Vesti dana

Prave automobilske gume od maslačka

Večernje novosti pre 1 sat
Continental otvorio novu istraživačku laboratoriju “Taraxagum Lab Anklam”. Cilj ovog istraživanja je da se nađe alternativa dosadašnjem izvoru – drveću (kaučukovcu) iz Tropskih šuma. KOMPANIJA "Kontinental", otvorila je u Anklamu u Nemačkoj istraživačku laboratoriju “Taraxagum Lab... »

Gradski prevoz plaćaju plastičnim flašama

Večernje novosti pre 2 sata
Automati su postavljeni na 25 lokacija u Istanbulu, a gradske vlasti planiraju da u funkciju stave blizu 100 automata do kraja ove godine. U Istanbulu je počeo pilot projekat koji korisnicima javnog prevoza nudi mogućnost plaćanja putem reciklaže plastičnih flaša. Pročitajte još: Luksemburg... »

Mediji: Saudijci odobrili da se ubije Arafat

Večernje novosti pre 4 sata
Bivši saradnik pokojnog palestinskog lidera Jasera Arfata, Basam Abu-Šarif izjavio je da poseduje dokument koji dokazuje da je Saudijska Arabija umešana u Arafatovo ubistvo. Bivši saradnik pokojnog palestinskog lidera Jasera Arfata, Basam Abu-Šarif izjavio je da poseduje dokument koji dokazuje... »

Srećan epilog višenedeljne drame: Vratila se majka petoro dece!

Večernje novosti pre 5 sati
Besima Dunić (34), za koju suprug i njihovih petoro maloletne dece od 24. novembra nisu imali ni traga ni glasa, vratila se u njihov dom u Gusaku kod Prnjavora. BESIMA Dunić (34), za koju suprug i njihovih petoro maloletne dece od 24. novembra nisu imali ni traga ni glasa, vratila se u njihov dom... »

"Šumadijski koridor" u pet pravaca

Večernje novosti pre 5 sati
Planovi i projekti za povezivanje Kragujevca sa glavnim koridorima u Srbiji. Trasa do Batočine kompletna do 2019. Projektovano 110 kilometara novih deonica. KLjUČNI koridori u Srbiji (10, 11 i Moravski) zaobišli su Kragujevac "kao kiša", pa nadležni već godinu dana projektuju "Šumadijski... »

"Venac" nastupio u Narodnom pozorištu

Večernje novosti pre 1 sat
Nacionalni ansambl igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" iz Prištine, održao je sinoć koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. NACIONALNI ansambl igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" iz Prištine, održao je sinoć koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Pred prepunom salom,... »

Prvi semafor na svetu napunio 150 godina

Večernje novosti pre 2 sata
Prvi semafor postavljen je u Londonu, ispred Vestminsterske palate 1868. godine usled pogibija na ulicama. Prvi semafor na svetu, koji se nalazi u Londonu, napunio je 150 godina. Uprkos tome što se semafor danas uzima zdravo za gotovo, pre 150 godina sve važnije saobraćajne pravce i raskrsnice... »

„Žuti prsluci” dobijaju podršku i u Austriji

Večernje novosti pre 2 sata
"Dole vlada (predsednika Emanuela) Makrona. Dole sa austrisjkom vladom. Živela međunarodna solidarnost", parole su Socijalističke omladine Beča. Socijalistička omladina (SJ) Beča izrazila je solidarnost sa "žutim prslucima " u Francuskoj. "Dole vlada (predsednika Emanuela) Makrona. Dole sa... »

Prikupljen novac za adaptaciju "DrumoDom-a"

Večernje novosti pre 2 sata
U Klubu "16" organizovana humanitarna akcija za adaptaciju higijenskog autobusa za beskućnike. Korisnicima na usluzi početkom naredne godine. AUTOBUS "DrumoDom" sve je izvesniji da se nađe na ulicama Beograda, a na usluzi sugrađanima koji nemaju krov nad glavom. Humanitarna organizacija "Adra"... »

Srbi na "kraju sveta" Vranjanci na Severnom polu

Večernje novosti pre 2 sata
Slaviša Stojković, farmaceut i Miloš Savić, pilot, puni utisaka posle avanture u koju su se otisnuli. Postane ti, kažu, sve jasno kada skineš rukavice da fotografišeš a ruke ti se ukoče od hladnoće. TRAŽILI su mesto u koje bi iz norveškog grada Bergena, gde žive i rade, otputovali na... »

©2018 Netmark d.o.o.