Vesti dana

Trampovo otkazivanje susreta sa Kimom odmah pogodilo berze

Blic pre 4 sata
Akcije na Voltritu su danas pale, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp otkazao dugo planirani sastanak sa severnokorejskim liderom Kim DŽong Unom. Širi indeks S&P 500 je pao za 0,4 odsto na 2.721 poen, industrijski Dau DŽons za 0,5 odsto na 24.759 poena, a tehnološki Nasdak za 0,3 odsto na... »

Tromeđa dušu greje pod Alpima

Vesti online pre 4 sata
Sabor Strmičana, stanovnika sela na tromeđi Bosne, Like i Dalmacije koji žive u Švajcarskoj, održan je ove godine u Buhsu, gradiću u severoistočnom delu Švajcarske, na granici sa Lihtenštajnom. Domaćini skupa bili su Željko i Rada Matijaš poznati dobrotvori svog sela, koji rado pomažu i... »

Skaparoti: Resurse fokusirane na borbu protiv terorizma preusmeriti na Moskvu

Blic pre 4 sata
Glavnokomandujući NATO snagama i američkom vojskom u Evropi general Kertis Skaparoti rekao je danas da traži još vojnika, špijunskih aviona i druge resurse kako bi se zadržala američka vojna superiornost i odvratila Rusija dok Moskva nastavlja modernizaciju svoje vojske. Skaparoti je i rekao... »

Raketni napad na vojni aerodrom kod Homsa

Blic pre 4 sata
Sirijski državni mediji objavili su danas da su protivvazdušni sistemi odgovorili na raketni napad na vojni aerodrom kod Homsa. "Jedan od naših vojnih aerodroma u centralnom regionu bio je izložen neprijateljskoj raketnoj agresiji i naši protivvazdušni sistemi odgovorili na napad i sprečili... »

Svi probali, pa nestalo šljivovice

Vesti online pre 4 sata
Divili su se Austrijanci i brojni gosti u Radničkoj komori grada Beča polaznicima Socijalne akademije, koji su nedavno bili na jednomesečnoj sindikalnoj praksi u 12 zemalja Evrope. Među njima je i dvoje naših polaznika, Danijel Radić i Mara Marković. Oni su od 12. aprila do 4. maja boravili u... »

Seksualno uznemiravao slavne glumice: Holivudski filmski producent Harvi Vajnstin se predaje policiji

Kurir pre 4 sata
Više od 70 žena optužile je suosnivača studija "Miramaks" i "Vajnstin co" za seksulano uznemiravanje, uključujući i silovanje. NJUJORK - Nekadašnji holivudski filmski producent Harvi Vajnstin će se, kako se očekuje, predati sutra njujorškoj policiji zbog optužbi za seksualno... »

SAD: uvele sankcije iranskim i turskim aviokompanijama

Blic pre 4 sata
SAD su danas uvele sankcije protiv više iranskih i turskih kompanija i aviona, za koje navode da su prevozili oružje, borce i novac u Siriju i Liban. Sankcije su, pre svega, uvedene protiv četiri iranske aviokompanije, prenosi AP. Kompanije kojima su SAD uvele kaznene mere povezane su sa... »

U Drezdenu uspešno deaktivirana bomba iz Drugog svetskog rata

Blic pre 4 sata
Bomba iz Drugog svetskog rata, koja je delimično eksplodirala prilikom onesposobljavanja u Drezdenu uspešno je deaktivirana, saopšteno je iz nemačke policije. U saopštenju se navodi da se sada kućama može vratiti gotovo 9.000 meštana, koji su iz centra grada evakuisani u utorak, 22. maja.... »

Janković gasi požar?!

Vesti online pre 4 sata
Dugo je trajalo vreme tišine. Tako bi se najkraće mogao opisati period od skandala koji se desio u Kulturnom centru Srbije u Parizu i trajao sve do danas, kad smo iz pouzdanih izvora saznali da se razrešenje problema nazire i da je glavni kandidat za novog direktora Kulturnog centra Srbije Rastko... »

Jedna osoba preminula tokom talačke krize u Moskvi

Blic pre 5 sati
Neimenovani muškarac u apartmanu na istoku Moskve uzeo je kao taoce troje ljudi, od kojih je jedana osoba preminula, saopšteno je iz ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova. "Kriminalac je naneo telesne povrede jednom od talaca. Nakon toga talac je preminuo", navodi se u saopštenju. Iz službe... »

©2018 Netmark d.o.o.