Berlin - vesti

Priština se sprema da zauzme sever, u svemu im pomaže Rada Trajković! Njeno svedočenje je priprema za udar na Srbe! (foto)

Alo pre 4 dana
Alo: Priština se sprema da zauzme sever, u svemu im pomaže Rada Trajković! Njeno svedočenje je priprema za udar na Srbe! (foto)
Predsednik pokazao akt prištinskog tužilaštva
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče da je priča o ujedinjenju severne i južne Mitrovice još jedan od pokušaja Albanaca da uđu na sever pokrajine i zagospodare severom Kosova, u čemu im pomaže i Rada Trajković svojim svedočenjem o ubistvu Olivera... »

Skot: Sveobuhvatno rešenje uključuje međusobno priznanje Beograda i Prištine

Sputnik pre 4 dana
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da bi „sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje“.
On je naglasio da to piše i u pismu koje je predsednik SAD Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. „Dalje sve zavisi od vas“, poručio je Skot. Skot je to kazao za televiziju „Prva“, komentarišući najavljeni... »

Tanasković: Srbija kontinuirano da ukazuje na svoju kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji koja je ugrožena

RTV pre 4 dana
RTV: Tanasković: Srbija kontinuirano da ukazuje na svoju kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji koja je ugrožena
BEOGRAD - "Tražiti od Srbije da ne lobira protiv prijema Kosova u međunarodne organizacije ili priznavanja Kosova, potpuno je van pameti", kaže bivši ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković.
"Ti zahtevi nas mogu i obradovati, jer svedoči da je naša spoljna politika u toj oblasti bila uspešna", rekao je Tanasković za Tanjug komentarišući licitiranje da se među temama i u Berlinu 29. aprila, može naći i zahtev da... »

"Sveobuhvatno rešenje da uključi priznanje, to piše i u Trampovom pismu"

B92 pre 4 dana
B92: "Sveobuhvatno rešenje da uključi priznanje, to piše i u Trampovom pismu"
Beograd -- Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio za TV Prvu da bi "sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje".
Kako je dodao, to i piše u Trampovom pismu. "Dalje sve zavisi od vas", dodao je Skot. Skot je to kazao za televiziju Prva, komentarišući najavljeni sastanak u Berlinu 29. aprila na koji je pozvano državno rukovodstvo Srbije.... »

Od Srbije tražimo dve stvari za kompromis Srba i Albanaca

Alo pre 4 dana
Alo: Od Srbije tražimo dve stvari za kompromis Srba i Albanaca
Uoči berlinskog samita
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da su pomirenje i kompromis sa Beogradom mogući samo uz međusobno priznanje od Srbije ono što bi trebalo da se postigne na predstojećem skupu u Belrinu, koji će biti održan 29. aprila u... »

Sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja da uključi međusobno priznanje: Skat podsetio da to piše u Trampovom pismu

Telegraf pre 4 dana
Dalje sve zavisi od vas - poručio je Skat
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat rekao je da bi "sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje". On je naglasio da to piše i u pismu, koje je predsednik SAD Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. - Dalje sve... »

U dva navrata Oliveru Ivanoviću sam nudio dve vrste obezbeđenja, ali je on odbijao: Vučić o svedočenju Rade Trajković

Telegraf pre 4 dana
Na osnovu ovog svedočenja Rade Trajković Nederljko i Marko su i dalje u pritvoru - podvukao je Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da je priča o ujedinjenju severne i južne Mitrovice još jedan od pokušaja Albanaca da uđu na sever pokrajine i zagospodare severom Kosova, u čemu im pomaže i Rada Trajković svojim... »

Poslanici postavljali pitanja, Đorđe Milićević dočekan aplauzom

Novi magazin pre 4 dana
Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas u Skupštini Srbije da bi pre nego što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ode u Berlin trebalo rekonstruisati Vladu Srbije.
On je na početku sednice tokom postavljanja pitanja rekao da iz Vlade Srbije moraju da se "odstrane ministri koji svoje mišljenje na revers dobijaju u američkoj ili engleskoj ambasadi i svi koji su se pokazali nesposobni,... »

Angela Merkel je tužna i šokirana

B92 pre 4 dana
B92: Angela Merkel je tužna i šokirana
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da je šokirana i tužna zbog autobuske nesreće na portugalskom ostrvu Madeiri.
U toj nesreći poginulo je 29 nemačkih turista, dok je 27 ljudi povređeno. Ona je u saopštenju izrazila saučešće porodicama stradalih u toj tragediji, prenosi AP. U nesreći je stradalo najmanje 29 osoba, kada je autobus skliznuo s... »

Vučić: Svi su sahranili bilo kakvu šansu za bilo kakav sporazum

N1 Info pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija učinila sve da bi došla do kompromisa sa kosovskim Albancima, ali da mu se čini da su svi u Srbiji, regionu, Evropi i svetu "sahranili bilo kakvu šansu za bilo kakav sporazum".
Vučić je za Blic kazao da je Srbija pokazala dobru volju da se dođe do kompromisa. "Važno je da je Srbija pokazala da je spremna na razgovor, da je spremna za postizanje kompromisa, ali mi nećemo prihvatiti da ne dobijemo ništa",... »

©2019 Netmark d.o.o.