Vesti dana

Mbape posle pobede nad zvezdom: Lepo mi je bilo u Beogradu, a kako ste se vi osećali? (Kurir TV)

Kurir pre 1 sat
Supertalentovani Kilijan Mbape i u Beogradu je dokazao klasu, sa golom i asistencijom doprineo je pobedi PSŽ-a nad Crvenom zvezdom od 4:1. Onako dečački nasmejan, kako i priliči njegovim godinama (19), posle utakmice na "Marakani" davao je izjave za francuske medije, a onda je za srpske novinare... »

Brazil i pre roka smanjio emisiju štetnih gasova

Blic pre 1 sat
Brazil je srezao emisiju gasova sa efektom staklene bašte za gotovo 1,3 milijarde tona u ovoj godini, u velikoj meri smanjujući krčenje šuma i unapređenjem upravljanja zemljištem. Najveća država Latinske Amerike je ove podatke objavila na marginama klimatskih pregovora Ujedinjenih nacija u... »

Zatiranje Srba u Hrvatskoj (17): Dubrovnik po meri nacionalista

Vesti online pre 1 sat
Istorijski i turistički dragulj Jadrana, Dubrovnik je jedan od najlepših primorskih gradova Evrope koji je uvršten u Popis svetske baštine UNESKO. U svojoj novijoj istoriji, tačnije u periodu od poslednjih 130 godina, ovaj grad je sa ubedljivo većinskim hrvatskim življem, mada je bilo... »

Zabrana dinara na Kosovu?

Vesti online pre 2 sata
U Srbiji se nagađa šta su to "druge i teže mere" koje je najavio premijer u Prištini Ramuš Haradinaj posle uvođenja takse od 100 odsto na srpske proizvode. Prištinski analitičar Fatmir Šeholi smatra da je reč o tri nove odluke. - Prvo, da se ne dozvoli da se dinar koristi na Kosmetu, drugo... »

Potresna ispovest svedoka napada u Strazburu: "Čuo sam dva pucnja, mislio sam da je vatromet, ali kada sam se okrenuo..."

Blic pre 2 sata
Jedan od svedoka pucnjave u Strazburu Pater Fric rekao je da je pokušao da oživi muškraca ranjenog kod Božićnog vašara. - Čuo sam dva jaka zvuka, u početku sam mislio da je u pitanju vatromet, ali kada sam se okrenuo iza ćoška, video sam da jedna osoba leži na podu sa ranom na glavi. Reč... »

"Iza toga stoje određene opozicione stranke": Karanović i Vujošević otkrili zašto nisu govorili na protestu u Beogradu

Blic pre 2 sata
Glumica Mirjana Karanović i košarkaški trener Duško Vujošević izjavili su da iza odluke da njih dvoje ne govore na protestu "Stop krvavim košuljama" u subotu u Beogradu stoje određene političke stranke. Uprkos svemu što se dogodilo, i Karanović i Vujošević ocenjuju da je skup bio... »

Kanada zabrinuta zbog hapšenja u Kini

Blic pre 2 sata
Kanadski ministar za javnu bezbednost Ralf Gudejl saopštio je danas da je vlada duboko zabrinuta za Kanađanina koji je uhapšen u Kini i ujedno potvrdio da je taj bivši kanadski diplomata uhapšen u Pekingu, a sve u trenutku kada su dve zemlje u sporu zbog hapšenja izvršne direktorke kompanije... »

Ne odustaju od zahteva: Studenti u Albaniji odlučili da nastave protest i tokom noći

Blic pre 2 sata
Nakon što su albanskoj vladi postavili ultimatum, više hiljada albanskih studenata koji su danas protestovali protiv visokih školarina, podelilo se u tri grupe i najavilo da će protesti trajati celu noć. Ultimatum je istekao u 16 sati, a jedna grupa studenata ostala je ispred Ministarstva... »

Mej: Diskusije sa liderima EU su tek počele

Blic pre 2 sata
Britanski premijer Tereza Mej rekla je da je ona tek počela diskusije sa evropskim liderima dok traži garancije da će "bekstop" sistem za Sjevernu Irsku biti samo privremen, kako bi ubedila poslanike da podrže njen sporazum za Bregzit. Na pitanje o mogućem datumu za novo parlamentarno glasanje... »

Čokolada preplavila ulicu: Prevrnula se cisterna u Nemačkoj, vatrogasci lopatama skupljali tečnost (foto)

Blic pre 3 sata
Vatrogasci u gradu Verlu u zapadnoj Nemačkoj odgovorili su na neobičan hitan slučaj, nakon što se prepunila cisterna lokalne firme koja proizvodi tečnu čokoladu, a čokoladna masa se izlila na ulicu. "Tona čokolade izlila se u dvorište, a odatle na ulicu", izjavio je portparol gradske... »

©2018 Netmark d.o.o.