Žabalj

"Potop" u Novom Sadu: Srpsku Atinu pogodilo jako nevreme VIDEO

B92 29.09.2022
Jako nevreme pogodilo je danas Novi Sad. Padala je jaka kiša, ali i grad. Na društvenim mrežama objavljeni su i snimci "potopljenih" novosadskih ulica. Međutim, Novi Sad nije jedini grad koji je bio zahvaćen nevremenom. Na udaru kiše i grada bili su… »

Zrenjanin: Donacija robotića i dronova školama u Banatu

Danas 29.09.2022
Rotari klub Zrenjanin, u saradnji sa Rotari klubom Beograd – Čukarica, organizovao je u Zrenjaninu dodelu bespilotnih letelica dronova i robotića, osnovnim školama sa teritorije srednjeg i južnog Banata i opštine Žabalj. Donaciju su dobile ukupno… »

Žabaljski srednjoškolci u obilasku svog kraja upoznali lokalne znamenitosti

Dnevnik 29.09.2022
ŽABALj: Turistička organizacija opštine Žabalj obeležila je 43. po redu Svetski dan turizma, stavljajući fokus na mlade ljude, koji treba najpre da upoznaju lepote svog kraja. Tim povodom, organizovana je tura za učenike Srednje škole „22… »

Predsednik FSGNS Novak Kostrešević: Stvorićemo uslove primerene 21. veku

Dnevnik 26.09.2022
Nedavno je održana Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Grada Novog Sada (FSGNS), na kojoj je na mesto predsednika ove organizacije ponovo izabran Novak Kostrešević. I u prethodne četiri godine, Kostrešević je bio prvi čovek najvećeg… »

In memoriam: Svetozar Saša Kovačević, kompozitor i orguljaš

Danas 20.09.2022
Pre dva dana je preminuo vojvođanski kompozitor i orguljaš Svetozar Saša Kovačević (Žabalj, 1950). Sahrana će biti sutra, u sredu, 21. septembra u 13 časova na Almaškom groblju na kom je sahranjen i Isidor Bajić, začetnik savremenog muzičkog… »

Korak ka privlačenju investicija: Traži se mesto za industrijsku zonu u Žablju

Blic 15.09.2022
O formiranju industrijske zone u Žablju, kao i o privlačenju investicija u opštinu razgovaralo se na sastanku predsednika opštine Uroša Radanovića sa predstavnicima Razvojne agencije Vojvodine. Jedna od najvažnijih tema sastanka bila je… »

Traži se mesto za industrijsku zonu u Žablju

Dnevnik 14.09.2022
ŽABALj: O formiranju industrijske zone u Žablju, kao i o privlačenju investicija u opštinu razgovaralo se na sastanku predsednika opštine Uroša Radanovića sa predstavnicima Razvojne agencije Vojvodine. Jedna od najvažnijih tema sastanka bila je… »

Nagrađeni humani osnovci iz Žablja i Đurđeva

Blic 10.09.2022
Učenici osmog razreda OŠ "Miloš Crnjanski" u Žablju i OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Đurđevu pokazali su saosećajnost i odgovornost prema svojim školskim drugarima pomažući im u učenju. Njihovo zalaganje prepoznala je lokalna samouprava, pa su… »

Za rekonstrukciju i izgradnju Doma za duševno obolela lica u Čurugu 920 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

Ekapija 09.09.2022
Za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih projekata Doma za duševno obolela lica u Čurugu, u Opštini Žabalj opredeljeno je 920 miliona dinara iz pokrajisnkog budžeta, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade. Novoprojektovani Dom za duševno… »

Investicija vredna više od 920 miliona dinara: Mirović: Napreduju radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji i izgradnji doma za…

Blic 09.09.2022
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata Doma za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj, istakavši da je ovo jedna od najvećih investicija u sistemu… »

Vesti dana »