Vesti dana

Fotografija na prodaju: Hitler i njegova drugarica - jevrejska devojčica

BBC News pre 1 sat
Fotografija na kojoj su Adolf Hitler i mala jevrejska devojčica biće prodata na aukciji u SAD. Na prvi pogled fotografija muškarca koji grli malu i nasmejanu devojčicu deluje kao lep trenutak, pun ljubavi i pažnje. Onda shvatite nešto - reč je o Adolfu Hitleru, čoveku odgovornom za smrt... »

Ljajić: Ako ništa drugo, neka EK prizna da CEFTA ne postoji

RTV pre 9 sati
RTV: Ljajić: Ako ništa drugo, neka EK prizna da CEFTA ne postoji
BEOGRAD - Ministar trgovine Rasim Ljajić ocenio je da su pretnje Prištine da dodatno poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH "najobičnije politikanstvo i borba za političke poene" i najavio da će sa kolegom iz BiH Mirkom Šarovićem zatražiti od Evropske komisije da reaguje. Nedelju... »

Stigao izveštaj iz Novog Sada, evo šta su dobili u Izvršnom odboru FSS-a

Sportske.net pre 38 minuta
Dragiša Binić je dobio izveštaj sa meča između Proletera i Radničkog. Proleter i Radnički su odigrali utakmicu koja je navodno bila pod lupom UEFA, domaćin je vodio sa 1:0, ali je onda gost sa dva gola u dva minuta stigao do preokreta. Mladi Zarija Lambulić je prvo napravio penal, a potom... »

Kolaps saobraćajnog sistema u Rusiji: Čak pet miliona neplaćenih kazni

B92 pre 1 sat
B92: Kolaps saobraćajnog sistema u Rusiji: Čak pet miliona neplaćenih kazni
Problem je nastao zbog lošeg softvera za pregled kazni, a procenjuje se da će većina ostati nenaplaćena. Moskovska policija je na gubitku zbog više od pet miliona neplaćenih saobraćajnih kazni, nakon što su zbog tehnološkog problema izgubljena imena i adrese vozača. Čini se da je do... »

Ratni zločinci u javnom životu Balkana: „Osnovno ljudsko pravo" ili odobravanje zločina

BBC News pre 1 sat
Da li je u redu da ratni zločinci izdaju knjige, drže predavanja na fakultetu ili budu aktivni članovi stranaka. Osuđeni ratni zločinci sve su aktivniji u javnom životu Srbije, ali i drugih zemalja Balkana - Hrvatske, Kosova i Bosne. Ratni dnevnik generala Nebojše Pavkovića, koji je pred... »

Dinar stagnira, kurs 118,33

Vesti online pre 2 sata
Dinar je na približno istom nivou prema evru kao i prethodnog dana i zvanični srednji kurs iznosi 118,3392 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,2 posto, a u odnosu na početak godine jači za... »

Austrija "vredno" proterivala u prvih deset meseci

RTV pre 27 minuta
RTV: Austrija "vredno" proterivala u prvih deset meseci
BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl rigorozno sprovodi borbu protiv ilegalne migracije i lica koja nemaju pravo na azil u Austriji. Do kraja oktobra je 10.450 osoba napustilo Austriju, bilo da su proterani, bilo da su dobrovoljno napustili zemlju, ili su na osnovu Dablinskih... »

Izmene zakona: Ako se komšije dogovore, nema sudskih taksi

RTV pre 1 sat
RTV: Izmene zakona: Ako se komšije dogovore, nema sudskih taksi
BEOGRAD - Ako stranke pred sudovima u Srbiji do zaključenja prvog ročišta za glavnu raspravu reše spor medijacijom, sudskim poravnanjem, priznanjem ili odricanjem od tužbenog zahteva, biće oslobođeni plaćanja svih sudskih taksi. Ovo su osnovne novine koje donosi Nacrt predloga Zakona o... »

Pronađeni ostaci izgubljenog grada Teneje

Radio 021 pre 2 sata
Ministarstvo kulture Grčke saopštilo je da su arheolozi locirali prve konkretne ostatke izgubljenog drevnog grada koji su, prema predanju, osnovali trojanski ratni zarobljenici nakon što su Grci uništili Troju. U saopštenju se navodi da su istraživanja trajala od septembra do oktobra na... »

Azijska tržišta: Treći uzastopni pad indeksa

SEEbiz pre 1 sat
TOKIO - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, treći dan zaredom, zbog naznaka usporavanja rasta najvećih svjetskih gospodarstava i oštrog pada cijena nafte. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 6:30 u minusu 0,4 posto, oslabivši treći dan zaredom.... »

©2018 Netmark d.o.o.