Berane

Prave struju za svoje potrebe

Večernje novosti pre 15 sati
Opština Berane do kraja godine izgradiće ekološku mini-hidroelektranu "Miolje polje" na vodovodu. Preduzeće "Benergo" će se zadužiti 600.000 evra, a od projekta očekuju veliku uštedu. BERANE će do kraja ove godine dobiti prvu svoju malu… »

Đaci bez autobuske linije do škole

Večernje novosti pre 1 dan
Problem sa prevozom učenika od Murina do Berana, put blokiran; Za prevoznika nerentabilan posao. Ministarstvo ne reaguje. GNEVNI roditelji i đaci iz Murina, blokirali su juče regionalni put prema Plavu i Andrijevici. Na nastavu u 36 kilometara udaljeno… »

Fejzić: Islamskoj zajednici u Beranama oduzeto groblje, džamije…

IndeksOnline pre 2 dana
BERANE – Povodom odluke SO Berane da oduzme muslimansko groblje u Beranama Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pruža punu podršku Medžlisu Islamske zajednice u Beranama i apeluje na lokalnu samoupravu da preispita ovu odluku. “To iz razloga… »

Berane: Kradljivci transformatorskog ulja uporni i - nepoznati (foto)

Večernje novosti pre 2 dana
Protest iz Crnogorskog elektrodistributivnpg sistema (CEDIS). Tokom prethodne sedmice na području opštine Berane nepoznate osobe su u šest navrata uspele da ukradu čak 1.100 litara transformatorskog ulja iz stubnih trafostanica “Jugovine”… »

Crnogorska IZ traži poništenje odluke o oduzimanju mezarja

Al Jazeera pre 2 dana
Skupština općine Berane dala je muslimansko groblje na upravljanje komunalnom preduzeću, sa čim se ne slaže Zajednica. Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori apelirao je danas na Skupštinu općine Berane da preispita odluku da, kako se… »

Islamska zajednica Berane: Ako SO Berane ne promijeni odluku, spremni smo na zaštitu svojih vjerskih sloboda

Sandžak press pre 3 dana
Islamska zajednica Berane saopštila je da će u slučaju da se ne promijeni Odluka Skupštine opštine Berane o oduzimanju Muslimanskog groblja u ovom gradu, stati u zaštitu svojih vjerskih sloboda i svojih svetinja kroz razne vidove protesta i… »

Firmu “ohladili”, pa dali privatniku

Sandžak press pre 3 dana
Bivša zgrada „Agropolimlja“ u Beranama i najveća hladnjača na sjeveru Crne Gore mogu se vidjeti još jedino na fotografijama u novinskim arhivama, jer je tom objektu promijenjena namjena, odnosno preuređena je u veleprodajni objekat privatnika… »

Novo ulaganje u školstvo Opštine Berane (foto)

Večernje novosti pre 3 dana
Kao što su bili prvi u Crnoj Gori koji su svim osnovcima pre šest godina podelili besplatne udžbenike, Opština Berane, prva je u državi donirala besplatne udžbenike učenicima Škole za osnovno muzičko obrazovanje. Kao što su bili prvi u Crnoj… »

Medžlis traži pomoć Turske?

Večernje novosti pre 3 dana
Politizacija odluke O statusu Muslimanskog groblja u Beranama prešla granicu Crne Gore. Lalević: Time se ne menja karakter groblja niti utiče na verski obred sahranjivanja. ODLUKA odbornika SO Berane da se pored pravoslavnog groblja na upravljanje JP… »

Bila je muškobanjasta, obožavala sport, a i dalje žali za ovim: Jadranka Barjaktarović prošetala rodnim Beranama, evo koja…

Kurir pre 4 dana
Jadranka Barjaktarović prošetala je kroz rodno Berane i pokazala sa kojih mesta pamti najlepše, ali i najtužnije uspomene. "Živela sam sa roditeljima, dve sestre i brat i bilo nam je prelepo. Ovde se nije ništa promenilo. Jako bezbrižno i lepo… »

Vesti dana »