Amazon

Vikipedija će uskoro naplaćivati svoju uslugu! Ko će otvoriti novčanik?

Srbija danas 21.03.2021
Novi projekat se ne odnosi na obične ljude, već tech gigante. Web-enciklopediju Wikipedia koriste svi, pa ne čudi da je na 13. poziciji najposećenijih sajtova u svetu. Ipak, neprofitabilna organizacija koja upravlja projektom, Wikimedia Foundation… »

Odlučili se za "mlađeg brata": Apple obustavlja proizvodnju HomePod uređaja

B92 20.03.2021
Posle nešto više od tri godine, kompanija Apple odlučila je da obustavi proizvodnju svog pametnog zvučnika, HomePoda. Prvi pametni zvučnik "jabuke" bio je opremljen sistemom koji je dobio mnoge pozitivne kritike, ali korisnici su mu ipak zamerali to… »

Kraj nedelje doneo pad na Vol Stritu: Najviše potonule akcije sledećih preduzeća!

Srbija danas 20.03.2021
Kraj nedelje doneo je inicijativu prodavaca na Vol Stritu, a najteže su stradale akcije banaka. Dau Džons je pao nakon odluke Federalnih rezervi da bankama ne produži blaže mere vezane za kapital iz doba pandemije. To je, pak, podstaklo rast prinosa… »

Najveće prevare u modnoj industriji

Nova 19.03.2021
Pojedine prevare sa modne scene bi lako mogle da postanu inspiracija scenaristima, a gotovo sve su izvedene zahvaljujući tome što ljudi vole statusne simbole. Britanski ogranak grupacije za zaštitu životinja Humane Society International i televizijska… »

Za šta se bore Mask i Bezos?

Vesti online 17.03.2021
Milijarderi Ilon Mask i Džef Bezos počeli su da istražuju svemir na malim visinama i planiraju da ulože ogromne sume novca u svoje projekte. Kompanije „Tesla“ i „Amazon“ ušle su u trku za izgradnju satelitskih telekomunikacionih veza u niskoj… »

Bakarne kape, nalepnice i anti-5G losion: Ovo se prodaje ljudima koji veruju u teorije zavere (video)

Srbija danas 17.03.2021
Na internetu se mogu pronaći brojna sredstva za "zaštitu". 5G tehnologija je unapredila sistem mobilne komunikacije i prenos podataka, ali pokrenula i brojne teorije zavere. Ranije smo pisali o bizarnim tvrdnjama da služi za kontrolu ljudskog uma, ili… »

Španija zakonski regulisala radni odnos dostavljača

Biznis i finansije 17.03.2021
Prema novom španskom zakonu svi dostavljači koji rade za onlajn platforme moraju biti prepoznati kao radnici, što znači da će ubuduće imati određena prava koja imaju zaposleni, kao što su na primer doprinosi za socijalno osiguranje. Ovo će se… »

Apple želi da podcasti budu besplatni

PC Press 16.03.2021
Apple je odlučio da promeni jezik svoje aplikacije Podcasts, jednog od najpopularnijeg servisa za podkaste. Više nećete biti u mogućnosti da vidite dugme za pretplatu, već će pisati “Follow”. Deluje da će se promeniti i percepcija, da će ljudi… »

Traže ukidanje: "Ako ne uspemo, štampaćemo zastavu i na toalet papiru"

B92 15.03.2021
Šri Lanka je od američke kompanije Amazon tražila da sa svojih stranica ukloni bikinije i otirače u obliku lava s njene državne zastave, saopštile su tamošnje vlasti. Ta zemlja je pre dva dana protestovala zbog takvih artikala proizvedenih u Kini… »

Evropski Amazon

Danas 15.03.2021
Grad Beograd je u februaru ove godine uvršten među trideset kandidata za Zelenu prestonicu Evrope 2023 (EGCA 2023), uprkos katastrofalnom stanju životne sredine u gradu i brojnim nerešenim i novonastalim ekološkim problemima, te i nepostojanju jasno… »

Vesti dana »