Vesti dana

Deo Petrovaradina bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad pre 4 sati
Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 14 sati biti Kamenički put u Petrovaradinu. Ukoliko za tim bude bilo potrebe, postoji mogućnost da će u toku radova blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.… »

Dok radnici štrajkuju, "Fiat plastic" izmestio mašine; Sindikat: "Siledžijski akt"

InfoKG pre 57 minuta
Samostalni sindikat „Fiat plastic“, čiji radnici štrajkuju zbog smanjenja zarada, saopštio je da je Fiat „jednim siledžijskim aktom“ preneo deo proizvodnje iz te fabrike u „FCA Srbija“ i „kradom od sindikata“ izmestio mašine. Sindikat… »

Američki Njuzvik hvali Srbiju: Zahvaljujući veštoj i pametnoj politici Vučić uspeo da obezbedi dovoljne količine vakcina

Kurir pre 4 sati
Strani mediji još jednom su pohvalili uspeh Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, a pre svega nabavku vakcina, kao i stopu vakcinacije u našoj zemlji. Američki Njuzvik piše da je Srbija "za razliku od zemalja EU na pandemiju reagovala na vreme"… »

Skupština o međunarodnim ugovorima

RTV pre 3 sata
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o potvrđivanju više međunarodnih ugovora. Pred poslanicima je Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede… »

Misterija na Železničkom mostu u Čačku: Prolaznici pronašli nekoliko neobičnih tragova, istražuje se da li je neko preko…

Blic pre 2 sata
Na Železničkom mostu u Čačku, uz samu ogradu pronađene su torba i lične stvari za koje se ne zna kome pripadaju. Prolaznici su to prijavili Policisjkoj upravi u Čačku koja je izašla na lice mesta, a prema nezvaničnim informacijama sumnja se da… »

Grad Leskovac naredne nedelje ukida vanrednu situaciju

Južne vesti pre 2 sata
Imamo manji broj obolelih, situacija nije više nepovoljna, već je sada prešla u nesigurnu, rekla je Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje i dodala da se već naredne nedelje očekuje ukidanje vanredne situacije na teritoriji grada… »

Kristina Grujičić osvojila prvo mesto u bacanju kugle

Zoom UE pre 4 sati
PRIBOJ – Na okružnom takmičenju u Priboju u bacanju kugle Krstina Grujičić iz Užica je osvojila prvo mesto. Kuglu je dobacila do 12.34 metra. Ona je učenica Medicinske škole iz Užica i članica Atletskog kluba Mladost. Krstini je ovo takmičenje… »

Otkrivena nova vrsta ptice u fauni Srbije

RTV Novi Pazar pre 3 sata
Prilikom višednevne ekspedicije sprovedene početkom maja na području opština Bujanovac i Preševo, ornitolozi Centra za istraživanje biodiverziteta iz Novog Sada i Prirodnjačkog muzeja iz Beograda zabeležili su novu vrstu ptice za Srbiju –… »

Asfaltirano 7 putnih pravaca u Sevojnu

Zoom UE pre 4 sati
SEVOJNO – Asfaltiranjem kraka Ulice Braće Čolić završavaju se radovi na putnoj infrastrukturi u Sevojnu, a po ugovorima iz prošle godine. Prema rečima predsednika Gradske opštine Sevojno Ivana Marića udruženim sredstvima grada i građana i… »

Manifestacija “Muzeji za 10” od 12. do 18. maja

Užice oglasna tabla pre 5 sati
Pod motom “Budućnost muzeja – nove ideje, nove prakse” od 12. do 18. maja obeležava se ovogodišnja manifestacija “Muzeji za 10”. Tokom sedam dana besplatnog programa, obeležavajući Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu… »

Najnovije vesti »