Amazon

„Amazon“ podržava legalizaciju marihuane i odustaje od testiranja zaposlenih

N1 Info pre 10 dana
Američki digitalni koncern "Amazon" podržava predlog zakona o legalizaciji kanabisa na saveznom nivou u SAD i najavljuje ukidanje testiranja na marihuanu za kandidate za neka radna mesta. Iako su mnoge američke države legalizovale upotrebu marihuane… »

Srpski gejming gigant Nordeus upravo prodat za 378 miliona dolara

B92 pre 9 dana
Srpska kompanija koje se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone Nordeus prodata je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software. Američka kompanija je saopštila da njihova akvizicija iznosi 378 miliona dolara, a u cenu je… »

Reke Amazonije nabujale do rekordnih nivoa, druge delove Brazila pogodila jaka suša

Politika pre 10 dana
Reke oko Manausa, najvećeg grada brazilske prašume u Amazoniji, nabujale su do nivoa neviđenih tokom više od jednog veka od kada uopšte postoji evidencija, pokazuju podaci koje je u utorak objavila Lučka uprava tog grada čije stanovništvo je sve… »

Rekordne poplave: Manaus pod vodom, hiljade ljudi hitno napustilo domove (foto, video)

Blic pre 10 dana
Reke u okolini brazilske metropole Manaus dostigle su rekordne vodostaje i izazvale velike poplave posle obilnih kiša u Amazoniji. Rio Negro, koji se uliva u Amazon nedaleko od Manusa, dostigao je najviši vodostaj od 1902. godine sa 29,98 metara, javio… »

SAS proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud

B92 pre 10 dana
SAS globalni forum je godišnja konferencija posvećena najnovijim trendovima iz oblasti analitike i veštačke inteligencije. Ovom prilikom, najavljene su novosti iz kompanije SAS, lidera u analitici, koje će odrediti dalji kurs analitike u cloud… »

“AmaZen“, kako su Simpsonovi upropastili “Amazonovu“ ideju o mentalnoj relaksaciji

RTS pre 10 dana
Američka kompanija "Amazon" nedavno je najavila da će u svojim velikim skladištima postaviti "velnes kioske" koji će služiti za mentalnu relaksaciju radnika. Radnik uđe u mali kiosk, odgleda video ili pogleda nekoliko poruka i "napuni baterije". Da… »

SAS proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud

BizLife pre 11 dana
SAS globalni forum je godišnja konferencija posvećena najnovijim trendovima iz oblasti analitike i veštačke inteligencije. Ovom prilikom, najavljene su novosti iz kompanije SAS, lidera u analitici, koje će odrediti dalji kurs analitike u cloud… »

Američki giganti striminga i javni servisi Evrope u borbi za gledaoce (i novac)

Cenzolovka pre 11 dana
Dok se „Vorner“ i „Diskaveri“ udružuju kako bi stvorili još jedan globalni striming gigant, evropske TV stanice su u probelmu. Političari i američka produkcija polako sasecaju njihove poslovne modele. Foto: Unsplash, Glenn Carstens-Peters… »

Streaming servisi će uništiti televiziju u Evropi

Domino magazin pre 11 dana
Streaming servisi će uništiti televiziju u Evropi. Vest da se Vorner i Diskaveri udružuju kako bi stvorili još jedan globalni striming gigant, evropske TV stanice dočekale su u problemu. Ratovi oko striminga između Netfliksa, Amazon Prajma i Epl… »

“Džef Bezos je negativac 21. veka tehnokapitalizma”

Bonitet pre 11 dana
Kompanija Amazon ovih dana je predmet ismevanja na društvenim mrežama zbog jedne ideje koja je u potpunoj suprotnosti od imidža koji prati ovog giganta. U video-sadržaju koji su podelili na svome profilu na Twitteru, kompanija je najavila da u svoja… »

Vesti dana »