Vesti dana

Srpkinje se i dalje masovno odriču nasledstva u korist braće i to im je savršeno normalno

Blic pre 5 sati
U Srbiji se 36 odsto žena na selu odriče imovine u korist muških članova porodice, najčešće braće, iako su zakonom izjednačene sa muškarcima. Žene u ruralnim predelima su siromašnije od muškaraca, njihov način života pretežno je tradicionalan i patrijarhalan, a većina kućnih poslova i briga o deci i starijima prepuštena je njima.
Da se žene u Srbiji i dalje odriču nasledstva pokazuje i iskustvo Jelene i Branke. One su obrazovane žene, koje su međutim, vaspitane da se odreknu nasledstva kada do toga dođe, odnosno takav odnos prema imovini za njih je... »

Brnabić danas sa predsednikom turske skupštine i zvaničnicom nemačkog MSP

Blic pre 3 sata
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom.
Sastanak će biti održan u zgradi Vlade Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Brnabić sa zvaničnicom nemačkog MSP Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa državnom ministarkom u Saveznom... »

Muzej savremene umetnosti je ponovo otvoren za publiku

Arte pre 1 sat
Muzej savremene umetnosti od juče je ponovo otvoren za publiku. Danas su gosti Muzeja direktori i kustosi srodnih institucija iz regiona i Evrope. Njih je dočekao direktor Muzeja Savremene umetnosti Slobodan Nakarada, a autor koncepcije izložbe „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki... »

Arslokacija

Arte pre 1 sat
Umetnice: Ana Milenković, Isidora Krstić, Marija Avramović, Marija Marković Autorke izložbe: Sonja Beljić, Jelena Vukadinović, Ivana Đorđević "...U programskom konceptu izložba Arslokacija sublimira četiri autentične inividualne priče umetnica Ane Milenković, Isidore Krstić, Marije Avramović i... »

Film o zatvorenicima iz Srbije u trci za Oskara

Blic pre 1 sat
“Jedna od niti koja se provlači u filmu “Isti” jeste da je čovek, čovek, bez obzira da li je osuđenik, stražar, ili profesor u školi”.
Ovako za “Blic” priča Dejan Petrović, reditelj i scenarista kratkometražnog dokumentarnog filma “Isti” koji je ušao u uži izbor na najvećem festivalu dokumentarnog filma u svetu “IDFA 2017”, koji će se održati od 15. do 30.... »

Work and Travel

Arte pre 57 minuta
Work and Travel je program američke vlade, započet pre više od 50 godina i u tom programu su učestvovale mnoge generacije studenata iz celog sveta kao i hiljade mladih iz Srbije koji preko leta putuju u SAD, rade sezonske poslove kako bi otplatili put i imali novac za život prva četiri meseca svog... »

Vučić čestitao Abeu uspeh na izborima

Blic pre 15 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku premijeru Japana Šinzo Abeu povodom uspeha Liberalno-demokratske partije na prevremenim parlamentarnim izborima.
"„Upućujem Vam iskrene čestitke povodom Vaše ubedljive pobede i uspeha Liberalno-demokratske partije na prevremenim parlamentarnim izborima. Uveren sam da ćete nastaviti da vodite zemlju na dobrobit svih građana Japana i u korist... »

Ima li Beogradski sajam knjiga alternativu?

Arte pre 1 sat
Naše goste pitaćemo da li su za ili protiv manifestacije Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, diskutovaćemo o poziciji "manjih" sajmova spram institucionalnih kulturnih politika, te o njihovoj tržišnoj održivosti. Osvrnućemo se i na to koliko manji sajmovi pospešuju razvoj mladih izdavačkih kuća i... »

Jadranka Joksimović u poseti Poljskoj

RTV pre 8 sati
RTV: Jadranka Joksimović u poseti Poljskoj
BEOGRAD - Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović boraviće danas u radnoj poseti Poljskoj.
Predviđeno je da se ministarka Jadranka Joksimović u Varšavi sastane sa državnim sekretarom za evropske integracije Ministarstva inostranih poslova Poljske Konradom Šimanjskim. Sa njim će razgovarati o situaciji u Evropskoj... »

DemocrARTisation

Arte pre 1 sat
Kampanja „DemocrARTisation” koju su zajedno kreirali Muzej savremene umetnosti i agencija McCann Beograd osvojila je pet nagrada na jednom od najznačajnijih međunarodnih festivala kreativnog oglašavanja Golden Drum. U jakoj konkurenciji, kampanja je nagrađena zlatnim priznanjem u oblasti... »

Živković: Vučić je uveo predsednički sistem, a sada ide ka sultanatu

Blic pre 13 sati
Beograđani su rešili da kažu “ne” Vučiću i to je zadatak za nas iz opozicije da napravimo model nastupa koji će omogućiti njegovo rušenje, kaže u intervjuu za “Blic” predsednik Nove stranke Zoran Živković.
On ističe da se vlast ne menja zbog spoljnog pritiska ni zbog fenomenalne kampanje, nego kad građani kažu zbogom. - Dosta je ljudima svega što je Vučić uradio “prvi put u istoriji”, dosta im je “najvećih plata”, to samo patološki... »

Blagi pad Belexa, Aerodrom osvojio nivo od 1.400 RSD

Kamatica pre 2 sata
Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je skroman promet, uz blagi pad berzanskih indeksa. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 10,3 miliona RSD (86,2 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,4% na 727,6 poena.
Najprometnija akcija na tržištu bio je Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koji je porastao 0,2% na 1.395 RSD uz realizaciju od 3,3 miliona RSD. Ova hartija je na trgovanju u petak osvojila nivo od 1.400 RSD, po prvi put od 17. marta... »

Od 2020. biće potrebno posebno odobrenje za ulazak na teritoriju EU

Gde investirati pre 2 sata
Počev od 2020. godine, građani trećih zemalja, izuzetih iz viznog režima, u koje spadaju i Srbi, moraće da traže posebno odobrenje za ulazak na teritoriju EU.
To, međutim, ne predstavlja ponovno uvođenje viza na mala vrata, već daleko pojednostavljeniju proceduru, usmerenu ka tome da se zemlje članice dodatno osiguraju od bezbednosnog rizika, pišu Večernje novosti. Šengenski prostor,... »

Smanjenje nameta na rad malo, ali dobrodošlo

Gde investirati pre 2 sata
Smanjenje nameta na rad je mera koja se privrednicima obećava već nekoliko godina, a koju oni traže barem 10 godina unazad.
Prema najavama premijerke Ane Brnabić izgleda da bi se to smanjenje konačno moglo i ostvariti od naredne godine. I mada je bilo obećanja kako to neće biti samo “jedan, dva odsto, već će se raditi o stimulativnim procentima,... »

[ANALIZA] Šta smo sve izbliza videli na doniranim MiG-ovima 29

Tango Six pre 2 sata
Na centralnom događaju obeležavanja 73. godišnjice oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu, koji je održan u petak 20. oktobra na vojnom aerodromu Batajnica, Vojska Srbije prvi put je javnosti prikazala lovačke avione MiG-29 koje je Ruska Federacija poklonila Srbiji. Održana je i ceremonija... »

©2017 Netmark d.o.o.