Vesti dana

Konkurs za prijem šest vatrogasaca u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

IndeksOnline pre 30 minuta
NOVI PAZAR – Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Za potrebe Jedinice vatrogasno – spasilačkog bataljona u Novom Pazaru upisaće se 6 polaznika, od toga 4… »

Otkrivena nova vrsta ptice u fauni Srbije

RTV Novi Pazar pre 1 sat
Prilikom višednevne ekspedicije sprovedene početkom maja na području opština Bujanovac i Preševo, ornitolozi Centra za istraživanje biodiverziteta iz Novog Sada i Prirodnjačkog muzeja iz Beograda zabeležili su novu vrstu ptice za Srbiju –… »

Isključenja vode u Novom Sadu i okolini

RTV pre 1 sat
NOVI SAD - Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 13 sati biti ulica Teodora Pavlovića u Novom Sadu, a do 14 časova ulica Kamenički put u Petrovaradinu, obaveštavaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija". Postoji mogućnost da će u toku radova… »

Skupština o međunarodnim ugovorima

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o potvrđivanju više međunarodnih ugovora. Pred poslanicima je Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede… »

Nova pohvala za Srbiju iz sveta: "Za razliku od drugih zemalja, reagovali su na vreme"

B92 pre 2 sata
Strani mediji još jednom su pohvalili uspeh naše zemlje, predsednika Aleksandra Vučića. Pohvale se pre svega odnose na nabavku vakcina protiv koronavirusa, kao i za broj vakcinisanih građana u Srbiji. Američki Njuzvik piše da je Srbija "za razliku… »

Stanovnici Palilule na levoj obali Dunava danas bez vode zbog radova

Danas pre 4 sati
Stanovnici beogradskih naselja sa leve obale Dunava ostaće danas bez vode preko dana zbog neophodnih radova na sanaciji cevovoda na Pančevačkom mostu. Kako se navodi, bez vode će ostati potrošači u Krnjači, Kotežu, Ovči i Borči od 8 do 18… »

Asfaltirano 7 putnih pravaca u Sevojnu

Zoom UE pre 2 sata
SEVOJNO – Asfaltiranjem kraka Ulice Braće Čolić završavaju se radovi na putnoj infrastrukturi u Sevojnu, a po ugovorima iz prošle godine. Prema rečima predsednika Gradske opštine Sevojno Ivana Marića udruženim sredstvima grada i građana i… »

Danas je sveti vasilije ostroški: Za njegovo ime vezuju se mnoga čuda, evo koje bi običaje trebalo da ispoštujete

Mondo pre 6 sati
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju jednog od najpoštovanijeg sveca u hrišćanstvu u vezi sa kojim se pominju mnoga čuda i neobjašnjiva isceljenja. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju jednog od najpoštovanijeg… »

Manifestacija Muzeji za 10 od danas u loznici: Bogat sadržaj od Jadra do Tekeriša

Kurir pre 3 sata
Loznica je jedan od gradova Srbije u kome će biti obeležena manifestacija ‘’Muzeji za 10’’ od danas do 18. maja ove godine. Loznički Centar za kulturu "Vuk Karadžić" poziva posetioce da u tom periodu pogledaju postavke u Muzeju Jadra… »

Aleksandar Perišić potvrdio plasman na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Užice oglasna tabla pre 3 sata
Čajetinski paraatletičar Aleksandar Radišić potvrdio je plasman na Paraolimpijske igre, koje će se predstojećeg leta održati u Tokiju. Radišić je još ranije ostvario normu za ovo takmičenje, a nedavno je dobio i zvaničnu potvrdu odlaska u… »

Najnovije vesti »