Vesti dana

Novosti saznaju Uhapšen ubica Đurovića

Večernje novosti pre 8 sati
Beogradska policija rasvetlila likvidaciju na Voždovcu, iza rešetaka Nemanja Ivanov. Pronađeni biološki tragovi osumnjičenog u zapaljenom automobilu. O motivu se nagađa. BEOGRADSKA policija uspela je da rasvetli likvidaciju Blaže Đurovića (39), koji je ubijen 10. marta ove godine na... »

Zadržana jer je hrišćanka: Boko Haram oslobađa još jednu devojčicu

Blic pre 6 sati
Islamski ekstremisti, koj su prošlog meseca iz sela Dapči na severu Nigerije oteli 111 devojčcica, odlučili su da oslobode još jednu, saopštio je danas šef nigerijske policije. Ova devojčica, kako je rekla njena majka, zadržana jer je hrišćanka i nije želela da pređe u islam. AP... »

Pretučen imam u Novom Pazaru

Radio 021 pre 18 minuta
Imama Bor džamije u Novom Pazaru Nezira Salihovića pretukle su nepoznate osobe nakon jacije namaza (večernje molitve). Prema nezvaničnim saznanjima, njega je nekoliko muškaraca, posle molitve, napalo nedaleko od džamije i pretuklo koristeći palice, nakon čega su pobegli. Povređeni imam je... »

Kragujevac: Obeležena godišnjica početka NATO bombardovanja

Blic pre 9 sati
Minutom ćutanja i polaganjem venaca kraj spomenika "Uspenje" u centru Kragujevca danas je odata pošta Kragujevčanima koji su stradali tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine. Član Gradskog veća Gordana Damnjanović poručila je da građanima želi budućnost ispunjenu mirom,... »

Ikonomidis: Dijalog s Prištinom je važan za budućnost Srbije

RTV pre 4 sata
RTV: Ikonomidis: Dijalog s Prištinom je važan za budućnost Srbije
BEOGRAD - Profesor Londonske škole ekonomije i političkih nauka Spiros Ikonomidis uveren je da niko sada ni u bliskoj budućnosti ne traži od Srbije da prizna nezavisno Kosovo, ali dodaje da je važno da se nastavi proces normalizacije odnosa. "Važno je da se prevaziđe retorika po kojoj se... »

Masovni skupovi za bolju kontrolu oružja širom SAD

Radio 021 pre 6 minuta
Stotine hiljada demonstranata izašle su juče na ulice širom SAD i drugih zemalja da bi zahtevale čvršću kontrolu oružja. Skupove je organizovao pokret "Marš za naše živote" (March for our lives), formiran posle ubistva 17 učenika srednje škole u Parklandu na Floridi 14. februara. Jedna... »

Klikbajt novinarstvo!

RTV pre 2 sata
RTV: Klikbajt novinarstvo!
NOVI SAD - Internet je izmenio mnoge delatnosti pa između ostalog i novinarstvo. Prilagođavanje novinarstva internetu dovelo je do tabloidizacije velikog dela medija. Prodaja štampanih medija, zbog informacija koje su dostupne na internetu, opada svugde u svetu, nije to samo specifičnost Srbije.... »

Preventivni pregledi u Kliničkom centru Srbije

RTV pre 4 sata
RTV: Preventivni pregledi u Kliničkom centru Srbije
BEOGRAD - Klinicki centar Srbije (KCS) će 25. marta, učestvovati u akciji besplatnih preventivnih pregleda koje organizuje Ministarstvo zdravlja u 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Od 8 do 16 sati, na preglede u KCS mogu doći svi zainteresovani građani i oni koji nemaju overenu... »

Akademac: "EU info"

RTV pre 1 sat
RTV: Akademac: "EU info"
NOVI SAD - Na prvom programu Radio-televizije Vojvodine danas će biti emitovana nova emisija iz serijala "Akademac" u kojoj će tema biti EU info. Emisija počinje u 13.30 časova na prvom programu RTV. Koje je to mesto u kom se mladi iz Vojvodine susreću sa EU? Koji su benefiti pravovremenog... »

Telekom Kosova ukinuo pozivni broj +381 u fiksnoj telefoniji

Danas pre 8 sati
Kosovska državna telekomunikaciona kompanija objavila je da je prestala da koristi međunarodni pozivni broj +381 Srbije za pozive u fiksnoj telefoniji i umesto toga će koristiti novi broj, prenosi Hina. „Od 24. marta broj +381 ne može se više koristiti. Sada morate koristiti broj +383. Molimo... »

©2018 Netmark d.o.o.