanih