Vesti dana

Fotografija na prodaju: Hitler i njegova drugarica - jevrejska devojčica

Radio 021 pre 1 sat
Fotografija na kojoj su Adolf Hitler i mala jevrejska devojčica biće prodata na aukciji u SAD. Getty Images Hitler je voleo da viđa devojčicu uprkos tome što joj je majka bila Jevrejka Na prvi pogled fotografija muškarca koji grli malu i nasmejanu devojčicu deluje kao lep trenutak, pun... »

Vulin: Srbija u Parizu nije ponižena, ali je uvređena

Večernje novosti pre 51 minuta
Srbija nije ponižena, ali je uvređena rasporedom sedenja na obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu, izjavio je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin. BEOGRAD - Srbija nije ponižena, ali je uvređena rasporedom sedenja na obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu u... »

Ljajić: Neka Evropska komisija, ako ništa drugo, prizna da cefta više ne postoji

Blic pre 3 sata
Ministar trgovine Rasim Ljajić ocenio je da su pretnje Prištine da dodatno poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH "najobičnije politikanstvo i borba za političke poene" i najavio da će s kolegom iz BiH Mirkom Šarovićem zatražiti od Evropske komisije da reaguje. Nedelju dana od kada... »

Linta: Hrvatska nastavlja otimanja srpske imovine

Večernje novosti pre 33 minuta
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta rekao je da je javni poziv ministarstva državne imovine Hrvatske "nastavak otimanja srpske imovine koja traje već 27 godina" BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta... »

Smena Savića ili štrajk od petka

Politika pre 1 sat
Članovi Dramskog sindikata Singlus u dopisu Ministarstvu kulture i informisanja traže sastanak radi rešavanja krize u Narodnom pozorištu, traže i smenu upravnika pozorišta Dejana Savića i Upravnog odbora te kuće, te u protivnom najavljuju štrajk za 16. novembar. U dopisu Ministarstvu... »

Podaci upozorenja: Prvi pad za 3 godine - poziv za buđenje

B92 pre 58 minuta
B92: Podaci upozorenja: Prvi pad za 3 godine - poziv za buđenje
Berlin -- Nemačka je u trećem tromesečju ove godine zabeležila pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kvartalnom nivou prvi put od 2015. godine. To, prema oceni analitičara, treba da bude poziv za buđenje najveće evropske ekonomije. Savezni zavod za statistiku, Destatis, saopštio je da se BDP... »

Budžet Italije: Rim odbacio zahteve Evropske komisije

B92 pre 27 minuta
B92: Budžet Italije: Rim odbacio zahteve Evropske komisije
Italijanska vlada predložila budžet koji predviđa veliku potrošnju uprkos pretnjama iz Brisela. Italijanska vlada se usprotivila odluci Evropske komisije da odbije predlog budžeta zbog prevelike potrošnje. Zamenik premijera Mateo Salvini je da vlada ostaje posvećena nacrtu budžeta, koji... »

Kolaps saobraćajnog sistema u Rusiji: Čak pet miliona neplaćenih kazni

BBC News pre 2 sata
Problem je nastao zbog lošeg softvera za pregled kazni, a procenjuje se da će većina ostati nenaplaćena. Moskovska policija je na gubitku zbog više od pet miliona neplaćenih saobraćajnih kazni, nakon što su zbog tehnološkog problema izgubljena imena i adrese vozača. Čini se da je do... »

Ratni zločinci u javnom životu Balkana: „Osnovno ljudsko pravo" ili odobravanje zločina

BBC News pre 2 sata
Da li je u redu da ratni zločinci izdaju knjige, drže predavanja na fakultetu ili budu aktivni članovi stranaka. Osuđeni ratni zločinci sve su aktivniji u javnom životu Srbije, ali i drugih zemalja Balkana - Hrvatske, Kosova i Bosne. Ratni dnevnik generala Nebojše Pavkovića, koji je pred... »

Dinar stagnira, kurs 118,33

Vesti online pre 3 sata
Dinar je na približno istom nivou prema evru kao i prethodnog dana i zvanični srednji kurs iznosi 118,3392 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,2 posto, a u odnosu na početak godine jači za... »

©2018 Netmark d.o.o.