Vesti dana

PARIZ Čari Momnmartra i Pigala (FOTO, VIDEO)

Jugmedia pre 3 sata
Dvadesetak slikara sa štafelajima, par kafića, minijaturni hotel preko puta sa petunijama u saksijama na prozoru, uske krivudave kaldrmisane ulice i par kafića s baštama ili bez njih i konobarice sa kafom koje jure, zapravo je Monmart, umetnička četvrt iz 19. veka, najstariji i netaknuti deo... »

Karađorđe u narodnom predanju (27): Država slična ježu

Vesti online pre 3 sata
Bez želje da se o minulim zbivanjima naše istorije "spletkari" i sa namerom da se posvedoči istina, izrecimo ono što smatramo najvažnijim rezultatom pregnuća srpskog naroda u prvim decenijama 19. veka, i pre svega Karađorđa, njegovih vojvoda i junaka: Izvojevana je suštinski slobodna srpska... »

Zlatne niti tradicije

Vesti online pre 4 sata
U Negotinu su u toku "Mokranjčevi dani", festival koji ove godine traje od 15. do 21. septembra. Manifestacija koja je, u čast jednog od najvećih srpskih kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, ove godine organizovana 53. put, svečano je otvorena ispred kompozitorove rodne kuće. Dan posle... »

Škola za patriote

Vesti online pre 6 sati
Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, koje je nedavno organizovalo i kontroverzni omladinski kamp na Zlatiboru, povelo je 16 mališana koji će do 26. septembra proći obuku u jednom od vojno-patriotskih kampova u Rusiji. Organizator puta i predsednik ovog Udruženja... »

Kada su devojke važne?

Organ vlasti pre 6 sati
U jeku skandala koji već potresaju Ameriku, čini se neverovatnim da se jedna ovako ozbiljna optužba ne istraži čime se daje slika kako takve situacije i okolnosti – ako se pokažu kao tačne – mogu proći. Da mladići i muškarci mogu da „naprave glupost“ i prođu nekažnjeno. „Kad... »

Preci nam se u grobu prevrću

Vesti online pre 6 sati
"Neviđen maraton francuske konjice i srpskog pešaka, u kome je pobedio srpski pešak". Ovako je jedan francuski oficir opisao Solunski front. Nezaustavljiva ofanziva na jugu Evrope koji su predvodili srpski i francuski vojnici predstavljala je početak kraja Velikog rata, okončanog primirjem 11.... »

Volkswagen MEB modularna platforma za električni pogon Matrix

Auto blog pre 6 sati
Volkswagen velikim koracima grabi ka elektrifikaciji svoje game vozila i sveopštoj e-mobilnosti. Preduslov kako bi to mogao da postigne što brže je potpuno nova platforma vozila nazvana MEB modularna platforma za električni pogon Matrix, koja ima svoju svetsku premijeru. Modularna platforma MEB... »

Brend Tesla predstavlja Tesla Smartphone 9.2, optimizazovan spoj elegancije i moderne tehnologije

IT svet pre 20 sati
Kompanija Comtrade predstavila je najnoviji model pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2. Ovaj uređaj u korak prati sve novitete koji su u proteklih godinu dana obeležili industriju mobilnih telefona. Smartphone 9.1 Lite bio je prvi Tesla telefon u koji je implementiran ekran sa odnosom stranica... »

ADATA najavljuje PCIe BGA SSD IUSP33F

IT svet pre 22 sata
ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula i NAND fleš proizvoda, predstavio je ADATA IUSP33F – PCIe BGA (Ball Grid Array) SSD. Dimenzije ovog SSD-a su 80% kompaktnije od dimenzija M.2 2242 SSD-ova. U kombinaciji sa interfejsom PCIe Gen3x2 i 3D fleš memorijom koji nude izvrsne... »

Microsoft domacin regionalnog Virtuelnog samita o informisanju u maloprodaji i digitalnoj transformaciji

IT svet pre 22 sata
U sve mobilnijem i tehnološki potkovanijem svetu, iskustvo u kupovini po principu “isto za sve” više neće biti pokretač razvoja poslovanja. Nova tehnološka rešenja mogu pomoći trgovcima da odgovore na izazove tržišta koje se neprekidno menja, i obezbede personalizovana iskustva za... »

©2018 Netmark d.o.o.