Vesti dana

Nemačka odbila zahtev Španije: "Ne vraćamo Pudždemona u pritvor"

Blic pre 5 sati
Sud u Nemačkoj odbacio je danas zahtev tužilaštva da katalonski lider Karles Pudždemon bude vraćen u pritvor do odluke o njegovom izručenju Španiji. Pudždemona je nemačka policija privela 25. marta, a Španija je izdala evropski zahtev za hapšenje i ekstradiciju po optužbi za pobunu i... »

Ovo je prva država koja je koristila "F-35" u borbi

Blic pre 7 sati
Izrael je prva država koja je koristila u borbi avion američke proizvodnje "F-35", rekao je danas komandant izraelske avijacije general-major Amikam Norkin. -Mi obavljamo letove sa “F-35” širom Bliskog istoka i već smo ga koristili za napade, dvaput na dva različita fronta, rekao je Norkin,... »

“Tafe” će proizvoditi 5.000 traktora godišnje u Srbiji

Gde investirati pre 7 sati
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa glavnom izvršnom direktorkom indijske kompanije za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu “Tafe” Malikom Srinivasan, koja je istakla da cilj kompanije da se u narednih pet godina proizvodi 5.000 traktora godišnje u Srbiji. Malika... »

Strani novinari na uništavanju nuklearnog poligona u Severnoj Koreji

Dnevnik pre 7 sati
VONSAN: Mala grupa stranih novinara stigla je danas u Severnu Koreju kako bi pratili uništavanje poligona za nuklearne probe ove zemlje, koje bi trebalo da bude obavljeno kasnije ove nedelje, prenosi AP. Navodi se da u ovoj grupi novinara nema osam predstavnika medija iz Južne Koreje, čije... »

Šta se više isplati – biti podstanar ili uzeti stambenii kredit?

Gde investirati pre 6 sati
Vreme pomame za kreditima davno je zaboravljeno, ali je i dalje aktuelno pitanje, šta je bolje ili isplativije – uzeti kredit od npr. 80.000 evra za neki prosečni stan ili plaćati najam? Najam u takvom stanu košta oko 350 evra, rata 20 godišnjeg kredita oko stotinu evra više, piše... »

Zapaljene kuće i štala srpskih povratnika u Hrvatskoj

RTV pre 3 sata
RTV: Zapaljene kuće i štala srpskih povratnika u Hrvatskoj
BEOGRAD - Kuće i štale srpskih povratnika Dušana i Mare Novaković u selu Zalužnica, kod Otočca u Hrvatskoj, zapaljene su dok su oni bili u Srbiji, saopštio je danas predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. Oštro osuđujući ovaj vandalski čin, Linta navodi se dogodio dok su Dušan i... »

I prosvetari traže jeftine stanove

Novi magazin pre 7 sati
Forum srednjih stručnih škola Beograda traži da se zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno – informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Inicijativa je... »

Ruske snage oborile dron iznad baze Hmeimim

Blic pre 17 sati
Ruska protivvazdušna odbrana oborila je dron iznad baze Hmeimim u Siriji. Rusija saopštila je da je oborila "nepoznati dron", prenosi RIA "Novosti". U saopštenju se navodi da je ruska protivvazdušna odbrana presrela i oborila projektil čija je meta bila avio-baza Hmeimim u Siriji. Baza... »

Može li žena da pokrene opoziciju u Srbiji

Danas pre 2 sata
Opozicija u Srbiji probala je mnogo toga – bivšeg predsednika, tražila nova lica od ministra u Vučićevoj vladi do državnog činovnika, bogatog biznismena – ali je veći uspeh izostao. Među tim pokušajima nema – žena. Toga se setila i Gordana Čomić, dugogodišnja funkcionerka... »

Skandal u nemačkoj: Više od 1.000 migranata dobilo azil greškom

Blic pre 2 sata
Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer izjavio je danas da u Nemačkoj postoji zabrinutost zbog mogućnosti da je više od 1.000 migranata pogrešno dobilo azil. Zehofer je najavio da će u nemačkoj Saveznoj kancelariji za migracije i izbeglice (BAMF) zbog tog propusta možda biti i... »

©2018 Netmark d.o.o.